دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
28 تير 1401 - 12:29
سکوی تحقق ایده‌ها(۶)/ در گفت‌وگو با آنا تأکید شد؛

تجاری‌سازی محصول معضل اصلی فناوران/ وقتی همه نیازها به سرمایه‌گذاری و بازاریابی ختم می‌شود

میزبانی مرکز رشد دانشگاه آزاد خمینی‌شهر از ۲۷ شرکت، هسته و واحد فناور فعال حوزه پژوهش و فناوری گفت: ایده‌های فناورانه با سرمایه شخصی و حمایت‌های مراکز رشد به نمونه اولیه تبدیل می‌شوند؛ اما یکی از معضلات اصلی فناوران و کارآفرینان، تجاری‌سازی نمونه‌ اولیه محصولات است.
کد خبر : 668188
مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمینی‌شهر

گروه استان‌های خبرگزاری آنا؛ مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمینی‌شهر در تازه‌ترین سطح‌بندی مراکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی در سال ۱۴۰۱ که در راستای حمایت از مراکز و دستیابی به اهداف سند تحول و تعالی دانشگاه انجام گرفت، موفق به کسب سطح دو بین مراکز رشد واحدهای دانشگاهی شد.


خبرنگار خبرگزاری آنا در شماره ۶ از پرونده «سکوی تحقق ایده‌ها» با مهدی نصری دکتری رشته مهندسی برق که بیشتر از سه سال مدیریت مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمینی‌شهر را عهده‌دار است به گفت‌وگو نشسته و فعالیت‌ها و برنامه‌های در حال اجرا و اهداف و برنامه‌های پیش روی مرکز رشد، نواقص و کمبودها در راه تجاری‌سازی محصولات فناورانه محققان، چرایی و چگونگی راه‌اندازی مرکز و ... را جویا شده است.



نصری در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری آنا در خمینی‌شهر با تشریح نواقص و کمبودها در راه تجاری‌سازی محصولات فناورانه محققان اظهار کرد: با توجه به تخصص استادان، دانشجویان و خلاقیت آنان، معمولاً ایده‌های فناورانه با سرمایه شخصی یا با حمایت‌های مراکز رشد در زمان معقول به نمونه اولیه تبدیل می‌شوند؛ اما یکی از معضلات بسیاری از کارآفرینان و فناوران، تجاری‌سازی این نمونه‌های اولیه است.




بیشتر بخوانید:


لزوم تغییر در قوانین تجاری‌سازی محصولات دانش‌بنیان‌


تولید ۴ محصول نفتی و شیمیایی با «طرح بازیافت پلاستیک»


تولید دستگاه «پرتابل» برای تصفیه آب «هوتک»




وی توضیح داد: فرآیند تجاری‌سازی یا Commercialization به‌صورت ساده حرکت از آزمایشگاه به عرصه تجاری و بازار بوده و تجاری‌سازی محصولات بسته به نوع محصول ممکن است نیاز به سوله، تجهیزات و ماشین‌آلات و حتماً سرمایه کافی داشته باشد؛ بنابراین یکی از نیازهای اولیه در تجاری‌سازی محصولات وجود سرمایه‌گذار بوده و البته پس از تولید محصولات، معضل دیگری که بسیار در استارت‌آپ‌ها دیده می‌شود، ضعف در بازاریابی محصولات است. معمولاً این قسمت مهم توسط فناوران نادیده گرفته می‌شود که می‌تواند به شکست طرح منجر شود.


این مسئول درباره تازه‌ترین فعالیت‌ها و برنامه‌های در حال اجرا و اهداف و برنامه‌های پیش روی مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمینی‌شهر عنوان کرد: یکی از اهداف این مرکز رشد که از سال ۱۴۰۰ آغاز و امسال نیز با قوت پیگیری شده است، ترویج فرهنگ کارآفرینی در این واحد دانشگاهی بوده که به همین منظور برنامه‌های متنوعی برنامه‌ریزی شده و از آن جمله می‌توان برگزاری دوره کارگاهی مدرسه کسب‌وکار برای آشنایی اعضای هیئت علمی با مفاهیم راه‌اندازی کسب‌وکار از ایده‌پردازی تا بیمه و مالیات و... را نام برد.



به گفته مسئول مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمینی‌شهر برنامه کارآفرین‌شو که روزهای سه‌شنبه برای دانشجویان اجرا می‌شود و مصاحبه با کارآفرین‌های مختلف و انتقال تجربیات آنها از برنامه‌های دیگر این مرکز است.


مسئول مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمینی‌شهر افزود: سال ۱۳۹۸ پس از آغاز پاندمی کرونا، این واحد دانشگاهی با هدایت هسته‌ها و واحدهای فناور در این زمینه به محصولات فناورانه مرتبط دست یافت که از آن جمله می‌توان ساخت دستگاه ضدعفونی‌کننده دست و دستگاه ونتیلاتور خانگی را نام برد که توسط دانشجویان واحد خمینی‌شهر در قالب هسته‌های فناور تولید شدند.


نصری با مثبت ارزیابی کردن شناخت فعالیت‌های مرکز رشد توسط مسئولان و بخش‌های مختلف دانشگاه گفت: چند سال قبل که مفاهیم مراکز رشد تازه به فرهنگ دانشگاه‌ها اضافه شده بود، این مراکز توسط ارکان دانشگاه بیشتر به‌عنوان هزینه و سربار در نظر گرفته می‌شد؛ اما با حمایت‌های مجموعه دانشگاه آزاد اسلامی و به‌ویژه معاونت تحقیقات، فناوری و نوآوی، مراکز رشد به جایگاه بسیار خوبی در واحدهای دانشگاهی دست یافته‌اند.


جایگاه مرکز رشد در دانشگاه آزاد خمینی‌شهر


وی ادامه داد: مرکز رشد در دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمینی‌شهر توانسته جایگاه ویژه‌ای داشته و رکن فناوری دانشگاه محسوب شود. جلسات شورای مرکز رشد با حضور رئیس و هیئت رئیسه و سایر اعضای شورا به‌صورت مستمر برگزار و تصمیم‌گیری‌های فناوری دانشگاه در این شورا اتخاذ می‌شود. امکانات لازم نیز در اختیار هسته‌ها و واحدهای فناور قرار می‌گیرد. اکنون پویایی دانشجویان در فناوری و شرکت آنان در رویدادهای کارآفرینی موتور محرکه دانشگاه بوده و دانشگاه پویا می‌تواند جذب دانشجوی بیشتری داشته باشد. این مهم‌ترین موضوعی بوده که در بخش‌های مختلف دانشگاه نهادینه شده است.


تجاری‌سازی محصول معضل اصلی فناوران/ وقتی همه نیازها به سرمایه‌گذاری و بازاریابی ختم می‌شود


مسئول مرکز رشد واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمینی‌شهر در زمینه رشد و شکوفایی مراکز رشد مطرح کرد: برنامه گام دوم دانشگاه آزاد اسلامی یا رویداد عصر امید باعث شد واحدهای دانشگاهی فعالیتی چندماهه در راستای آماده‌سازی حضور در این رویداد داشته باشند که بسیار مؤثر بود. امیدوارم این برنامه به‌صورت مستمر برگزار شود که ماحصل آن می‌تواند جذب هسته‌ها و واحدهای فناور مؤثر و باعث ترویج فرهنگ کارآفرینی در دانشگاه باشد.


نصری درباره چرایی و چگونگی راه‌اندازی مرکز رشد در دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمینی‌شهر بیان کرد: این واحد دانشگاهی با توجه به اعضای هیئت علمی سرآمد و دانشجویان تحصیلات تکمیلی در اکثر رشته‌های فنی-مهندسی معتبر ازجمله مهندسی برق، مکانیک؛ مهندسی پزشکی، عمران، کامپیوتر و... سال ۱۳۹۴ مجوز راه‌اندازی مرکز رشد با عنوان فناوری‌های نوین تولید و ساخت تجهیزات آزمایشگاهی را از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری دریافت و با اختصاص فضای فیزیکی به مساحت یک هزار و ۵۰۰ متر مربع و امکانات اداری مناسب و استقرار هفت هسته و هفت واحد فناور فعالیت این مرکز به‌صورت رسمی، سال ۱۳۹۵ آغاز به کار کرد.




بیشتر بخوانید:


تولید دانش‌بنیان «پرینتر مولتی متریال»


تولید ۳۰ محصول فناورانه در حوزه کشاورزی و گیاهان زینتی




وی اضافه کرد: در ارزیابی سالانه مراکز رشد که توسط اداره کل سراهای نوآوری سازمان مرکزی انجام می‌شود، سال ۱۴۰۰ مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمینی‌شهر در سطح سه قرار داشت که با تداوم فعالیت‌ها و حمایت‌های ریاست و هیئت رئیسه این واحد دانشگاهی این مرکز رشد برای سال ۱۴۰۱ در سطح دو مراکز رشد قرار گرفت و اکنون با گسترش فعالیت‌ها، تعداد یک شرکت دانش‌بنیان، ۱۱ واحد فناور و ۱۵ هسته فناور در این مرکز رشد مستقر هستند.



مسئول مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمینی‌شهر تبیین کرد: با حمایت‌های رئیس دانشگاه از این مرکز رشد از مجموع ۲۷ شرکت، هسته و واحد فناور مستقر، ۱۷ واحد در ۶ ماه اخیر و پس از حضور وی در واحد خمینی‌شهر به این مجموعه اضافه شده‌اند که همین مطلب باعث ارتقای سطح مرکز در ارزیابی سالانه شد و امیدوارم با تداوم حمایت‌ها از این مجموعه در سال آینده بتوانیم به سطح یک مراکز رشد ارتقا پیدا کنیم.


انتهای پیام/۴۱۲۱/۴۰۶۲/

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب