وام ودیعه مسکن گرداب جدید سر راه مستأجران/ وامی که ۶ ماه پرداختش طول میکشد؛ اما حکم تخلیه یک ماه!
به گزارش خبرنگار حوزه مسکن و شهرسازی گروه اقتصاد خبرگزاری آنا، پس از بررسی شیوهنامه مسئولان وزارت راه و شهرسازی در قبال متقاضیان واجد شرایط دریافت وام ودیعه مسکن در بانک مرکزی؛ دستورالعمل پرداخت این وام برای مستأجران به شبکه بانکی ابلاغ شد.
بیشتر بخوانید:
فهرست دوم متقاضیان تأییدشده وام اجاره به شبکه بانکی تحویل شد
بر این اساس بانکهای کشور موظف هستند طبق این آییننامه نهایت همکاری را با متقاضیان داشته باشند تا در نزدیکترین وقت و با سادهترین شکل ممکن به تسهیلات مالی برای خرید مسکن برسند؛ اما طبق یک قانون نانوشته در کشور ما، همیشه قانونی وضع میشود و به دستگاههای مختلف ابلاغ میشود؛ اما شیوه اجرای آن از این مرحله به بعد دستخوش تصمیمهای سلیقهای اجراکنندگان آن میشود و به نوعی در مرحلهای که باید ضمانت اجرایی آن تضمین شود، شکست میخورد!
بررسی میدانی از روند پرداخت تسهیلات ودیعه مسکن به متقاضیان بیانگر این است که با گذشت چند هفته از دستور دولت بر انجام این کار بانکها میگویند بخشنامهای دریافت نکردهاند. این تازه ابتدای اذیت و آزاری است که یک متقاضی وام با آن روبهرو میشود و البته که اگر کمی با تجربه باشد از شنیدن این جواب در مقابل تقاضایش متعجب هم نخواهد شد.
به بیان بهتر دیگر عادت شده که وقتی چیزی از سوی دولت ابلاغ میشود، دستگاهها آن را اجرا نکنند و این موضوع در مورد بانکها هم صد برابر حس میشود!
وقتی به بانک مراجعه میکنید؛ آقا یا خانم متصدی در مقابل ارائه بخشنامه نخستین چیزی که با حالت تمسخر به شما میگوید این است که «آقایان سرکارتان گذاشتهاند و اعتباری برای این موضوع تأمین نشده است ...».
به موجب مصوبه شورای پول و اعتبار و از محل تسهیلات ماده ۴ قانون جهش تولید مسکن به منظور حمایت از مستأجران در سال جاری تا سقف ۴۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات کمک ودیعه مسکن از طریق معرفی وزارت راه و شهرسازی توسط بانکهای عامل پرداخت میشود.
سقف تسهیلات کمک ودیعه مسکن در تهران ۱۰۰ میلیون تومان، مراکز استانها ۷۰ میلیون تومان و سایر نقاط شهری ۴۰ میلیون تومان مصوب شد. نرخ سود تسهیلات ۱۸ درصد و دوره بازپرداخت پنج ساله است؛ اما بسیاری از بانکها در اظهارات خود مدعی شدند که هنوز بخشنامه جدید برای آنها ارسال نشده است و عنوان میکنند که حداقل زمان ارسال بخشنامه جدید به بانکها دو تا سه ماه زمان نیاز دارد و به این زودی ابلاغ نمیشود.
خلاصه ماجرا آن که قشر مستأجر این روزها علاوه بر عذابهای معمول هرسالهاش و سرگردانی در گیر وعده وامی است که حتی اگر هم از ناز و کرشمههای آقایان رئیس شعبه بانک رهایی یابد، چند ماه طول میکشد تا پرداخت شود، آن هم در شرایطی که وقتی مالک پایش را روی گلوی مستأجر میگذارد، قانون تا اجرای حکم تخلیه تا یک ماه به آنها مهلت میدهد!
انتهای پیام/۴۱۰۳/
انتهای پیام/