استفاده از پوست گردو در افزایش کارایی نانوذرات روی پارچه پنبهای
به گزارش خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا، علی نظری عضو هیئت علمی دانشکده هنر و معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد یزد در گروه آموزشی طراحی پارچه و لباس با مدرک تحصیلی دکتری تخصصی و مرتبه علمی استادتمامی و سابقه ۱۹ سال تدریس و فعالیت پژوهشی با ۴۹ مقاله ISI و چهار جلد کتاب در بخش «مقالههای برتر» نهمین جشنواره علمی، پژوهشی و فناوری فرهیختگان دانشگاه آزاد اسلامی حائز رتبه و از وی تجلیل شد.
«ویژگیهای خودتمیزشوندگی و ضد میکروبی فوقالعاده پارچههای پنبهای با استفاده از نانوتیتانیوم دی اکسید همراه با پوست سبزرنگ گردو» عنوان مقاله ارائهشده عضو هیئت علمی دانشکده هنر و معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد یزد به جشنواره فرهیختگان است.
نظری در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری آنا در اینباره اظهار کرد که در این مطالعه(مقاله)، پارچههای پنبهای عاملدار با استفاده از نانوتیتانیوم دی اکسید به عنوان فوتوکاتالیست و استفاده از پوست سبزرنگ گردو (رنگ طبیعی برای رنگدهی و عاملی که قادر به اصلاح نانوذرات تیتانیوم دی اکسید است)، تهیه شد.
وی با بیان اینکه عصاره رنگ طبیعی پوست سبزرنگ گردو به عنوان حساسکننده نوری برای ساخت نانوذرات تیتانیوم دی اکسید استفاده شد، بیان کرد: اصلاح سطح و رنگرزی پارچههای پنبهای با افزودن نانوذرات تیتانیوم دی اکسید اصلاح شده در حمام رمقکشی انجام و پارچههای پنبهای تولیدشده با میکروسکوپ الکترونی رویشی، طیف سنجی تفرق انرژی تابش ایکس و پراش اشعه ایکس مشخص شدند.
عضو هیئت علمی دانشکده هنر و معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد یزد افزود: نتایج نشان داد که تمام خواص مانند خودتمیزشوندگی، ضد باکتری و ضد قارچی پارچه پنبهای عمل شده با تیتانیوم دی اکسید اصلاح شده نسبت به نمونه عمل شده تنها با تیتانیوم دی اکسید، برتری دارد. علاوه بر این، فعالیت فوتوکاتالیستی تیتانیوم دی اکسید هیچ اثر منفی بر رنگ پارچه ندارد.
به گزارش آنا، نهمین جشنواره علمی، پژوهشی و فناوری فرهیختگان همزمان با اختتامیه نمایشگاه رویداد ملی «عصر امید» با معرفی و تجلیل از برگزیدگان جشنواره با حضور دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی، حجتالاسلام والمسلمین مصطفی رستمی رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها، معاونان و مدیران دانشگاه آزاد اسلامی و... به کار خود پایان داد.
انتهای پیام/۴۰۶۲/
انتهای پیام/