دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
28 بهمن 1394 - 19:56

چکناواریان در اختتامیه جایزه هدایت: صادق هدایت نوری بود در تاریکی

مراسم اختتامیه چهاردهمین دوره جایزه ادبی صادق هدایت، با حضور لوریس چکناواریان؛ موزیسین سرشناس کشورمان و آهو خردمند برگزار شد. این جایزه یک برنده و سه نویسنده در جایگاه دومی داشت.
کد خبر : 67957

به گزارش خبرنگار فرهنگی آنا، چهاردهمین جایزه ادبی صادق هدایت، عصر امروز؛ چهارشنبه 28 بهمن‌ماه با حضور جمعی از هنرمندان و نویسندگان، به همن بنیاد صادق هدایت و نشر برزآفرین در سرای محله عباس آباد برگزار شد.
لوریس چکناواریان؛ آهنگساز و رهبر ارکستر شهیر کشورمان که چندی قبل ارکستر ملل را در چهارچوب برنامه‌های سی‌ویکمین جشنواره موسیقی فجر رهبری کرده بود، با حضور در این مراسم بر تعلق خاطری که از کودکی به صادق هدایت و آثارش داشته، تاکید کرد.
وی دراین‌باره گفت: «من از بچگی در کافه‌ نادری بزرگ شدم و هر بار به این کافه می‌رفتم، به این فکر می‌کردم که صادق هدایت کجای این کافه می‌نشسته؟ این علاقه با من بود تا زمانی که تصمیم گرفتم اپرایی بر اساس داستان‌های زنده‌به‌گور و بوف کور هدایت بنویسم و این اتفاق افتاد.»
چکناواریان ضمن بیان این مطلب که ملودی این اپرا را بر اساس مضامین این دو داستان ساخته، ادامه داد: «این اپرا تنها یک خواننده تنور دارد و امیدوارم زمانی بتوانم با حمایت یک اسپانسر آن را اجرا کنم.»
این موزیسین توانمند همچنین درباره جایگاه ادبی صادق هدایت خاطر نشان کرد: «صادق هدایت نوری بود در تاریکی. خیلی‌ها روی دوش دنیا سوار می‌شوند اما او کسی بود که جهانی روی دوش او ایستاد؛ کسی که منتظر مرگ نماند و خودش به سراغ مرگ رفت.»
وی با این اعتراف که بسیار از صادق هدایت و زندگی او آموخته، اظهار داشت: «برخلاف نظر کسانی که با طرح مساله خودکشی هدایت، او را نقد می‌کنند، من فکر می‌کنم او انسانی به شدت رمانتیک بود؛ انچنانکه یک دقیقه هم نمی‌توانست بدون عضق زندگی کند و حتی خودکشی او نیز از سر عشق بود.»
چاکناوریان تاکید کرد: «صادق هدایت شهاب بزرگی بود در آسمان ادبیات ایران.»
در بخش پایانی این مراسم، جهانگیر هدایت؛ رییس بنیاد صادق هدایت و برگزار کننده این جایزه ادبی، برای معرفی برگزیدگان روی صحنه رفت. وی با اشاره به این دوره از جایزه گفت: «امسال 1608 شرکت کننده از ایران و سایر کشورها در جایزه صادق هدایت شرکت کرده‌اند و حضور نویسندگان ایرانی مقیم کشورهای دیگر (از ترکیه و افغانستان گرفته تا اروپا و آمریکا) نشان می‌دهد که این جایزه دیگر از مرزها کشور فراتر رفته و در همه‌جای دنیا نزد ایرانیان شناخته شده است.»
وی ضمن بیان این مطلب که 11 نامزد، به بخش پایانی مسابقه راه‌ یافتند، ادامه داد: «داوری اثار در این دوره به عهده عنایت سمیعی، پروین سلاجقه و عشرت رحمان‌پور بود که با رای آن‌ها و مطابق با رویه این جایزه، یک برگزیده و 3 مقام دومی انتخاب شدند.»
هدایت پیش از اعلام اسامی برگزیدگان، یادآور شد که یکی از مجلات اینترنتی معروف نیویورک که داستان‌های به زبان انگلیسی را منتشر می‌کند، به برگزیدگان جایزه صادق یک سال اشتراک رایگان می‌دهد.
مطابق با اعلام رییس بنیاد صادق هدایت، شهلا رضا سلطانی با داستان «یا حسین» برگزیده چهاردهمین جایزه صادق هدایت معرفی شدو تندیس صادق هدایت را از آن خود کرد. نیلوفر انسان با داستان «ما دی تائو»، سمیه حمدی با داستان نازمرگ و محمدرضا نارکی با داستان «اورژانس عروسک‌ها» سه برگزیده‌ی مقام دومی این جایزه بودند.
برگزیدگان به ترتیب هدایای خود را از دست لوریس چکناواریان و آهو خردمند دریافت کردند و هچنین امیرحسین ابراهیمی؛ نویسنده 14 ساله‌ای که در این دوره از جایزه هدایت داستان «زنگوله‌ی پای آقای مدیر» را به دبیرخانه این جایزه فرستاده بود، به دلیل جسارت و شهامتش مورد تقدیر قرار گرفت.
لازم به ذکر است در بخش‌های دیگری از این مراسم، پروین سلاجقه مقاله‌ای در رابطه با اهمیت رمان بوف کور قرائت کرد و داوود ملکی مدیر نشر برزآفرین نیز ابراز امیدواری کرد هنرمندان و نویسندگان مطرح کشور با کنارگذاشتن مصلحت اندیشی، در دوره‌های بعدی این جایزه شرکت کنند.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب