دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
در نشست خبری جشنواره فیلم فجر

انتقاد تند تهیه‌کننده «به دنیا آمدن» از دبیر جشنواره: نمی‌توانید کاری را درست انجام دهید، مسئولیت قبول نکنید

پنجمین نشست نقد و بررسی روز دهم جشنواره فیلم فجر به فیلم «به دنیا آمدن» به کارگردانی محسن عبدالوهاب از بخش سودای سیمرغ اختصاص یافت. این جلسه با حضور محسن عبدالوهاب کارگردان، محمد احمدی تهیه‌کننده، سپیده عبدالوهاب تدوینگر، الهام کردا، هدایت هاشمی، رضا مرتضوی، سپهراد فرزامی و نیکی نصیریان بازیگران، مصطفی محمودی به عنوان منتقد و حمیدرضا مدقق به عنوان مجری جلسه برگزار شد.
کد خبر : 66634

به گزارش خبرنگار فرهنگی آنا، در ابتدای این نشست محسن عبدالوهاب با بیان اینکه فیلم او از ابتدای جشنواره آماده بوده، نمایش این فیلم در سانس آخر را سئوال برانگیز دانست و به طنز گفت: «حتی برای عوارض شهرداری هم وقتی فرد خوش حساب است جایزه‌ای برای آن در نظر گرفته می‌شود.»


وی در عین حال به همزمانی نمایش این فیلم در کاخ مردمی و کاخ جشنواره اشاره کرد و افزود: «برای اولین بار مراسمی مثل فرش قرمز مردمی برگزار می‌شد اما ما نتوانستیم با فراغ بال آن را انجام دهیم و اگر وساطت آقای غریب‌پور نبود شاید به اینجا نمی‌آمدیم. البته من هم می‌دانم برگزاری جشنواره کار سخت و پر دردسری است اما برنامه‌ریزی این جشنواره مناسب نبود.»


محمد احمدی تهیه‌کننده و مدیر فیلمبرداری این فیلم نیز متذکر شد: «اهل گلایه و شکایت نیستم اما در خصوص جشنواره امسال دوست داشتم نظرات خود را اعلام کنم. اگر ما اینجا هستیم به احترام شما اهالی رسانه و بهروز غریب‌پور است.»


وی ادامه داد: «از روز دوم جشنواره این نکته را اعلام کردیم که دو نمایش این فیلم در کاخ جشنواره و کاخ مردمی همزمان است. برگزاری مراسمی مثل فرش قرمز مردمی واقعا کار جذابی است اما چرا لذت این کار را از ما می‌گیرند؟»


احمدی اظهار کرد: «چرا ما جشنواره برگزار می‌کنیم وقتی توانایی‌اش را نداریم؟ چرا مسئولیتی را قبول می‌کنیم وقتی نمی‌توانیم آن را به درستی انجام دهیم؟ در این جشنواره بزرگ‌ترین توهین به من شد. جواب تلفن مرا نمی‌دادند چون داشتند با بازیگران عکس می‌گرفتند. وقتی به همزمانی برنامه برج میلاد و کاخ مردمی اعتراض می‌کنم می گویند همین است که هست. نمی‌خواهی نخواه!»


وی خطاب به محمد حیدری دبیر جشنواره گفت: «آقا نمی‌توانی کاری را درست انجام دهی قبول نکن. چرا این کار را می‌کنی؟ شما از زمان طاغوت برنامه‌ریز بودی اما الان دیگر مغزت کوچک شده نمی‌توانی درست تصمیم بگیری.»


این سخنان احمدی تشویق حضار را در پی داشت.


این تهیه کننده در ارتباط با اکران «به دنیا آمدن» نیز عنوان کرد: «اگر در سال 100 فیلم ساخته شود ظرفیت اکران ما برای 40 فیلم است و کمی برای فیلم‌های باقی‌مانده جای نگرانی وجود دارد اما به عنوان یک تهیه‌کننده همواره برای گرفتن اکران تلاش می‌کنم و برای این فیلم هم حتما تمام تلاش خود را خواهم کرد که اکران خوبی بگیرم. فکر می‌کنم که فیلم هم پتانسیل‌های یک اکران خوب را داراست.»


الهام کردا بازیگر نقش زن این فیلم که کاندیدای دریافت سیمرغ است در پاسخ به این سؤال که چقدر احتمال می‌دهد برای ایفای این نقش سیمرغ دریافت کند گفت: «این برایم جای افتخار است که با اولین بازی نقش اول، برای این بخش کاندیدا شده‌ام. این موضوع برایم اتفاق بسیار جذابی است و امیدوارم هر کدام از نامزدها این سیمرغ را گرفتیم قدر آن را بدانیم.»


هدایت هاشمی نیز با اشاره به پخش این فیلم به عنوان آخرین فیلم جشنواره اظهار کرد: «اینکه فرش قرمز بخش مردمی و جشنواره‌ای این فیلم همزمان پخش می‌شود و یا اینکه فیلم در آخرین سانس نمایش داده می‌شود را نمی‌فهمم اما این فیلم اثر شریفی است.»


سپیده عبدالوهاب تدوینگر این فیلم که نامزد بهترین تدوین شده نیز عنوان کرد: «تلاش بسیاری داشتم تا در این کار تدوین خیلی دیده نشده و فیلم به روایتی مستندگونه نزدیک شود.»


مصطفی محمودی منتقد حاضر در جلسه هم عنوان کرد: «با دیدن دومین فیلم محسن عبدالوهاب مشخص می‌شود که او کار در ژانر اجتماعی را به خوبی آموخته است.»


وی همچنین متذکر شد: «این فیلم به نوعی مسائلی را بیان می‌کند که راه رفتن بر روی لبه تیغ است.»


این منتقد سینما همچنین به حضور بازیگران تئاتر در فیلم‌های محسن عبدالوهاب اشاره کرد و گفت: «بازیگران تئاتر به‌خصوص در این جشنواره ثابت کردند که استعدادهای بسیار خوبی دارند.»


الهام کردا در ادامه در پاسخ به سؤالی درباره تفاوت بازیگری در تئاتر و سینما عنوان کرد: «به شخصه مخالف جداکردن بازیگران تئاتر و سینما از یکدیگر هستم و بر این باورم که بازیگر باهوش فردی است که در هر مدیوم بتواند کار خود را به درستی انجام دهد. اما فردی که زیاد تئاتر کار کرده شاید کمی کمتر و دیرتر خسته شود.»


این بازیگر ادامه داد: «حتی گاهی ممکن است این‌گونه گفته شود که کارگردان‌ها ریسک می‌کنند که بازیگران تئاتری را به سینما دعوت می‌کنند.»


در پایان هدایت هاشمی یادآور شد: «متاسفانه این فیلم حسن ختامی بر کارهای یدالله نجفی است که من احترام بسیاری برای او قائلم و شما امشب حاصل کار او را شاهد بودید. برایم بسیار غم‌انگیز است که هیچکس یادی از او نمی‌کند در حالی که بسیاری از فیلم‌ها با تلاش او ساخته شده است. خجالت بکشید.»


وی همچنین افزود: «من در سینمایی که عمو یدی آن تازه درگذشته خیلی حال و هوای صحبت کردن ندارم.»


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب