دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
08 تير 1401 - 17:30
پرونده حقوق بشر آمریکایی/۲

چرا شهید بهشتی «شاه مهره انقلاب» بود؟

منافقین تحلیل می‌کردند: او (بهشتی) تنها شاه‌مهره‌ای بود که می‌توانست آینده رژیم را تضمین نماید، مسعود رجوی در جمع‌بندی یک ساله مقاومت مسلحانه چنین می‌گوید: مجاهدین در اولین ضربه‌شان جایی برای تثبیت رژیم نگذاشتند.»
کد خبر : 666996
شهید بهشتی

خبرگزاری آنا-گروه سیاست- سال شصت با نام منافقین در تقویم انقلاب اسلامی گره خورده است. منافقین کوردلی که صدمات جبران‌ناپذیری را بر پیکره انقلاب وارد کردند. هنوز بعد از گذشت سال‌ها یادآوری آن روزها برای مردم تلخ و غمبار است. یکی از بزرگترین داغ‌هایی که منافقین بر دل ملت ایران گذاشتند، داغ شهادت بهشتی بود، داغی که هنوز هم تازه است. کینه و دشمنی سازمان با شهید بهشتی واضح و عمیق بود، چرا که ایشان با روشنگری و تبیین اسلام راستین تزهای پوچ مارکسیستی و کمونیستی آن‌ها را برای همگان به خصوص جوانان عیان می‌کردند.


هفتم تیر ماه سال ۱۳۶۰ آیت‌الله سیدمحمد حسینی بهشتی، رئیس وقت دیوان عالی کشور و بیش از ۷۰ نفر از مقامات و چهره‌های برجسته سیاسی از جمله چهار وزیر، چند معاون وزیر، ۷ نماینده مجلس و جمعی از اعضای حزب جمهوری اسلامی در جریان انفجار مقر اصلی این حزب توسط عناصر تروریستی مورد حمایت آمریکا به شهادت رسیدند.


حادثه هفتم تیر را می‌توان از بزرگترین اقدامات تروریستی سازمان مجاهدین خلق پس از پیروزی انقلاب اسلامی به حساب آورد که به فاصله یک روز پس از انفجار در مسجد ابوذر تهران و مصدومیت شدید آیت‌الله خامنه‌ای، به وقوع پیوست. حادثه‌ای که موجب غیبت رهبر انقلاب در دفتر حزب جمهوری شد.


امام خمینی در اولین سخنرانی خود بعد از فاجعه هفتم تیر، افراد وابسته به آمریکا و شوروی را مسئول آدم‌کشی‌ها و بمب‌گذاری‌ها برشمرد و ضمن تجلیل از شهید آیت‌اللّه بهشتی و سایر شهدای هفتم تیر به عنوان «خدمتگزاران کشور» و ذکر مراتب مظلومیت خاص شهید بهشتی به دلیل تبلیغات متراکم ضدانقلاب و به ویژه سازمان علیه وی، هواداران فریب خورده را به دور شدن از «سران فاسد و جنایتکار» سازمان فراخواند.


چرا شهید بهشتی «شاه مهره انقلاب» بود؟


در پیام مکتوب امام نیز تأکید شد که «کوردلان مدعی مجاهدت برای خلق خدمتگزاران فعال و صدیق را از خلق گرفتند.»


نحوه انعکاس خبر انفجار هفتم تیر در رسانه‌های خارجی خشنودی و خرسندی آمریکایی‌ها را از این موضوع نشان می‌داد. اگر شوروی هم در پشتیبانی این فاجعه نقش داشت، در هماهنگی و همکاری با آمریکا بوده است، زیرا منافع این دو ابرقدرت در آن زمان در تضعیف و نابودی نظام جمهوری اسلامی، مشترک بود.


روزنامه «تایم» چاپ آمریکا در مورد این حادثه نوشت که آیت‌اللّه بهشتی «امید اصلی برای تداوم انقلاب اسلامی بود». «واشنگتن استار»، فقدان شهید بهشتی را به منزله از دست رفتن «تواناترین استراتژیست و سازمانده» روحانیت ایران توصیف کرد.


سرکردگان گروهک منافقین نیز با اعتماد به نفس، انفجار دفتر حزب را پایان انقلاب دانسته و از آن با عنوان ضربه مهلک یاد می‌کردند و با خیال بافی معتقد بودند که از فردای آن روز، رژیم [امام] خمینی دیگر مرده است.


نشریه سازمان مجاهدین نیز در تحلیلی از فاجعه هفتم تیر با معرفی شهید بهشتی به عنوان «شاه مهره انقلاب» ترور وی را گامی مهم در براندازی نظام تلقی کرد و از «بی آینده شدن» نظام جمهوری اسلامی نوشت. منافقین تحلیل می‌کردند: «از بین رفتن ۷۰ درصد کادر رهبری و ارکان حکومتی‌اش در نقاط مختلف کشور و بی ‌آینده شدن مطلق رژیم، دقیقا محصول مقاومت انقلابی مسلحانه و به خصوص مرحله اول استراتژیک آن بوده است... او (بهشتی) تنها شاه‌مهره‌ای بود که می‌توانست آینده رژیم را تضمین نماید، مسعود رجوی در جمع‌بندی یک ساله مقاومت مسلحانه چنین می‌گوید: مجاهدین در اولین ضربه‌شان جایی برای تثبیت رژیم نگذاشتند.»


