حجم مبادلات تجاری میان ایران و روسیه به حدود ۴ میلیارد دلار رسیده است
به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد خبرگزاری آنا، رحمتالله خرمالی در گفتوگوی میز اقتصاد شبکه خبر سیما رشد مبادلات تجاری میان ایران و روسیه را در سال گذشته بسیار خوب توصیف و اظهار کرد: حجم مبادلات به حدود ۴ میلیارد دلار رسیده و عمده کالاهای مبادلهشده مواد غذایی، میوه، سبزیجات، کیف و کفش و صنایع پلیمری بوده است. در سه ماهه نخست سال هم بیش از ۵۰۰ میلیون دلار بوده است.
وی اضافه کرد: با توجه به حوادث اخیری که بین فدراسیون روسیه و اوکراین اتفاق افتاده، فرصت بیشتری بهویژه حدود ۴۰ میلیارد دلار در حوزه مواد غذایی، دارویی، پوشاک، لوازم خانگی، کیف و کفش و خودرو پیش آمده است.
مدیرکل آسیای میانه، قفقاز و روسیه سازمان توسعه تجارت درباره اقدامات بخش خصوصی برای تسهیل تجارت افزود: از ابتدای سال که ستاد توسعه روابط اقتصادی با روسیه تشکیل شده، هیئتهای بسیار زیادی در سطح مقامات دو کشور و همچنین بخش خصوصی اعزام شده اند. همچنین میتوانم به جرئت اشاره کنم در هفته حدود ۱۰ هیئت به صورت روزانه از فدراسیون روسیه به ایران و از ایران به روسیه اعزام شدهاند.
در حوزه بانکی هم با تلاشهای سازمان توسعه تجارت هیئت بسیار بزرگی از زابربانک که یکی از بزرگترین شبکههای بانکی روسیه است، به تهران سفر و با مسئولان وزارت صمت، بانک مرکزی و بانک ملی دیدار کرد.
معاون امور بندری و اقتصادی سازمان بنادر و دریانوردی هم به امضای سند جامع حمل و نقل بین ایران و روسیه در اردیبهشت ماه اشاره کرد و توضیح داد: نکته اصلی که در اینجا قابل طرح است اینکه ما باید بتوانیم ظرفیتهای حمل و نقلی را متناسب با توسعه ظرفیتهای تجاری و بیشتر از آن ایجاد کنیم. در حال حاضر در حوزه حمل و نقل ریلی ظرفیت خیلی خوبی برای انجام تجارت و ترانزیت وجود دارد.
جلیل اسلامی ادامه داد: در بحث کریدور شمال جنوب هم در حال حاضر در حوزه بنادر شمال پنج تا بندر داریم که مجموعاً بیش از ۳۵ میلیون تن ظرفیت حمل و نقل و تخلیه بارگیری کالا دارند. در مجموع در کشور ظرفیت بخش دریایی ما در حوزه حمل و نقل بندری بیش از ۲۷۰ میلیون تن است. این معنیاش این است که اگر ظرفیتهای ترانزیتی افزایش پیدا کند، براساس همکاریهایی که شکل گرفته، بخش دریایی بهراحتی میتواند این تقاضا را پاسخ دهد.
وی متذکر شد: بر همین اساس پایه ۱۰ میلیون تن ترانزیت و تجربه نزدیک به ۱۴ میلیون ترانزیت که قبلاً وجود داشته به عنوان اعدادی است که میتواند این ظرفیت را تا ۳۰ میلیون تن هم به راحتی پاسخگو باشد. ما مذاکرات بسیار زیادی با طرف روس در حوزههای کشتیرانی، سرمایه گذاری، ترانزیت و خدمات دریایی بندری انجام داده ایم.
انتهای پیام/4103/
انتهای پیام/