دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
با تارنوازی «محسن نفر»؛

ردیف‌ هفت دستگاه موسیقی ایرانی رونمایی شد

نخستین بخش از آلبوم ردیف‌ هفت‌دستگاه موسیقی ایرانی رونمایی شد.
کد خبر : 666329
رونمایی آلبوم موسیقی

به گزارش خبرنگار حوزه موسیقی گروه فرهنگ خبرگزاری آنا، آیین رونمایی نخستین بخش از آلبوم فاخر ردیف‌ هفت‌دستگاه موسیقی ایرانی، به تارنوازی«محسن نفر» هنرمند موسیقی ایرانی  ظهر امروز در حوزه هنری انقلاب اسلامی برگزار شد.


در ابتدای این برنامه که با حضور جمعی از هنرمندان عرصه موسیقی، شاعران واهالی فرهنگ با اجرای سعید بیابانکی برگزار شد، پس از تلاوت قرآن و پخش سرود ملی، مدیر مرکز موسیقی حوزه هنری گفت: هدف  و روند فعالیت ما انتشار موسیقی علمی و تعالی‌بخش است و انتشار آلبوم «ردیف هفت دستگاه موسیقی ایرانی» مصداق این اتفاق است. موسیقی ایرانی با وجود تمام سختی‌ها خودش را حفظ نموده و میراث زنان و مردانی است که برای حفظ کردنش کوشیده‌اند. موسیقی دستگاهی بسیار مهم است و ما هم باید به آن توجه کنیم.


عرفان‌پوردر پایان صحبت‌هایش گفت: از استاد نفر بابت تلاش‌های این سال‌هایش ممنونم و در ماه‌های آینده آثار دیگری از ایشان منتشر می‌شود و این اتفاق با فاصله زمانی کم رخ خواهد داد. دو اثر دیگر هم هست که آنها را هم منتشر می‌کنیم.


فاضل جمشیدی خواننده و کارشناس موسیقی ایرانیدیگر سخنران این مراسم بود. وی با اشاره به این که مدت زیادی است از سطح کیفی آثار موسیقی ایرانی که در شبکه‌های داخلی و خارجی پخش می‌شود نا امید شده است افزود: وقتی خبر برگزاری کنسرت همایون شجریان و استقبال فراوان مردم از آن را شنیدم این ناامیدی من کمتر شد و با آمدن به این محفل و دیدن جمع زیادی از علاقه‌مندان و هنرمندان که برای رونمایی از یک اثر فاخر حوزه موسیقی ایرانی به اینجا آمده‌اند امیدوارتر شدم.


وی افزود: من آقای نفر را از دهه شصت می‌شناسم، اما دوستی من بیشتر با حسام‌الدین سراج بود و فرصتی برای رفاقت و آشنایی بیشتر با ایشان نداشتم.تا این که در یکی دو سال گذشته در کنار دوستانی همچون ساعد باقری و سهیل محمودی فرصت شد تا با آقای نفر هم بیشتر آشنا شوم.

وی با انتقاد از بی‌توجهی مدیران صداوسیما به اوضاع موسیقی ایرانی افزود: اواسط دهه هفتاد که صداوسیما با قاسم افشارها و اصفهانی‌ها و ناصر عبداللهی‌ها به بهانه جذب مخاطب بیشتر فرمان را از سمت موسیقی ایرانی به سمت موسیقی پاپ چرخاندند، باید منتظر این شرایط آشفته که از نیمه دوم هشتاد رقم خورد می‌بودیم.



وی افزود: من نگران مخاطب نیستم اما برای موسیقی نگران هستم. ما مدیران زیادی در کارخانه ها و مجموعه های تجاری داریم که برای هر برنامه ای از خوانندگان سطح پایین پاپ دعوت میکنند. در حالی که ما گنجینه ای از خوانندگان و موسیقیدانان ایرانی داریم که می‌توانند ملودی شاد و پرترنم ایرانی را بر مبنای ردیف بخوانند


جمشیدی عنوان کرد: اگر ما در موسیقی ایرانی مقهور کمیّت نشویم و بر مبنای ردیف و بدون رد شدن از خطوط قرمز و متناسب با زندگی امروزی فعالیت کنیم مخاطب خود را پیدا می‌کند.


امیر حسین سمیعی مدیر موسیقی سازمان فرهنگی هنری شهرداری سخنران دیگر این مراسم بود. وی در باتدای صحبت های کوتاهش گفت: هنر متعهد معیارهای متفاوتی دارد. هنرمندی که پرچمدار هنرمتعهد می شود،  قدرت تشخیص بزنگاه‌های متفاوت را پیدا می‌کند. بخشی از این قدرت به این باز می‌گردد که چه زمانی حرف بزند، اثر خلق کند و چه زمانی سکوت کند.


 این آهنگساز در ادامه عنوان کرد: استاد محسن نفر از آن چهره‌ها هستند در سکوت هم شأن و قدرت هنری خودشان را حفظ کردند. انتشار این آلبوم در حوزه تحقیق موسیقی ایرانی حرکت بسیار شایسته ای است و این تاثیرگذاری باید ثبت شود. اتفاق امروز به نوعی ثبت همین تاریخ نگاری است، آن هم از اتسادی که در این سال‌ها با سکوتش هم سخن‌ها گفته است.


در ادامه برنامه امید مهدی نژاد، شاعر و طنزپرداز شعری رابرای حضار خواند که به محسن نفر تقدیم شده بود.
رئیس حوزه هنری انقلاب اسلامی دیگر سخنران این رویداد هنری بود. محمدمهدی دادمان با اشاره به این که قصد صحبت در این مراسم که بزرگان موسیقی و ادبیات در آن حضور دارند را نداشته افزود: من باید تبریک ویژه‌ای به خودمان بگویم که توفیق نصیبمان شد تا فرصتی داشته باشیم  و از هنر بی نظیر استاد محسن نفر تقدیر کنیم.


وی گفت: این مایه خوشبختی نسل ماست که سایه استاد نفر و استاد نفر ها که البته کم هستند و درواقع نایاب هستند بر سر فرهنگ و هنر انقلاب است. این پیوستگی جان‌ها و ارتباطی که بین نسل ما و هنرمندان انقلابی وجود دارد حقیقتاً پدیده مبارکی است.



دادمان افزود: این که هنرمندی از نسل جدید از اندیشه و فرهنگ و هنر انقلاب خودش را شاگرد مکتب هنری  محسن نفر می‌داند امر مبارکی است و باید به دنبال تقویت آن بود. در مجموع هر چه در بزرگداشت و مقام و منزلت استاد بگوییم کم است و تنها می توانیم از درگاه خداوند متعال برای ایشان عمر طولانی و همراه با تندرستی و عزت در خواست کنیم.


 در ادامه برنامه، شهرام صارمی نوازنده کمانچه و کارشناس موسیقی ایرانی و جمشید جم خواننده آهنگ معروف «یاردبستانی من» در صحبت‌های کوتاهی به بیان خاطراتی از سال های فعالیت خود و اهمیت  آلبوم ۷ دستگاه موسیقی ایرانی محسن نفر پرداختند.


 صارمی گفت: محسن نفر در حوزه ردیف اولین نیست اما اثری که ارائه کرده‌ خاص است. ایشان بر اساس تعالیمشان از اساتید نسل طلایی موسیقی، آلبوم را تولید و ارائه کرده است و نوع  نگاهش به محتوای موسیقی ایرانی قابل توجه است.


در ادامه ویدئویی پخش شد که محسن نفر در آن به توضیحاتی درباره اهمیت ردیف پرداخته بود.


محمد مهدی  سیار، شاعر و ترانه‌سرا  نیزگفت: آقای نفر روح خلاق و جویایی دارد و آلبومی که امروز از ایشان منتشر شده نوآوری بر اساس سنت است. او را پایبند سنت می‌دانیم و در رابطه با موسیقی و شعر چنین روحیه‌ای دارند.


در انتهای مراسم نیز محسن نفر روی سن آمد و  پس از  تشکر از مجموعه دفتر شعر و موسیقی حوزه هنری توضیحاتی را درباره آلبوم هفت‌دستگاه موسیقی ایرانی ارائه داد. رونمایی  از نخستین بخش  آلبوم ردیف‌ هفت‌دستگاه موسیقی ایرانی با تارنوازی محسن نفر آخرین بخش از این محفل هنری بود.



 انتهای پیام/۴۱۰۴/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب