ایجاد ادبیات کنشگرایی در فضای مجازی/ اثرگذاری سوگواره با آموزش و استعدادیابی اتفاق میافتد
به گزارش خبرنگار حوزه دین و آیین گروه فرهنگ خبرگزاری آنا، حجتالاسلام شیخالاسلامی در نشست خبری دومین سوگواره بینالمللی ملت امام حسین(ع) که پیش از ظهر امروز در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد، گفت: در سالهای گذشته، فعالیتهای متعددی در فضای فرهنگی کشور برای محرم صورت میگرفت. از ۳ سال قبل ما با همکاری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، رادیو معارف و بخشهای دیگر وارد تعامل شده و با همافزایی یک مجموعه فعال تشکیل تا اثرگذاری بهتری داشته باشیم. در سال ۹۹ بخشی از این اتفاق افتاد اما در سال ۱۴۰۰ همکاری بهتری صورت گرفت. پایههای اصلی سوگواره دفتر تبلیغات، رادیو معارف و اداره کل ارشاد هستند و هرسال به اقتضا بخشهای دیگری هم افزوده میشوند. امسال مرکز آفرینشهای هنری مرکز قدس هم به ما پیوسته که کمک خوبی خواهد بود. امید است جریانسازی خوبی اتفاق بیفتد.
وی افزود: امسال دومین سوگواره بینالمللی ملت امام حسین(ع) برگزار میشود. بخشهای تخصصی این سوگواره گستردهتر و عمیقتر شدند، یعنی رشتهها تخصصی و داوریها تخصصیتری دارند. در کنار جریان سوگواره، اتفاقات دیگری از جمله کارگاهها و ورکشاپهایی برگزار میشود تا آثار آموزشی و فرهنگی بیشتری داشته باشیم. اثرگذاری سوگواره این است که در حواشی آن آموزش و استعدادیابی هم اتفاق بیفتد. بخشهای اصلی شامل متون ادبی با ۴ زیربخش، گرافیک با ۵ زیربخش، کنشگری عاشورایی با ۴ زیربخش است که اجرای این ۳ بخش با دفتر تبلیغات است. صوت و رادیو ۴ زیربخش و برنامههای ترکیبی که توسط همکاران رادیو پیگیری خواهد شد.
حجتالاسلام شیخالاسلامی در ادامه اظهار کرد: برای اختتامیه افراد برگزیده مشخص میشوند. در ماه شعبان این اختتامیه برگزار میشود. یک رویداد فرهنگی است که ادامه دار خواهد ماند. مهلت ارسال تا آخر ماه صفر ۵ مهرماه ۱۴۰۱ است. حرکت سیدالشهدا حرکتی برای زندگی است و این حماسه با شهادت همراه بوده اما زندگی جدید ایشان در تاریخ بشریت آغاز شد و اتصال ما به امام حسین (ع) باید برای ما ایجاد زندگی و نورانیت کند. دعوت ایشان دعوت به زندگی و حیات است. این سوگواره هم باید جریانی در زندگی مردم ایجاد کند پس سعی کردیم محورهای آن هم این مسیر را طی کند.
وی درباره محورهای این سوگواره خاطرنشان کرد: مسئله پرداخت به امام حسین جریانی مردمی بوده و خوب است به موضوع صرفا حاکمیتی تبدیل نشود. تاکید مقام معظم رهبری هم همیشه این موضوع بوده است. یکی از موضوعها تکیه، هیئتهای خانگی و تربیت نیروهای حسینی است. هر خانهای که پرچمی دارد در تربیت افراد آن خانه اثر دارد در گذشته همه سعی در برگزاری مجالس خانگی داشتند. موضوع دیگر مسئله همزمانی مسئولیت اجتماعی و انسجام اجتماعی است، با نگاه به داستان امام حسین (ع) مسئولیت اجتماعی باید انسجام اجتماعی را افزایش دهد. مسئله دیگر این است که ما معتقدیم حرکت امام حسین (ع) جهاد تبیین است و ایشان با هنرمندی در وضع سیاسی زمان خودشان این حرکت را انجام دادند. تاریخ نشان میدهد جهاد تبیینی سیدالشهدا باعث تفکر در جامعه شده است. محور سوم هنر تببیین و غیرت دینی و علاقهمندی های دینی در حرکت امام حسین(ع) است.
این کارشناس دینی در پاسخ به پرسش خبرنگاران حاضر در نشست خبری، بیان کرد: امسال نهادهایی که با ما همکاری دارند از ۳ نهاد به ۱۰ نهاد افزایش پیدا کرده است. ایجاد بخشهای تخصصی اتفاق تازه دیگری بوده که در این دوره از سوگواره انجام شده است. نکته دیگر هم این که برخی از بخشها عناوینی دارند که به ظاهر ساده هستند اما ایجاد ادبیات کنشگرایی در فضای مجازی و هنر و رسانه برای ما خیلی اهمیت دارد و به دنبال آن هستیم. کار دیگر هم توسعه جشنواره به استانها بوده است. سیاست جدید وزارت فرهنگ عدالت فرهنگی است و داوری این دوره از سوگواره در استانهای مختلف انجام میشود. گردهمایی فعالان عاشورایی و اربعینی در حرم حضرت عبدالعظیم (ع) خواهیم داشت و موکب مفصلی در پیادهروی سفر اربعین طراحی میشود.
وی درباره خروجی این سوگواره اظهار کرد: فضای مجازی کشوری جداگانه است و مدل حکمرانی خودش را دارد. در فضای مجازی فعالیت همه فعالان فرهنگی شاید به یک یا دو درصد هم نرسد. مسئله مهم این است که کارهای کوچک در حوزه فرهنگ بزرگ است اما در فضای مجازی حداقلی است. با ادامه دار و مستمر بودن این فعالیتها حتما جریانی به راه خواهد افتاد. به طور تقریبی ۵ یا ۶ میلیون از آثار سال گذشته این سوگواره دیده شده و میشود گفت تاکنون فعالیتها مورد قبول بوده است.
در پایان این نشست خبری، حکم دبیران این سوگواره تقدیم افراد شد. همچنین پس از نماز ظهر مراسم رونمایی از پوستر این سوگواره در حرم حضرت عبدالعظیم (ع) برگزار شد.
لازم به یادآوری است؛ دومین سوگواره بینالمللی ملت امام حسین علیهالسلام به همت دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم و مرکز توسعه فرهنگ و هنر در فضای مجازی با همکاری اداره کل فرهنگ و ارشاد استان سمنان و رادیو معارف برگزار میشود.
انتهای پیام/۱۱۰/
انتهای پیام/