دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
یک کارشناس اقتصادی در گفت‌وگو با آنا:

سامانه مودیان نیاز اساسی اقتصاد کشور است/ مالیات کارکردهای حکمرانی دارد

یک کارشناس اقتصادی در خصوص سیستم مالیاتی کشور گفت: موضوع مالیات یک مبحث مهم سیاسی و حکمرانی است و سامانه مودیان هم از نیازهای اساسی اقتصاد کشور است.
کد خبر : 669637
سامانه مودیان مالیاتی و پایانه‌های فروشگاهی

هادی سلیمی‌زاده در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه اقتصاد کلان و بودجه گروه اقتصاد خبرگزاری آنا، در خصوص سیستم مالیاتی کشور اظهار کرد: بحث مالیات یک مبحث مهم سیاسی و حکمرانی است و سامانه مودیان هم از نیازهای اساسی اقتصاد کشور است. کشورهایی که از منابع طبیعی مانند نفت بهره‌مند هستند، غالباً سیستم‌های مالیاتی ضعیفی دارند و با وجود دسترسی و فراوانی این منابع، زمانی که نوساناتی در فروش آن شکل می‌گیرد، دچار کسری بودجه و تورم مقطعی می‌شوند.


وی افزود: این موضوع نشان‌دهنده این است که اتکا به یک درآمد با ثبات در همه کشورها تأثیرات مفیدی دارد و کشور ما نیز از این قضیه مستثنا نیست.


این کارشناس حوزه اقتصاد خاطرنشان کرد: اخذ عادلانه مالیات دارای کارکردها و تأثیرات قابل توجهی در کشور است. برای مثال مالیات می‌تواند، نقش تنظیم‌گری، شفافیت و کنترلی داشته و یا سبب کاهش شکاف‌های طبقاتی شود، کشور ما به همه موارد ذکر شده نیازمند است و سامانه‌ای مانند سامانه مودیان می‌تواند در رسیدن به این مسیر آن را یاری کند.


غالباً در دنیا تراکنش‌های بانکی و فعالیت‌های اقتصادی محور شفافیت است


سلیمی‌زاده در ادامه بیان کرد: غالباً در دنیا تراکنش‌های بانکی و فعالیت‌های اقتصادی محور شفافیت است و این گفته که سرکشی به حساب‌های مردم کار اشتباهی است، کاملاً غلط است، افرادی که این مسائل را مطرح می‌کنند، به نظر معمولاً خودشان بیشترین فرار مالیاتی را دارند.


وی تشریح کرد: در حوزه کارمندان قبل از واریز حقوق و مزایا، مالیات از جانب کارفرما کسر و به حساب خزانه واریز می‌شود، اگر حدوداً ۲ میلیون کارمند دولتی در کشور باشد، به طور میانگین ۹ الی ۱۰ میلیون تومان مالیات به صورت پیش‌فرض در سال از این هر کارمند دریافت می‌شود.


ساختار مالیاتی کنونی ضعف شدیدی دارد و ناعادلانه است


سلیمی‌زاده ادامه داد: از طرفی در بخش صنوف مانند پزشکان، وکلا، جواهرسازان و ... به طور میانگین در سال حدود ۴.۵ میلیون تومان در سال مالیات می‌پردازند و این موضوع نشان‌دهنده ضعف شدید و ناعادلانه بودن ساختار مالیاتی است.


۴۰ درصد درآمدهای مالیاتی در کشورهای پیشرفته از یک درصد جمعیت‌شان گرفته می‌شود


این کارشناس حوزه اقتصادی در پایان خاطرنشان کرد: غالباً در کشورهای پیشرفته به طور میانگین ۴۰ درصد درآمدهای مالیاتی از یک درصد جمعیت‌شان گرفته می‌شود؛ اما در کشور ما چنین ساختار و توازنی وجود ندارد و این موضوع سبب افزایش ضریب جینی و شکاف طبقاتی شده است.


در دولت سیزدهم عقب‌ماندگی‌های گذشته جبران و دستاوردهای خوبی شکل گرفته است


وی یادآوری کرد: در چند ماهه نخست دولت سیزدهم عقب‌ماندگی‌های گذشته جبران و دستاوردهای خوبی شکل گرفته است، امیدوار هستیم با این اقدام مناسب که دولت آن را رقم زده است، شاهد محقق‌شدن این شعار که بودجه کشور از نفت مستقل شود، در مدت دو الی سه سال آینده باشیم.


انتهای پیام/۴۱۰۳/

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب