احتمال اعلام جرم علیه ترامپ تقویت شد
به گزارش گروه جهان خبرگزاری آنا، کمیته ششم ژانویه مجلس نمایندگان آمریکا که مسئول تحقیقات درباره حمله هواداران دونالد ترامپ به ساختمان کنگره پس از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ هستند اعلام کرد که ممکن است علیه رئیس جمهور سابق این کشور «ارجاع جنایی» کند.
«لیز چنی» نماینده ایالت آیوا در پاسخ به سوالی درباره اینکه آیا ترامپ باید به خاطر نقشش در این حمله تحت پیگرد قانونی قرار گیرد یا خیر، به شبکه ای بی سی نیوز گفت: «در نهایت، وزارت دادگستری تصمیم خواهد گرفت. فکر می کنم ممکن است ما به عنوان یک کمیته در این مورد نظر داشته باشیم.»
وی تاکید کرد، این کمیته میتواند با احضار شاهدان بیشتر، اقدامات ترامپ را مجرمانه معرفی کند.
وی ادامه داد، «از این زاویه نگاه کنید که مردی در قامت رئیس جمهور به اوباشی که میداند مسلح هستند دستور حمله به ساختمانی را میدهد که معاونش در آنجاست و جان او و بقیه نمایندگان در خطر است و آنها را تحریک هم میکند؛ بسیار دلهره آور است و فکر میکنم ما برای مردم آمریکا تا جایی که یافته هایی پیدا کنیم پیش میرویم.»
چنی در پاسخ به این سوال که آیا «ارجاع جنایی» از سوی کمیته امکان پذیر است، گفت بله. این اظهارات پس از آن مطرح میشود که «کسیدی هاچینسون»، دستیار سابق کاخ سفید برای ادای شهادت در کنگره حاضر شده بود.
هاچینسون در جلسه کنگره اعلام کرد که ترامپ به خوبی میدانست که در روز حمله به کنگره در تاریخ ۶ ژانویه، هوادارانش به شدت مسلح هستند. او آنقدر برای پیوستن به هوادارانش در ساختمان کنگره مصمم بود که پس از آنکه راننده وی حاضر به انتقالش به آنجا نشد، با خشم به سمت رئیس تیم امنیتی خود حمله برد.
چنی پیش از این نیز گفته بود، رئیسجمهور سابق آمریکا یک تهدید داخلی است که واشنگتن پیشتر نظیر آن را ندیده است.
چنی که دختر «دیک چنی»، معاون اسبق رئیسجمهور آمریکا در دوران ریاستجمهوری «جورج دبلیو بوش» است به همکارانش در حزب جمهوریخواه گفته وفاداری همزمان به ترامپ و قانون اساسی آمریکا امر ناممکن است.
وی در ادامه مصاحبه با ای بی سی نیوز در پاسخ به این سوال که آیا نگران عواقب تعقیب کیفری یک رئیس جمهور سابق نیست، نیز گفت: بیشتر از این نگران هستم که اگر عوامل این اتفاق پاسخگو نباشند چه اتفاقی خواهد افتاد و مردم چه فکری خواهند کرد.
دونالد ترامپ حوادث روز ششم ژانویه را یک جنبش اجتماعی خوانده است. او از قبل از برگزاری انتخابات ۲۰۲۰ هر نتیجهای غیر از پیروزی خودش را ناشی از تقلب انتخاباتی خوانده و با همین پیشفرض بعد از اعلام نتایج، پیروزی رقیب دموکراتش را نپذیرفت و علاوه بر طرح ادعای تقلب در انتخابات به روشهای مختلف حقوقی و دادگاهی سعی کرد نتیجه را به چالش بکشد و به نفع خود تغییر دهد.
اوج این روند ششم ژانویه ۲۰۲۱ رخ داد، زمانی که کنگره در حال شمارش آرای مجمع گزینندگان (الکترال کالج) برای تایید نتیجه انتخابات ریاستجمهوری سوم نوامبر بود. ترامپ از هوادارانش خواسته بود با تجمع مقابل کنگره، از تایید نتیجه ممانعت کنند. حامیان ترامپ اما در جمعیت بسیار گسترده به کنگره حمله کردند و بعد از درگیر شدن با نیروهای امنیتی، راه خود را به درون ساختمان و اتاقهای مختلف آن باز کردند. در جریان این حمله، پنج نفر از جمله یک نیروی پلیس کشته شدند.
انتهای پیام/۴۱۰۶/
انتهای پیام/