دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
حجت‌الاسلام بابادایی در گفت‌وگو با آنا:

اتمام نعمت و اکمال دین در گرو واقعه غدیر است/ دستیابی به معرفت و آگاهی با حرکت در مسیر علی (ع)

کارشناس مذهبی معتقد است که خداوند متعال اتمام نعمت و اکمال دین را بر طبق سوره آل عمران در گرو واقعه غدیر می‌دانند.
کد خبر : 669586
حجت‌الاسلام بابادایی

به گزارش خبرنگار حوزه‌ دین و آیین گروه فرهنگ خبرگزاری آنا، عید غدیر بزرگ‌ترین عید شیعیان روز هجدهم ذی‌حجه است که پیامبر اکرم(ص) به دستور خداوند، امام علی(ع) را به مقام خلافت و امامت منصوب کرد. واقعه غدیر در سفر حجة الوداع سال دهم هجری و در سرزمین غدیر خم روی داد. در احادیث شیعه تعابیری هم چون عیدُاللهِ‌ الاکبر (بزرگ‌ترین عید الاهی)، عید اهل بیت محمد(ص)، و اشرف الاعیاد (والاترین عید) برای این روز به کار رفته است. شیعیان در سراسر جهان این روز را گرامی داشته و جشن می‌گیرند.


واقعه تاریخی غدیر خم یکی از بزرگترین اتفاقاتی است که سرنوشت جهان اسلام را مشخص کرد و رسالت جهانی حضرت محمد(ص) را در هدایت انسان‌ها به‌ سوی رستگاری تکمیل کرد تا جایی‌ که اگر این واقعه مهم تاریخی نبود، رسالت رسول‌الله(ص) به اتمام نمی‌رسید.


در این راستا با حجت‌الاسلام وحید بابادایی، کارشناس مذهبی و معاون فرهنگی، آموزشی و پژوهشی اداره کل تبلیغات اسلامی استان تهران به گفت‌وگو پرداخته‌ایم که در ادامه از نظر می‌گذرانید.


اتمام نعمت و اکمال دین در گرو واقعه غدیر


حجت‌الاسلام بابادایی درباره اهمیت عید سعید غدیر خم، گفت: اگر بخواهیم اهمیت این روز را بررسی کنیم باید به سوره مبارکه آل عمران مراجعه کنیم. خداوند متعال اتمام نعمت و اکمال دین را طبق آیات این سوره به مسئله غدیر گره می‌زنند. روز غدیر اعلام جانشینی حضرت علی (ع) و ائمه بزرگوار تا امام زمان (عج) است. خداوند متعال درباره این روز فرمودند که دین کامل شد و نعمت تمام شد یعنی هر اتفاقی که از صدر اسلام تا آن روز افتاده همه یک طرف، ولایت امیرالمومنین(ع) و ائمه بزرگوار یک طرف دیگر است. یعنی اگر امام علی (ع) و ولایت اهل بیت نباشد، دین کامل نمی‌شود. دین نسخه کاملی از زندگی، پیشرفت و سعادت انسان است که اگر بخواهد به سعادت و مقام انسانیت خودش برسد، همچنین در مسائل اجتماعی، اقتصادی و علم و دانش پیشرفت کند، باید دیندار باشد و به دین عمل کند. خب این در گرو این است که ولایت امام معصوم در جامعه جاری و ساری باشد.


وی در ادامه افزود: دو مسئله وجود دارد، قرآن باید تفسیر شود آن هم توسط امام معصومی که علم الهی دارد و می‌تواند از باطن و رموز قرآن رمزگشایی کند. برای همین است که وقتی امام زمان (عج) ظهور می‌کنند میزان علم افزایش پیدا می‌کند، به نحوی که بر اساس روایات گفته شده «علم بیست و هفت حرف دارد که تا زمان ظهور امام زمان (عج) دو حرف برای مردم آشکار است و بقیه علم زمانی که امام ظهور کنند توسط ایشان برای مردم کشف می‌شود.» نکته دیگر حکومت ولایی است. یک جامعه نیاز به حکومت دارد. همان‌طور که پیامبر اسلام (ص) هم حکومت تشکیل دادند، خیلی از مسائل مردم دست حکومت است که مسیرها را باز کند. حکومت باید ولایی باشد یعنی عاری از اشتباه، خطا و با اصول و اساس درست باشد. اگر علی بن ابی‌طالب (ع) حاکم باشد عدالت محض اجرا می‌شود ولی وقتی حاکم نباشد قطعا مسیر سالم خود را طی نمی‌کند.


این کارشناس مذهبی با تاکید بر اینکه حکومت باید ولایی باشد، اظهار کرد: بعد از رحلت پیامبر اسلام (ص) مسلمانان چون به غدیر عمل نکردند و غفلت کردند، جامعه اسلامی دچار انحراف شد. در واقع توجه به مادیات و مسائل دیگری وارد زندگی مردم شد، حتی سلطنت و حکومت شاهانه جای حکومت ولایی را گرفت. متعاقب آن اتفاقات ظلم‌های بسیاری در جامعه رواج یافت. اگر خداوند متعال می‌فرماید که اکمال دین و اتمام نعمت بستگی دارد به مسئله غدیر و ولایت برای همین است چون اگر ولایت باشد جامعه مسیر صحیح خود را طی می‌کند اما اگر کنار گذاشته شود جامعه از مسیر اصلی خود منحرف می‌شود. این مسئله اهمیت واقعه غدیر است.


اتمام نعمت و اکمال دین در گرو واقعه غدیر است/ دستیابی به معرفت و آگاهی با حرکت در مسیر علی (ع)




بیشتر بخوانید:‌





با حکومت ولایی تمام انحرافات برچیده می‌شود


معاون فرهنگی، آموزشی و پژوهشی اداره کل تبلیغات اسلامی درباره اینکه واقعه غدیر حامل چه پیامی برای مسلمانان جهان است، خاطرنشان کرد: واقعه غدیر نه فقط برای مسلمانان جهان بلکه برای تمام مردم عالم از مسلمان، مسیحی، یهودی، زرتشتی و غیره پیامی دارد؛ پیام غدیر این است که خداوند متعال نگاه قومیتی و ندارد. نگاه خداوند این است که تمام عالمیان یک امت هستند که این امت باید به سمت تعالی و رشد پیش برود. متاسفانه در جهان شاهد مسائلی هستیم که تاسف‌بار است. فرقه‌های گمراه کننده و انحرافات بسیاری ایجاد شده که در آیات قرآن آمده است «بعضی‌ همانند چارپایان هستند و از حیوان هم پایین‌ترند.» در واقع این نتیجه عمل نشدن به ولایت است. پیام غدیر این است که با حکومت ولایی تمام انحرافات برچیده می‌شود، جامعه رشد پیدا کرده و به تعالی خودش می‌رسد. قطعا ظهور حضرت ولی عصر (عج) این مسئله را محقق خواهد کرد.


دستیابی به آگاهی با حرکت در مسیر علی (ع)


حجت‌الاسلام بابادایی درباره اینکه برای فرهنگ‌سازی عید غدیر به خصوص برای نسل آینده چه اقداماتی لازم است، بیان کرد: برای فرهنگ‌سازی عید غدیر باید کار کرد؛ عوامل مختلف حوزه رسانه باید فعال شوند، با ساخت فیلم، انیمیشن، چاپ کتاب‌ها، مجلات و غیره. فضای مجازی نیز برای ترویج این امر بسیار موثر است. جشن‌ها و مراسم‌هایی که برگزار می‌شوند می‌تواند کاربردی باشند اما مهم‌ترین مسئله این است که غدیر را یک روز نبینیم، مسئله ولایت تمام هم و غم نظام و جامعه باید باشد آن موقع اتفاقات خوب و مهمی خواهد افتاد.


وی درباره مقام حضرت علی (ع) اظهار کرد: رسول اکرم (ص) درباره امیرالمومنین (ع) می‌فرمایند: «من شهر علم هستم و علی (ع) درب این شهر است.» یعنی اگر کسی می‌خواهد به علم، معرفت و آگاهی دست پیدا کند باید از مسیر حضرت علی (ع) حرکت کند. ایشان اینگونه می‌گویند که: «حق با علی است و هر آن‌جایی که علی باشد، حق هم همان‌جاست. پیامبر اسلام (ص) علی (ع) را اسوه و حق می‌دانند. امیرالمومنین (ع) انسان کاملی هستند که جامعه اسلامی نیاز دارد در تمام مسائل از ایشان بهره کافی را ببرد.


انتهای پیام/۱۱۰/

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب