دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
گزارشی از یک سفر

سرکیس نعوم: آیت‌الله خامنه‌ای همه را غافلگیر کرده است

سرکیس نئوم روزنامه نگار مشهور لبنانی سفرنامه خود در تهران را به رشته تحریر در آورده است.
کد خبر : 67969

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا به نقل از خبرآنلاین، بخشی از گزارش سرکیس نعوم از سفر به ایران، بدین شرح است:
آیه الله خامنه ای هم داخل و هم خارج را غافلگیر کرده است


مسئولان جمهوری اسلامی ایران از همان آغاز تاسیس جمهوری اسلامی سعی می کردند کسانی که به تهران می آیند، به ویژه میهمانان کشورهای عربی و اسلامی را قانع کنند که ایدئولوژی دینی – سیاسی ایران پیروز خواهد شد و این کشور توانایی های لازم برای تحقق این هدف را دارد و ایران در نهایت به یک دولت بزرگی نه تنها در منطقه بلکه در سطح جهان تبدیل خواهد شد و قادر خواهد بود که کشورهای جهان سوم مستضعف را به سوی خود جذب کند. در عرصه بین المللی ایران رقیب جدی ایالات متحده ای خواهد بود که از زمان فروپاشی شوروی سابق، ادعای رهبری جهان و تک قطبی آن را دارد. بیشتر این میهمانان و کسانی که به ایران می آیند با این حرف‌ها قانع می شوند اولا به دلیل ایمانی که به ایدئولوژی ایرانی دارند و دوم اینکه با چشم خود دیدند که نخستین چالش نظام اسلامی ایران که از سوی عراق و صدام حسین و با حمایت های همه جانبه آمریکایی و عربی، علیه این کشور به وجود آمد، اما شکست خورد.



دیگر اینکه این نظام توانست یک طرح منطقه ای گسترده ای را وضع کرده و اکثر محورهای آن را اجرا کند. در حالی که می دانیم تحولات نظامی و خشونت آمیز منطقه که از اواخر سال 2010 آغاز شد، شک و تردید های زیاد و بجایی در تکمیل این طرح به وجود آورد و خیلی ها به این باور رسیدند که ایران باید یک نقش منطقه ای غیر فراگیر داشته باشد واز این طرح خود دست بردارد و این دو را با هم جایگزین کند. اما افراد منصفی که به ایران می آمدند می دیدند که تلاش های مختلفی در حال انجام است ولی به این باور نرسیده بودند که اهداف بلندپروازانه ایران قابل تحقق باشد.


در مورد کسانی که امروز به ایران می آیند، در مورد آن ها چه می توان گفت؟دیدار کنندگان و صاحبنظران امروز و به ویژه کسانی که از نزدیکی اوضاع منطقه و تحولات سخت آن و سیاست های بین المللی علیه کشورهای منطقه را دنبال می کنند ، نتایج واقعی و تاحدی به دور از تغییرات جدی و مثبتی که در داخل ایران رخ داده، رابرآورد می کنند. ایران اولا در آسودگی بیشتری به سر می برد و به دلیل دستاوردهایی که داشته، اعتماد بیشتری به خود دارد. این پیشرفت ها تنها نتیجه ایمان مطلق به ایدئولوژی و ولایت پرستی مردم ایران نیست بلکه به این دلیل است که در سطج جهانی نیز مسلمانان متاثر از این کشور هستند. از جمله این موفقیت ها توافق هسته ای با گروه 5+1 بود که آمریکا در میان این شش کشور با اهمیت تر و به لحاظ سیاسی، نظامی ، تکنولوژی و اقتصادی، قدرتمندترین آن ها بود و به این ترتیب ایران وارد لیست کشورهای هسته ای شد.


ایران در آسودگی بیشتری به سر می برد و به دلیل دستاوردهایی که داشته، اعتماد بیشتری به خود دارد. این پیشرفت ها تنها نتیجه ایمان مطلق به ایدئولوژی و ولایت پرستی مردم ایران نیست بلکه به این دلیل است که در سطج جهانی نیز مسلمانان متاثر از این کشور هستند. از جمله این موفقیت ها توافق هسته ای با گروه 5+1 است

از دیگر موفقیت ها می توان به ادامه تلاش این کشور در ساخت تاسیسات و زیرساخت های شهری و اقتصادی و ایجاد یک قدرت نظامی مهم اشاره کرد در حالی که تحریم های بین المللی و اروپایی و آمریکایی همچنان ادامه داشت. کسی که امروزه تهران را ببیند آن را یک پایتخت جدید با ساختمان ها، خیابان ها ،میدان ها ، هتل ها ، رستوران ها و پل های جدیدش می ببیند. این بدان معنا نیست که ایران بر همه مشکلات اقتصادی و فقر و عقب ماندگی به ویژه در روستاها، فائق آمده است یا به اختصاص اموال فراوانی به خارج از کشور به حساب داخل پایان داده است.


از دیگر دست آوردها تشکیل یک دولت جدی و مدرن است. مسئولان بزرگ این دولت به معنای واقعی کلمه مردان دولتی هستند و در همه مسائل حتی در استقبال از میهمانان خارجی و هیئت های سیاسی و رسانه ای و اقتصادی، هماهنگ عمل می کنند. در حالی که می دانیم آن ها هر از چندگاهی یک سری وقایع نادرستی را متعمدانه مطرح می کنند تا سیاست خود را تاکید کنند.( به عنوان مثال این سخن هیلاری کلینتون که آمریکا داعش را به وجود آورده است)رهبر ایران و ولی فقیه آن حضرت آیة الله خامنه‌ای و بسیاری را غافلگیر کرد، کسانی که فکر می کردند روزی که وی جانشین موسس انقلاب جمهوری اسلامی ایران، امام خمینی (ره) که در سال 1979 انقلاب را به پیروزی رساند، بشود اولا به دلیل وجود افراد " أعلم و أفقه" نسبت به وی و به تبع آن چون شایستگی بیشتری برای کسب موقعیت رهبری دارند، او به عنوان یک شخص عادی باقی خواهد ماند و دوم اینکه می ترسیدند وی به دلیل نیازی که به نیروهای نظامی ایران دارد، اسیر و زیردست آن ها شود. اما آن ها خودشان نیز می دانستند که نیازشان به رهبر بیشتر است زیرا وی به لحاظ قانونی و ایدئولوژی منبع اول تصمیم گیری در همه امور است . او تجربه عالی و حکمت و توانایی سیاسی بالایی در برخورد با مشکلات داخلی از خود نشان داد.


آیت الله خامنه ای با رفتارهای خود و با التزام به برگزاری انتخابات که در قانون اساسی به آن تصریح شده است، جمهوری اسلامی را به عنوان یک کشور دموکرات مطرح کرد.



وی رفتارهای غیر قانونی نداشت و برای منع نامزدهای ریاست جمهوری یا مجلس نمایندگان، دست به تزویر و حیله نزد در حالی که می دانست این افراد شاید نتوانند پیروزی هایی که به دنبال آن حرکت می کردند و أکثریت مردم نیز خواستار تحقق آنها بودند، را محقق کنند.



به این ترتیب نظام دو حزبی یابه عبارتی بهتر "جریان اصلاح طلب و اصولگرا" پیدا شد. طبعا این دموکراسی کامل‌تر خواهد شد امابه زمان زیادی نیاز دارد.



چهارمین دستاورد عبارت است از برخی آزادی های اجتماعی که با اسلامی بودن نظام هم تناقضی ندارد و این که زنان به عنوان نیمی از جامعه نقش خود را ایفا می کنند. رهبر انقلاب اسلامی ایران چگونه توانست پرونده هسته ای و نقاط ضد و نقیض موجود در این توافق با گروه 5+1 را حل و فصل کند؟ چطور رابطه با آمریکا را بررسی می کند؟ و آیا از " طرح ایرانی" امیدوارانه ای که در سال های اخیر ضربات دردناکی متحمل شده، صرف نظر خواهد کرد؟ این ها همه ویژگی هایی است که از آیت الله خامنه ای یک شخصیت برجسته و توانمند ساخته است که همگان را غافلگیر کرده است.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب