دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
22 بهمن 1394 - 11:51

افتتاح نمایشگاه طرح‌های دانش‌بنیان دانشگاه آزاد تویسرکان با حضور استاندار همدان/ تولید پودرنانو مس که تا کنون وارد می‌شد

نمایشگاه طرح‌های دانش‌بنیان دانشگاه آزاد اسلامی واحد تویسرکان با حضور استاندار همدان، فرماندار، رئیس دانشگاه آزاد استان همدان و جمعی از مسئولان استانی و شهرستانی افتتاح شد.
کد خبر : 66655

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، این نمایشگاه در قالب سه غرفه از طرح‌های دانش‎بنیان مخترعان دانشگاه آزاد اسلامی واحد تویسرکان در مراسمی در سالن فردوسی واحد تویسرکان برگزار شد.


زعفران تولیدی واحد تویسرکان در حدود 2 هکتار در قالب غرفه اول به نمایش گذاشته شده بود، دانشگاه آزاد با هدف انجام کارهای علمی به منظور فرآوری محصول زعفران، بررسی کارشناسی برای کشت دیم این محصول به دلیل کم‌آبی و ارائه الگوی کشت متناسب با شرایط اقلیمی تویسرکان، مزرعه تحقیقاتی زعفران را احداث کرده است.


دستگاه کنترل هوشمند موتورخانه، اختراع مهندس محمد آقایانی از فارغ التحصیلان واحد تویسرکان در غرفه دیگر به نمایش گذاشته شده است، این دستگاه مزایایی چون صرفه‌جویی حداقل 40 درصدی در مصرف گاز، افزایش امنیت، کاهش استهلاک قطعات موتورخانه، کنترل از راه دور از طریق برنامه اندروید دارد.


غرفه سوم و اصلی‌ترین غرفه پروژه تولید پودرنانو مس، اختراع تیم استادان هیات علمی دانشگاه آزاد متشکل از دکتر مهدی عبدالملکی، دکتر جواد حسینی و دکتر سعید جامه‌بزرگی را به نمایش گذاشته بود.


نیکبخت: دولت تدبیر و امید همواره با حمایت های مادی و معنوی از پژوهشگران در این عرصه خواستار بومی سازی علوم و تکنولوژی روز دنیا به دست جوانان این مرزو بوم است و در این راه از هیچ کمکی مضایغه نخواهد کرد

دکتر مجتبی بابایی رئیس واحد تویسرکان درباره طرح‌های انجام شده در این واحد گفت: «کاشت زعفران و برداشت اولین محصول آن در سال جاری در مساحتی به وسعت 2 هکتار، تولید نانو پودر نیکل، تولیدنانو پودر مس در مقیاس صنعتی و طرح ساخت دست مصنوعی از جمله طرح­ها و فعالیت‌های اقتصادی دانش بنیان در حال اجرا و تجاری سازی شده در واحد تویسرکان هستند.»


در این مراسم استاندار همدان با بیان اینکه دانشگاه آزاد اسلامی واحد تویسرکان دانش را از مرحله تئوری محض خارج کرده و در عرصه عمل و چرخه تولید با موفقیت به انجام رسانده است ابراز امیدواری کرد تا با حمایت مسئولان و با استفاده از دانش جوانان و اطمینان از توانایی این نیروی عظیم انسانی شاهد شکوفایی روز افزون در تمامی عرصه های صنعتی در داخل کشورو بومی سازی علم در عرصه تولید و عمل باشیم.


محمدناصر نیکبخت با ابراز خرسندی از فعالیتهای صورت گرفته در دانشگاه آزاد اسلامی واحد تویسرکان در راستای فعالیت‌های اقتصاد دانش بنیان و تبدیل علم و دانش نظری و تئوری به عمل تأکید کرد و گفت: «دولت تدبیر و امید همواره با حمایت های مادی و معنوی از پژوهشگران در این عرصه خواستار بومی سازی علوم و تکنولوژی روز دنیا به دست جوانان این مرزو بوم است و در این راه از هیچ کمکی مضایغه نخواهد کرد.»


دکتر مهدی عبدالملکی ارایه دهنده ایده طرح و مجری فنی طرح که برای اولین‌بار در کشور موفق شده به یک روش بهینه برای تولید نانو پودر مس با خلوص بالا (99/99درصد) و با پایداری طولانی مدت در شرایط اتمسفری دست یابد در توضیح این پروژه و اهمیت آن گفت: «در صنعت متالوژی پودر سالانه حدود 250 تن پودر مس در صنایع کشور مصرف می­‌شود که تمامی وارداتی هستند. از طرفی اندازه ذرات این پودرها میکرومتری بوده و درصد اکسیژن آنها حدود یک درصد است (یعنی خلوص 99درصد). پودر مس تولیدی در روش ما نانومتری بوده (60-30 نانومتر)، از خلوص بالاتری برخوردار بوده (99/99درصد) و در نتیجه کیفیت قطعات ساخته شده این پودرها بسیار بالاتر است. همچنین قیمت این پودرها نسبت به نمونه­‌های خارجی بسیار مقرون به صرفه است.»


عبدالملکی با توضیح کامل این محصول مهمترین کاربرد نانو پودرهای مس را در جوهرهای کاتالیستی، پوشش‌های رسانا، چسبها و خمیرهای هادی و در خازنها عنوان کرد: «به عنوان افزودنی برای روان­سازی در روغن موتور هم بکار می‌­روند. اما از همه مهمتر، در صنعت متالوژی پودر برای ساخت یک سری قطعات آلیاژی برای صنایع خودروسازی و سایر صنایع استفاده می­‌شود. در این پروژه پیش‌بینی شده که در ماه یک تن پودر مس تولید شود که اگر حمایتهای لازم از سوی دستگاه‌ها و سازمان‌های مربوطه صورت گیرد ما حتی می­‌توانیم 250 تن پودر مس را تولید کنیم و بطور کامل از ورود این پودر به کشور جلوگیری شود.»


عبدالملکی با تأکید بر مصرف بالای پودر مس در صنایع کشور و وارداتی بودن این محصول، گفت: «این قضیه ما را بر آن داشت که با یک روش ساده پودر مسی را تولید کنیم که از خلوص و پایداری بالایی برخوردار باشد. در این صورت از خروج ارز از کشور جلوگیری کرده­‌ایم و زمینه اشتغال 20 نفر از فارغ التحصیلان رشته شیمی و رشته­‌های مربوطه در این شهر را فراهم کرده‌­ایم.»


پیش بینی می شود که این پروژه بتواند طبق برآورد انجام شده توانایی تولید ١٠٠ کیلو در روز، ٣ تن در ماه و حدود ٣٦ تن در سال را داشته باشد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب