دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
معاون دفتر نهاد رهبری در دانشگاه آزاد آذربایجان‌شرقی:

امام خمینی(ره) اصلاح ساختاری را از خانواده‌اش آغاز کرد/ مصلحی که انقلابی ماند

معاون دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجان‌شرقی گفت: امام خمینی(ره) اصلاح ساختاری را از خود و خانواده‌اش آغاز کرد و در جامعه، انقلابی به بزرگی انقلاب اسلامی را رهبری کرد.
کد خبر : 668053
تجلایی

به گزارش خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا از تبریز، حجت‌الاسلام محمد تجلایی در پیش‌همایش «همایش ملی حکمت اسلامی، جامعه و خانواده» که در دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز برگزار شد به فرمایش حضرت علی علیه‌السلام که فرمودند: «حکمت گمشده مؤمن است» اشاره کرد و گفت: حکمت عملیه تعریف خاصی دارد که با اخلاق متفاوت بوده؛ به‌عنوان مثال کسی که تجربیات سال‌ها زندگی خود را برای دیگری بیان می‌کند در روایات از آن به عنوان حکمت علمی یاد می‌شود.


وی به دیدگاه و تعریف برخی بزرگان درباره حکمت اشاره کرد و ادامه داد: حکمت یعنی اینکه قوه ناطقه انسان معتدل باشد و اگر فهم انسان زیاد بود این وسواس، در غیراینصورت حماقت می‌شود و اگر فهم معتدل بود به آن حکمت می‌گویند و آنکه ارزش اخلاقی دارد حکمت است.


معاون دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجان‌شرقی افزود: در کتاب‌های اخلاقی، انسان را مرکب از جسم و روح می‌دانند؛ مسائل مربوط به جسم، آداب شرعی است؛ به‌عنوان مثال چگونه بخوریم، چگونه بنشینیم، چگونه با مردم رفتار کنیم. مسائل مربوط به روح انسان، اخلاق است و نفس، روح، باطن، قلب در اخلاق یکی بوده، اما در عرفان متفاوت هستند.


تجلایی یادآور شد: روح انسان دارای چهار قوه است، نخست قوه درک، دوم قوه دفع، سوم قوه جذب و چهارم قوه وهم.


افراط‌ و تفریط‌ در هر موقعیتی نامناسب است


وی با اشاره به اینکه هر کدام از این سه قوه یک افراط، یک حد وسط و یک تفریط دارند؛ متذکر شد: افراط در درک، وسواس بوده، حد وسط در درک را حکمت می‌گویند و تفریط در درک حماقت است. افراط در غضب هم خشم نامیده می‌شود و حد وسط آن شجاعت است.


معاون دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجان‌شرقی تأکید کرد: تفریط خوف و ترس، افراط در شهوت «شَرَه» و «حرص»، حد وسط در شهوت را نیز پاکدامنی و عفت می‌گویند و تفریط در شهوت، پخمگی است.


تجلایی افزود: افراط‌ و تفریط‌ها نامناسب و حد وسط‌ها مناسب هستند، به طوری که افراط و تفریط‌ها، رذائل بوده و حد وسط‌ها را فضائل می‌گویند.


وی گفت: با توجه به اینکه جامعه ترکیبی از فرد و خانواده است و به لحاظ ساختاری به جنس مرد و زن تقسیم می‌شود، مرد از باب جلال الهی بوده و زن از باب جمال الهی و در نهایت انسان آیینه جلوه‌گر خدایی است.


معاون دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجان‌شرقی تبیین کرد: مرد ظرایف هنر را در قالب طرایف حکمت بیان می‌کند و زن طرایف حکمت را در قالب ظرایف هنر؛ به همین دلیل زن خوشنویس دل مردان برای سیر الی الله است و در نهایت مرد از دامن زن به معراج می‌رود.


تجلایی، عجین کردن حکمت اسلامی باخانواده و جامعه نیاز به چهار مرحله دانش، بینش، مهارت و انگیزه دانست و گفت: از شاخص‌های اصلی حکمت اسلامی اخلاص بوده که از رکن اصلی انگیزه محسوب می‌شود و شهدایی از همین تبار برجسته می‌شوند که همواره اسوه‌های زنده در تاریخ باقی خواهند ماند و کسانی در تراز حکیم مصلح مانند امام خمینی(ره) بودند که اصلاح ساختاری را از خود و خانواده‌اش آغاز کردند و موفق شدند در جامعه انقلابی به این بزرگی را رهبری کنند.


امام خمینی(ره) اصلاح ساختاری را از خانواده‌اش آغاز کرد/ مصلحی که انقلابی ماند


ندا سلیمانی دبیر اجرایی همایش ملی حکمت اسلامی، جامعه و خانواده هم در پیش همایش ملی که به صورت آنلاین در واحد تبریز برگزار می‌شود به محورهای این همایش اشاره کرد و گفت: جامعه شناسی و مردم شناسی، ارتباطات و رسانه، حقوق خصوصی و کیفری، مطالعات فقهی و قرآنی و مطالعات تطبیقی و بین الملل مگامحورهای این همایش ملی است.


وی به سخنرانی های تخصصی در این پیش همایش اشاره کرد و گفت: سیدعبدالهادی رضوی، درباره خانواده نظام فطری تربیتی نظامات اجتماعی، فائزه ناطقی در خصوص نگاه تطبیقی به خانواده اسلامی و خانواده در دیگر مذاهب، مهدی مختارپور در خصوص نقادی مبانی نظریه های جامعه شناختی رایج ، فرشته افکاری در خصوص فضای مجازی و چالش های ساختار خانواده اسلامی سخنرانی کردند.


دبیر اجرایی همایش ملی حکومت اسلامی، جامعه و خانواده گفت: علاقه‌مندان می‌توانند برای کسب اطلاعات بیشتر درباره محورهای این همایش ملی و نحوه ارسال مقاله به آدرس اینترنتیislamichikmah.iau.ir مراجعه و یا با دبیرخانه این همایش با شماره تلفن ۰۴۱۳۱۹۶۶۴۳۴ تماس حاصل کنند.


به گزارش آنا، همایش ملی حکمت اسلامی، جامعه و خانواده به همت معاونت علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی آبان ۱۴۰۱ در واحد تبریز برگزار می‌شود.


انتهای پیام/۴۰۷۸/۴۰۶۲/

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب