سازمان ها مدیر می خواهند نه فارغ التحصیل دوره MBA
به گزارش خبرگزاری آنا تحصیل لازمه کسب دانش است اما فارغ التحصیل شدن و اخذ مدرک تنها قله و بخش کوچکی از کوه یخ شناور و ظاهر ماجراست، مهارت ها، دانش فنی و عملی و هوشمندیِ واکنش هاست که هویت یک مدیر را می سازد، نه مدرک و نمره قبولی از دانشگاه. در ادامه به بررسی وضعیت مدیران مورد نیاز سازمان ها بر اساس فضای کسب و کار جهانی امروز می پردازیم:
تصور همه فارغ التحصیلان دانشگاهی که نمرات بالایی هم در تحصیل گرفته اند این است که به محض ورود به بازار کار با فرش قرمز از آنها استقبال می شود. در تصورات آنها صندلی های ریاستی و مدیریتی مدت هاست برای آنها خالی نگه داشته شده است. کافیست اقدام کنند و هدایت کسب و کار و سازمان ها را مثل سکان یک کشتی به دست گیرند.
ولی در مواجهه با واقعیت می بینند که نه تنها هیچ صندلی خالی برای آنها نیست، بلکه برای رسیدن به آن باید از صفر کارشان را شروع کنند تا صلاحیت لازم برای مدیریت و رهبری را به دست آورند. آموزش های قبلی در دانشگاه هر چند خوب و مفید باشند اما کافی و کارا نیستند. این گونه آموزش ها شایستگی لازم را در افراد به وجود نمی آورند. چون در این روش های آموزشی، بحث های کلی و اصول به صورت تئوری به افراد آموزش داده می شود و خبری از آموزش کارگاهی، میدانی و موردی نیست.
در صورتی که در دوره تحصیل پروژه هایی را هم انجام داده باشند مقطعی و آزمایشی بوده است و یک برش کوتاه از فرایند واقعی و جدی را تجربه کرده اند، انگار برای یاد گیری شنا فقط پاهایشان را چند دقیقه در آب فرو برده باشند.
مدارک تحصیلی باعث پیشرفت سازمان ها نمی شوند
هیچ سازمان و کسب و کاری به شکست و انحطاط علاقه مند نیست. رشد و پیشرفت با نمره عالی و مدرک و ذهن ها و دست های ناشی به وجود نمی آید، بلکه با تجربه، شایستگی، مهارت، کوشش فراوان و انتخاب های درست حاصل می شود.
سازمان ها مدت هاست که به این نتیجه رسیده اند و برای انتخاب کارکنان خود سطوح مختلفی از مهارت و دانش را تعیین کرده اند. مصاحبه های حرفه ای تنظیم کرده اند تا افرادی را استخدام کنند که برای آنها ارزش تولید کنند نه اینکه ماهیانه بخشی از سرمایه آنها را هم برای خود بر دارند و به جای سودرسانی، زیان آور هم باشند.
سازمان های موفق فسیل پرور نیستند
سازمان های موفق همیشه در حال رشد و به روز رسانی اطلاعات و مهارت های خود و کارکنانشان هستند. سازمان ها، فسیل نیستند که هرچه ساکن و راکدتر باشند ارزشمند تر شوند. فسیل پروری رسم سازمان های پیشرو نیست. البته سازمان هایی که منبع تامین بودجه ثابت داشته باشند و همیشه از ادامه حیات خود مطمئن باشند، رو به ماندگی و مدیریت های بیمار می روند.
اگر علاقه دارید در چنین محیط سمی و راکدی کار کنید و رضایت شغلی و پیشرفت برای شما معنایی ندارد، به همان مدرک خود بسنده کنید. برای راه یافتن به یکی از سازمان های فسیل پروری که می شناسید اقدام کنید. زحمت مطالعه و دانش و مهارت اندوزی بیشتر به خود ندهید.
اما اگر در پی پیشرفت، موفقیت، توسعه فردی و کسب رضایت خود و یک زندگی هدفمند هستید به دنبال راه های مهارت آموزی بیشتر و بهتر باشید.
سازمان ها به دنبال مدیران شایسته هستند
بازار کسب و کار و مدیریت، پر از چالش هایی است که هر روز تغییر می کنند و شکل و رنگ تازه ای می گیرند. حل مشکلات سازمانی نیازمند توانایی هایی است که در عرصه عمل و دنیای واقعی به دست می آیند نه در دروس حفظی و آزمون های تئوری.
یک مدیر شایسته علاوه بر دانش تئوری و نظری باید توانایی و مهارت رهبری، مدیریت استراتژیک، شناخت مدل های کسب و کار، کارآفرینی، راه های افزایش فروش، مذاکره، مدیریت منابع انسانی، مدیریت مالی و حسابداری، روش های بازاریابی و مهارت های حرفه ای بیشتری را همزمان و در حد تعادل مورد نیاز برای کسب و کار خود نگه دارد.
مدیر شایسته باید مهارت همدلی و رهبری و همراهی با کارکنانش را بداند و فضای داخلی سازمان را متعادل و بهینه نگه دارد، بازار کسب و کار خود را هم بشناسد و جریان ها و حرکت های نو را زیر نظر بگیرد، اهداف بلند مدت و کوتاه مدتِ خود را بر اساس واقعیات تنظیم کند. سرانجام با تلاش و کوشش و بهترین تصمیم گیری ها به سوی موفقیت گام بردارد.
حتی در مواردی که نشانه های شکست پروژه ظاهر می شود، مدیران شایسته به سرعت، با هوشمندی، تحلیل و ارزیابی روند می توانند جهت حرکت پروژه را به سوی موفقیت در آینده تنظیم کنند.
برداشته شدن نگاه جنسیتی و شایسته محور شدن معیار انتخاب مدیران
خوشبختانه روز به روز نگاه های جنسیتی از عناوین شغل ها برداشته می شود و شایسته محوری در راس انتخاب قرار می گیرد. در آینده ای نزدیک توانمندی و میزان مهارت افراد برای تعیین جایگاهشان مهم خواهد بود.
حتی رشته های تحصیلی تک بعدی و تک شاخه ای هم جای خود را به رشته های چند وجهی داده اند. مدیریت یک رشته تحصیلی نیست یک مهارت چند وجهی و چند لایه ایست که در همه ابعاد زندگی به کمک جامعه می آید. هر چه جامعه آگاه تر و شایسته تر باشد، افراد آن جامعه هم خوشبخت تر خواهند زیست.
فراغت از تحصیل در سازمان معنا ندارد
یادگیری تمام شدنی نیست. سازمان های موفق علاوه بر اینکه مدیران و کارکنان خود را از بین افراد شایسته و با مهارت انتخاب می کنند، همیشه سعی در تداوم یادگیری دارند. تکرار در زندگی معنا ندارد. کسب و کار هم بخشی از زندگیست و هر روز رنگی نو می گیرد. بهتر شدن یعنی خلق و یافتن روش جدید برای حل مشکلات. سازمانی نیست که با مشکل مواجه نشود. کارکنان سازمان هر قدر هوشمندتر و با مهارت تر باشند، راحت تر مشکلات را پشت سر می گذارند و بر سازمان فشار کمتری خواهد آمد.
اگر به فکر پیشرفت هستید اقدام کنید
برای کسب آگاهی و مهارت بیشتر هیچ گاه دیر نیست. امروزه ابزار مهارت آموزی مختلفی در اختیار شما قرار دارد. هر چه مهارت آموزی هدفمندتر و پربارتر باشد برای شما سودمندتر است. سازمان ما برای کسب موفقیت بیشتر، به کمک مهارت و تجربه مدیران خود، پداگوژی هوشمندانه ای را تنظیم کرده است. در این آموزش ها همه ابعاد مورد نیاز مدیریتی سنجیده و به روز و کارآمد شده است. کلیه آموزش ها به صورت کارگاهی و کاملا کاربردی و عملی و متناسب با نیاز روز دانش پذیران مدیریت در زمینه های مختلف تنظیم شده اند. اساتید دوره ها بر اساس شایسته محوری انتخاب شده اند و کلیه سازمان ما همیشه در حال یادگیری و مهارت آموزی بیشتر است تا به موفقیت بیشتری دست یابیم. مدرسه عالی کسب و کار ماهان سازمانی است که شما را برای پیشرفت آماده می سازد.
انتهای پیام/ ر
انتهای پیام/