کممصرفها جایزه میگیرند/ پاداش کممصرفها چیست؟
به گزارش خبرنگار حوزه نفت و انرژی گروه اقتصاد خبرگزاری آنا، طبق اعلام وزیر نیرو، مشترکانی که امسال در مصرف برق در مقایسه با سال گذشته کاهش داشته باشند، به ازای هر کیلووات صرفهجویی ۵۰۰ تومان پاداش دریافت میکنند؛ به همین دلیل در گزارش پیش رو به وضعیت قبض مشترکان کم مصرف و راههای کاهش مصرف پرداخته شده است.
بیشتر بخوانید:
کممصرفی بهترین نسخه برای معضل کمبود تولید برق/ با مصرف برق کمتر، جایزه بگیرید
در این ارتباط، وزیر نیرو دهم خرداد ماه در جمع خبرنگاران درباره پاداش پنج برابری صرفهجویی مصرف برق گفته بود که اگر مشترکی سال گذشته ۳۰۰ کیلووات برق مصرف میکرده و اکنون با کاهش ۵۰ کیلوواتی به عدد ۲۵۰ کیلووات برسد، به ازای هر کیلووات ساعت صرفهجویی، ۵۰۰ تومان پاداش دریافت میکند که معادل ۲۵ هزار تومان خواهد بود.
علیاکبر محرابیان عنوان کرده بود: هزینه قبض همین مشترک برای مصرف ۲۵۰ کیلووات نیز ۲۵ هزار تومان است که به معنای رایگان شدن قبض است. حال اگر این مشترک به جای ۲۵۰ کیلووات، ۲۰۰ کیلووات مصرف کند، ۳۰ هزار تومان پاداش خواهد گرفت که در قالب بستانکاری یا به صورت نقدی میتواند پاداش خود را دریافت کند.
همچنین به گفته این مقام مسئول قیمت فروش انرژی برای مشترکانی که در سطح الگو، مصرف میکنند ۱۰۰ تومان است که یعنی پنج برابر قیمت خرید انرژی، پاداش دریافت میکنند.
وی درباره وضعیت برق مصرفی مناطق گرمسیری و عادی کشور نیز گفته بود که در این مناطق تا حدود ۱۰۰۰ الی ۱۵۰۰ مگاوات امکان صرفهجویی وجود دارد. پس در صورتی که مردم استفاده از کولرهای گازی و وسایل پرمصرف برقی را به حداقل برسانند، ماهانه تا حدود ۵۰۰ هزار تومان و بالاتر پاداش دریافت خواهند کرد.
در مناطق عادی و معتدل آب و هوایی کشور نیز الگوی مصرف ۳۰۰ کیلووات پیشبینی شده که ۱۰۰ کیلووات صرفهجویی کاملا امکانپذیر است. مشترکان میتوانند در ازای ۱۰۰ کیلووات صرفهجویی، ۵۰ هزار تومان پاداش دریافت کنند.
محرابیان همچنین این موضوع که خاموشی خواهیم داشت یا خیر را وابسته به رفتار مشترکان دانسته و تأکید کرده بود که در صورت صرفهجویی در مصرف برق، خاموشیها به حداقل خواهد رسید.
قبض مشتریان کممصرف
مطالعه هزینه برق یک مشترک خانگی که سال گذشته ۳۰۰ کیلووات مصرف داشته نشان میدهد اگر این مشترک خانگی فرضی با مصرف مشخص هر کیلووات ساعت صرفهجویی کند از دو منبع با کاهش هزینه خود مواجه خواهد شد. بر این اساس صرفهجویی کمتر از ۶۰ کیلووات ساعتی معادل ۲۰ درصد مصرف الگو سبب میشود تا قبض برق این مشترک رایگان شود. همچنین اگر این مشترک ۱۰۰ کیلووات ساعت برق مصرف کند و صرفه جویی قابل توجه ۶۶ درصدی را برای خود به ثبت برساند ماهانه ۹۰ هزار تومان و در طول ۴ ماه ۳۶۰ هزار تومان از صنعت برق دریافت خواهد کرد.
پاداش کممصرفها چیست؟
با توجه به جزئیات ارائه شده اگر فرض کنیم، یک مشترک در تابستان سال گذشته در مناطق عادی، مصرف طبیعی ۳۰۰ کیلووات ساعتی داشته، اکنون به ازای هر کیلووات ساعت صرفهجویی در دو منبع، هزینه انرژی خود را کاهش میدهد و با گذر از میزان صرفهجویی ۶۰ کیلووات ساعتی، از صنعت برق طلبکار خواهد شد.
بر این اساس یکی از منابع پاداش، مرتبط با کاهش هزینهای است که از محل صرفهجویی سوخت به دست میآید. در این راستا به ازای هر کیلووات ساعت صرفهجویی برق، هزینه این میزان مصرف از مشترک دریافت نخواهد شد.
از سوی دیگر صرفهجویی با توجه به اینکه میزان ۳۰۰ کیلووات ساعت به عنوان عدد اوج بار مشخص شده، با کاهش هر کیلووات ساعت، ۵۰۰ تومان به عنوان پاداش صرفهجویی دریافت خواهد شد. این میزان کاهش هزینه در صورتیکه مشترک مذکور ۲۰۰ کیلووات ساعت صرفهجویی کرده باشد و میزان استفاده خود از برق را با راهکارهای توصیه شده به ۱۰۰ کیلووات ساعت برساند، به بیش از ۱۳۳ هزار تومان در سه ماه خواهد رسید. به معنای دیگر مشترکان با حداکثر صرفهجویی ۲۰۰ کیلووات ساعتی در چهار ماه، زمینه کسب سود ۵۳۲ هزار تومانی را خواهند داشت.
چگونه مصرف برق را کاهش دهیم؟
بنابراین با استفاده از راهکارهای عملی برای مصرف بهینه، علاوه بر کاهش مصرف، هزینه برق خانوار کاهش خواهد یافت و مشمول دریافت پاداش هم خواهیم شد. بهرهگیری حداکثر از نور طبیعی روز (بهویژه با کنار زدن پرده)، تعویض لامپهای رشتهای با لامپهای کم مصرف، استفاده از روشنایی موضعی (چراغ مطالعه)، خاموش کردن روشناییهای غیرضروری و اضافی (اتاقهای خالی)، استفاده گروهی از وسایلی مانند تلویزیون، استفاده نکردن از وسایل گرمایشی برقی مانند بخاری برقی و آبگرمکن برقی (مصرف یک دستگاه بخاری برقی ۲ هزار وات معادل ۱۰۰ عدد لامپ کم مصرف ۲۰ وات است) و استفاده از کولرهای گازی (از جمله اسپیلیت) برای سرمایش و گرمایش و در صورت استفاده از این قبیل وسایل تنظیم درجه دما به ۲۴ درجه سانتیگراد از جمله راهکارهایی است که میتواند به صرفهجویی در مصرف برق کمک موثر کند.
علاوه بر آن استفاده از سایهبان برای کولرهای آبی، گردگیری لامپها و حباب چراغ های روشنایی، کاهش تعداد لامپهای غیرضروری لوستر و چراغهای روشنایی، استفاده از وسایل برقی با بالاترین بر چسب مصرف انرژی، تنظیم درست ترموستات و کنترل صحت نوار پلاستیکی دور درب یخچال و فریزر، کاهش دفعات و مدت زمان باز و بسته کردن درب وسایلی همچون یخچال و فریزر، استفاده از لامپهای قابل شارژ در ساعت اوج بار با شارژ آنها در ساعتهای کمباری، استفاده نکردن از حالت «آماده به کار» در وسایل برقی و قطع جریان برق آنها با کلید قطعکننده در زمان استفاده نکردن و انتقال برخی مصارف مانند مصارف لباسشویی، اتو و ... به ساعت کم باری نیز از جمله دیگر راهکارهای کاهش مصرف است.
همچنین استفاده از تایمرهای کنترل هوشمند روشنایی در محیطهای عبور و مرور عمومی مانند راهرو، پارکنیگ و راه پلهها، ذخیره نکردن مواد غذایی مازاد بر نیاز در یخچال و فریزر، رفع ممانعت در گردش هوا در یخچال و فریزر بدون برفک از طریق ذخیرهسازی مناسب مواد غذایی، رعایت حداقل فاصله ۲۵ سانتیمتر بین یخچال و فریزر با دیوارها و یا سایر وسایل اطراف از راهکارهای موثر مدیریت مصرف در منازل است.
انتهای پیام/۴۱۰۳/
انتهای پیام/