دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
06 تير 1401 - 11:22
مدیر هسته فناور خانه هنر ژیکان در گفت‌وگو با آنا:

حرکت صنایع خلاق در مسیر حل مسائل کشور است/ اگر مسئولان به جوانان میدان بدهند ضرر نمی‌کنند

دانشجوی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ملایر معتقد است که وقتی آموزه‌ها از طریق فرهنگ و هنر به مردم آموزش داده شود، مسائل و مشکلات به وجود آمده در جامعه رفع خواهد شد.
کد خبر : 666455
صنایع خلاق فرهنگی

به گزارش خبرنگار سایر حوزه‌های گروه فرهنگ خبرگزاری آنا، صنایع خلاق فرهنگی یکی از ریشه‌دارترین صنایع در ایران و جهان هستند که از همگرایی صنایع فرهنگی، تکنولوژی و خلاقیت‌های انسانی شکل می‌گیرد. ویژگی بارز این صنایع آن است که برای تولید کالا، به جای بهره‌گیری عمده از مواد اولیه‌ طبیعی و معدنی، عمده منابع از بروندادهای فکری و ذوقی انسان که ماهیت هنری و فرهنگی دارد، تأمین می‌شوند. صنایع خلاق رشد فوق‌العاده‌ای در دهه‌های گذشته داشته و توجه بخش‌های خصوصی و دولتی را در سراسر دنیا به سمت خود جلب کرده است.


محمد معصومی، دانشجوی رشته مدیریت بازرگانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ملایر و مدیر «هسته فناور خانه هنر ژیکان» در گفت‌وگو با خبرنگار آنا، گفت: ما در مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی مستقر هستیم و در حوزه رسانه و تولید محتوا فعالیت می‌کنیم از جمله تیزر، برنامه تلویزیونی، مستند، موشن‌گرافی، انیمیشن، پادکست‌های صوتی و برنامه‌های رادیویی. برنامه تلویزیونی «مثبت ملایر» را توسط دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی ساختیم که برای شبکه همدان بود. ۹۹ درصد همکاران هسته فناور خانه هنر ژیکان دانشجویان هستند. کار ما معرفی محصولات شرکت‌های دانش‌بنیان و صنایع خلاق است که نیازمند تبلیغات به شکل تیزر، انیمیشن، طراحی کاتولوگ و غیره هستند، ما می‌توانیم با قیمت پایین‌تر از رقبا و با کیفیت مطلوب سفارش آن‌ها را ارائه دهیم.


ورود به بازار استانی چالش بزرگی است


وی درباره چالش‌هایی که با آن مواجه می‌شوند، بیان کرد: ما با گروهی از دانشجویان کار می‌کنیم، در بعضی حوزه‌ها ممکن است تخصص لازم را نداشته باشند و این زمان بیشتری می‌طلبد که حین کار تخصص لازم را یاد بگیرند. مورد دیگر بحث بازاریابی است، ما در شهر کوچکی هستیم و کارمان را شروع کردیم در نتیجه بازار محدودی داریم، وقتی بخواهیم وارد بازار استانی شویم افرادی که ارتباطات بیشتری دارند فضا را برای ما مهیا نمی‌کنند و این چالش بزرگی است. اگر از ما حمایت‌ کنند می‌توانیم در این راستا هم موفق عمل کنیم. ما توانایی این را داریم که برای واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی مستند، با هزینه مطلوبی تولید محتوا کنیم. در حین تولید هم تعدادی از دانشجویان را آموزش خواهیم داد که بعد از آن، اگر خواستند کاری مشابه تولید کنند دیگر نیاز به گروه حرفه‌ای و متخصص نباشد. ضمن اینکه با این کار دانشگاه آزاد اسلامی می‌تواند از دانشجویان خود حمایت کند و فرصتی برای اشتغال‌آفرینی هم فراهم شود.


مدیر عامل «هسته فناور خانه هنر ژیکان» در ادامه افزود: اگر مسئولان دانشگاه‌ها، استان‌ها و دولت از کسب‌وکارهای جوانان در هر زمینه‌ کاری حمایت کنند هم از لحاظ هزینه‌ برایشان مقرون به صرفه می‌شود و هم از لحاظ کیفیت مطمئن خواهند بود. ما در دانشگاه آزاد اسلامی ملایر در حال ساخت استودیو هستیم، وقتی بهره‌برداری شود می‌توانیم اشتغال‌زایی خوبی داشته باشیم ولی متاسفانه این پروژه نیمه کاره مانده است. اگر بتوانیم بودجه لازم را برای تکمیل آن اخذ کنیم پیشرفت خوبی خواهیم داشت. ضمن اینکه به قطب رسانه‌ای غرب کشور بین دانشگاه‌های آزاد اسلامی تبدیل می‌شویم، ما تنها واحد دانشگاهی بوده‌ایم که بین دانشگاه‌های دولتی و آزاد اسلامی برنامه تلویزیونی روتین تولید کردیم.


حرکت صنایع خلاق در مسیر حل مسائل کشور است/ اگر مسئولان به جوانان میدان  بدهند ضرر نمی‌کنند




بیشتر بخوانید:‌





صنایع خلاق در جهت حل مسائل کشور حرکت می‌کند


وی درباره اهمیت صنایع خلاق با توجه به تأکیدات رهبر معظم انقلاب، اظهار کرد: وقتی خیلی از آموزه‌ها از طریق فرهنگ و هنر به مردم آموزش داده شود، مسائل و مشکلات به وجود آمده در جامعه رفع خواهد شد. صنایع خلاق در جهت حل مسائل و مشکلات جامعه حرکت می‌کند. متاسفانه در چند سال گذشته به این موضوع کمتر پرداخته شده و در خصوص تربیت نسل جدید و حمایت از آن‌ها عقب هستیم. قطعا جوانان می‌توانند با طرح‌ها و ایده‌های خود به پیشرفت کشور و حل مسائل آن کمک کنند. امید داریم امسال که مقام معظم رهبری شعار سال را «سال تولید؛ دانش‌بنیان، اشتغال‌آفرین» اعلام کردند، اتفاقات خوبی در این زمینه بیفتد و از جوان‌ها بیش از پیش حمایت شود.


دانشجوی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ملایر خاطرنشان کرد: ما سال ۹۹ وقتی می‌خواستیم برنامه تلویزیونی «مثبت ملایر» را بسازیم، ریاست دانشگاه آقای دکتر خدایاری آبروی خود را ضمانت ما کردند. ایشان تنها مسئولی بود که به ما اعتماد کرد، توانستیم در این کار سربلند بیرون بیاییم و برنامه را ارائه دهیم. در نتیجه گاهی باید مدیران و مسئولان ریسک کنند و به جوانان میدان بدهند تا بتوانند خود را نشان دهند، قطعا ضرر نخواهند کرد.


انتهای پیام/۱۱۰/

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب