مذاکرات هستهای قرار است چه مشکلی را حل کند/ ایران و غرب یکدیگر را کنترل میکنند؟
به گزارش خبرنگار گروه جهان خبرگزاری آنا، مصداق یکی به تخته، یکی به نعل زدن یعنی همین؛ البته وقاحت امروز این جماعت، نتیجه رفتارهای منفعلانه و سیاست پایبند ماندن به تعهداتمان در هر صورت از سوی دولت قبل (به نام صبر استراتژیک و بمنظور مثلا کسب جام اخلاق) است! اما بالاخره باید برای مردم خودمان این نکته روشن شود که غرب هیچ گاه نخواهد گذاشت در موضوع هسته نفس راحت بکشیم!
این که چقدر احتمال دارد مذاکرات جمهوری اسلامی ایران با طرف های غربی بر سر مسئله هستهای به نتیجه دلخواه برسد بحث دیگری است اما آنچه در این نوشتار به دنبال رسیدن به آن هستیم این است که وقاحت های غربی ها تا کجا قرار است پرونده هسته ای و سرنوشت ملت ایران را مورد دستمایه قرار دهد؟
نکته مهم ماجرا اینجاست که ایران در مسیر تبدیل شدن به قدرت هستهای قرار دارد و مذاکرات وین پوششی برای ایران خواهد بود، ایران به پروژه خود در منطقه ادامه خواهد داد و آمریکا و کشورهای غربی اقدام چندانی برای بازداشتن نظام ایران انجام نخواهند داد، این نکته ای است که هم مردم ما باید آن را به خوبی درک کنند هم کسانی که گمان می کنند این مذاکرات قرار است با ترحم غربی ها به نفع ما تمام شود ؛ خیر نه ایران کوتاه خواهد آمد نه غربی ها قصد ترحم دارند! این مذاکرات به نوعی سرشاخ شدن برای کنترل ایران است.
واقعیت امر این است که دولت بایدن تمام نشانه ها و علائم ممکن را به ایران نشان داده که جدی نبودن آن در مقابله با ایران یا بازدارندگی در برابر آن مورد تاکید قرار می دهد. این در حالی است که دولت بایدن خیلی به پروژه توسعه طلبانه ایران در منطقه اهمیت نمی دهد و هیچ جدیتی در رویارویی با آن از خود نشان نمی دهد. به همین سبب،می شود گفت که غرب هم از توان هسته ای و موشکی ما میترسد هم قصد دارد آن را کنترل کند اما هیچ امتیازی هم نمی دهد ! در واقع اصل همه ی مذاکرات همین است. اما از سویی هم بایدن و نخست وزیر اسرائیل روز ۱۴ ژوئیه بیانیه مشترکی را در بیت المقدس منتشر کردند که در آن بر همکاری نظامی بین این دو متحد سرسخت تاکید کردند و بار دیگر خواستار اقدام نظامی علیه برنامه هستهای ایران شدند. در این بیانیه که رسماً به عنوان بیانیه شراکت راهبردی امریکا و اسرائیل شناخته میشود، تاکید شده که امریکا هرگز اجازه نخواهد داد ایران به سلاح هستهای دست یابد و در عین حال، افزوده امریکا آماده استفاده از همه عناصر قدرت ملی خود برای اطمینان از این نتیجه است. در این بیانیه همچنین آمده است که امریکا بر تعهد خود بر همکاری با سایر شرکا برای مقابله با تجاوزات و فعالیت های بی ثبات کننده ایران در منطقه، تاکید میکند.
در آن روی سکه سعید خطیبزاده سخنگوی وزارت امور خارجه ایران در کنفرانس خبری اخیرش درباره احیای توافق گفته است : باید پایه های فشار حداکثری که ترامپ علیه ایران کار گذاشته از بین برود. چرخه انتفاع اقتصادی ایران از برجام به صورت کامل لحاظ شود.
خطیبزاده با انتقاد از رویه دولت آمریکا افزود: ما تاکید بر این داریم که قوانین داخلی و سیاست داخلی آمریکا و انتخابات پیش رو در آمریکا نمی تواند تعیین کننده نتیجه گفت و گوها در وین باشد. آنها حقوق بین الملل را نادیده میگیرند و سعی می کنند مسائل را به مسائل داخلی کشورشان گره بزنند.
این مواضع به سادگی نشان می دهد که ایران انگیزه و قصد کوتاه آمدن ندارد و آمریکایی ها هم قرار نیست چیزی بدهند که به میل ما خوش بی آید ! فقط و فقط سرشاخ شدن برای حرکت در مسیر سیاست های کنترلی صورت می پذیرد ؛ در چنین شرایطی فقط باید به این نکته واقف باشیم که تکیه بر مبارزه با فساد در داخل و اصلاح سیستم داخلی می تواند اقتصاد و معیشت مردم را نجات دهد نه مذاکره با غرب .
نکته مهم و تکمیلی
یک توضیح کوتاه هم در پایان این متن لازم است و باید بدانیم که جمهوری اسلامی بعد از اقداماتی که دونالد ترامپ با خروج از برجام و اعمال سیاست فشار حداکثری انجام داد، این توجیه را مطرح می کند که آمریکا از برجام خارج شده و ایران کماکان در برجام حضور دارد و نیز با مانور روی عدم تمایل دولت بایدن در دادن امتیازات و تضمین ها مدنظر ایران، سعی دارد در حوزه توان هستهای یعنی برجام 1 و نیز توان موشکی و دفاعی و نفوذ نفوذ منطقهای یعنی برجام ها 2و 3 کوچکترین امتیازی به هیچ کشور منطقه ای و فرامنطقه ای ندهد و اتفاقا به دنبال تقویت توان و نفوذ خود در همه این حوزهها است. به همین دلیل سعی میکند با تاخیر در احیای برجام فضای کافی برای رسیدن به نقطه گریز هستهای را به عنوان اهرم فشار در جهت تحقق برجام های ۱،۲،۳ یک جانبه شکل گیرد.
انتهای پیام/
انتهای پیام/