چرا شهید بهشتی «شاه مهره انقلاب» بود؟


بله، آیت‌الله بهشتی از مهره‌های اصلی و بسیار تأثیرگذار انقلاب بود اما دشمنان کوردل رهبر و مردم ایران را به خوبی نشناخته بودند و اینگونه بود که بار دیگر تیرشان در خیال خام نابودی انقلاب به سنگ خورد.


در این زمان که دشمنان قسم خورده جمهوری اسلامی در حال شادی و پایکوبی بودند، امام خمینی با صلابت و قدرت و با بیان این نکته که ملت ما از ترور نمی‌ترسد به مدیریت بحران پرداختند و کشور را از دریای پرتلاطم آن روزها به ساحل ثبات و امنیت رساندند.


ایشان با تدبیر و آرام کردن مسئولین و مردم شروع به سر و سامان دادن اوضاع کردند و این چنین با ترمیم مسئولیت‌ها بخش مهمی از بحران مدیریت شد. حضور گسترده و انبوه اقشار مختلف مردم در مراسم تشییع و بزرگداشت شهدای هفتم تیر و فضای عاطفی پدید آمده در سراسر کشور، خط بطلان دیگری بر اهداف سلطه‌گران و براندازان نظام اسلامی کشید، به طوری که روز ۹ تیر تشییع پیکرهای شهدا با حضور انبوه مردم، در صفحه اول مطبوعات همراه با تصاویری گویا، اینگونه انعکاس یافت: «خشم و خروش میلیونی مردم علیه آمریکا در تشییع جنازه ۷۲ شهید بزرگ انقلاب». روزنامه‌ها به نقل از امام از نقش مردم در حل بحران پیش آمده نوشتند: «امواج شکننده ملت هر کمبودی را جبران خواهد کرد.»


آیت‌الله بهشتی و یاران صدیقی که در هفتم تیر به شهادت رسیدند، از یاد و خاطره ملت ایران هرگز نخواهند رفت. مسلما فقدان شهید بهشتی این مجاهد بزرگ در راه خدا خسارت بزرگی برای انقلاب بوده و هست. در مظلومیت این بزرگمرد تاریخ انقلاب همین یک جمله از امام خمینی کفایت می‌کند که: «بهشتی، مظلوم زیست و مظلوم مُرد و خار در چشم دشمنان اسلام بود.»


در عین حال حادثه هفتم تیر فرصت مناسبی برای معرفی چهره واقعی آمریکا به نسل جوان و جهانیان است، چرا که این روز انعکاس دیگری از حقوق بشر آمریکایی را نشان می‌دهد. آمریکای جنایتکاری که با ادعای دروغین حقوق بشر خود رکورددار بیشترین نقض حقوق بشر است، حتی در کشور خود و در مواجه با مردمش.


رهبر معظم انقلاب در سخنانی در ششم تیرماه ۱۳۹۴ در دیدار خانواده‌های شهدای هفتم تیر در این باره چنین بیان کردند: «امروز کشور به شناخت دشمن نیاز دارد. دشمن را بشناسیم. آمریکا را بشناسیم. در همین چند روز مشاهده کنید. فردا هفتم تیر است، حادثه حزب اتفاق افتاده است. در سال ۶۶ در همین روز هفتم تیر، حادثه بمباران شیمیایی سردشت اتفاق افتاده است؛ بله، صدام آن کار را کرد، اما پشت سر صدام چه کسی بود؟ آمریکایی‌ها بودند، غربی‌ها بودند، همان کسانی بودند که بمب‌های شیمیایی را به او دادند، چراغ سبز هم به او دادند و در مقابل این جنایت بزرگ و این قتل‌عام عجیب سکوت هم کردند؛ در روز یازدهم تیر، ترور شهید صدوقی است که این هم کار همین جنایتکاران است؛ در روز دوازدهم تیر، حادثه اسقاط هواپیمای ایرباس روی خلیج فارس است. از هفتم تا دوازدهم تیر شما ببینید چقدر ترور، قتل‌عام و کشتار انجام شد؟... به تعبیر بعضی دوستان، خوب است این هفتم تا دوازدهم تیر را هفته «حقوق بشر آمریکایی» اعلام بکنیم. واقعا حقوق بشر آمریکایی در این چند روز در کشور ما یک چیز واضح و بارزی است و از این قبیل الی ماشاءالله. پس احتیاج داریم دشمن را بشناسیم. آن کسانی که امروز سعی می‌کنند از این هیولا -که سیاست‌های آمریکایی و سیاست‌های بعضی دنباله‌روهای آمریکاست- یک چهره موجهی معرفی کنند، اینها دارند خیانت می‌کنند؛ اینها دارند جنایت می‌کنند».


چرا شهید بهشتی «شاه مهره انقلاب» بود؟


این جنایات بر خلاف تصور دشمنان نه تنها موجب تضعیف نظام جمهوری اسلامی نشد، بلکه خون شهدا باعث آبیاری ریشه‌های انقلاب و تنومندتر شدن آن شد. ترور شخصیت‌ها، قدرت مقاومت را در صفوف فشرده ملت بالا برد و آنان را در مسیر انقلاب استوارتر و ثابت قدم‌تر از گذشته کرد حتی با وجود از دست دادن مردانی چون بهشتی که خود به تنهایی یک ملت بود.


انتهای پیام/۴۱۶۴/

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب