دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
04 تير 1401 - 14:56
صالحی در شورای هماهنگی معاونان پژوهشی منطقه یک کشور:

اجرای قوانین مقابله با پایان‌نامه‌ فروشی ضرورت دارد

معاون پژوهشی وزیر علوم در دومین جلسه شورای هماهنگی و برنامه‌ریزی معاونان پژوهشی منطقه یک کشور بر لزوم رعایت اخلاق در پژوهش و اجرای قوانین مقابله با آنچه که سال‌هاست تحت عنوان پایان‌نامه‌فروشی مطرح است، تأکید کرد.
کد خبر : 666149
پیمان صالحی

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از دانشگاه تهران، پیمان صالحی در دومین جلسه شورای هماهنگی و برنامه‌ریزی معاونان پژوهش و فناوری منطقه یک کشور در سال ۱۴۰۱ که در تالار شهید سلیمانی این دانشگاه برگزار شد، گفت: اشخاصی که در یک فعالیت‌ علمی و پژوهشی همکاری نداشته یا در نوشتن مقاله‌ای مشارکت نداشته‌اند، ولی از مواهب آن استفاده کنند، مورد پیگرد قانونی قرار می‌گیرند.


معاون پژوهشی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با تاکید بر رعایت موضوع اخلاق در پژوهش، گفت: تمامی ابزارهای قانونی برای مبارزه با بی‌اخلاقی پژوهشی وجود دارد و ما قانون مقابله به این مسائل را داریم؛ لذا فقط باید به دنبال اجرا باشیم. باید در حوزه قضائی، اجرایی و علمی برای ورود به بی‌اخلاقی‌های پژوهشی هم‌افزا شویم و از مسیر قانونی با این قضیه مقابله کنیم.


وی همچنین به اقدامات انجام شده در حوزه‌های شبکه ملی آزمایشگاهی؛ دوره‌های پسادکتری، نمایه‌سازی مجلات و انجمن‌های علمی و سیاست همگرایی در انجمن‌ها اشاره کرد.


مهدی فکور، معاون پژوهش و فناوری دانشگاه تهران و رئیس دبیرخانه اجلاس شورای هماهنگی و برنامه‌ریزی معاونان پژوهش و فناوری منطقه یک نیز در حاشیه این جلسه و در گفت‌وگو با خبرنگار روابط عمومی دانشگاه تهران، هم‌راستایی دانشگاه‌ها در موضوعات مشترک را به عنوان خروجی مورد انتظار از نشست‌های معاونان پژوهشی عنوان کرد و گفت: بنا بر تاکید معاون پژوهشی وزارت عتف، باید بیشتر دنبال طرح و تصویب موضوعاتی باشیم که می‌تواند تحرک و پویایی در پژوهش ایجاد کند.


وی با اشاره به تاکید معاون پژوهشی وزرات علوم، تحقیقات و فناوری بر رعایت اخلاق و پیگیری تخلفات، اظهار کرد: موضوع اخلاق در پژوهش در دانشگاه تهران به صورت ویژه پیگیری می‌شود. دانشگاه تهران دارای کارگروه اخلاق در پژوهش است که رئیس دانشگاه تهران هم در هر جلسه حضور دارند و از نظرات بزرگان دانشگاه در این کارگروه استفاده می‌شود.


فکور، رویکرد اصلی دانشگاه را در این دوره پیشگیری از بروز تخلف دانست و گفت: وقتی ما پرونده‌ها را بررسی می‌کنیم و دفاعیات استادان و دانشجویان را مطالعه می‌کنیم، متوجه می‌شویم به دلیل عدم آگاهی مرتکب عملی شده‌اند که در مقوله تخلفات پژوهشی قرار گرفته است. بنابراین پیشنهاد شد که کارگاه‌هایی درباره یادآوری آنچه که جزو مصادیق تخلفات پژوهشی است، برگزار شود. اطمینان داریم اگر این موارد اطلاع‌رسانی شود و مؤلفه‌های "اخلاق در پژوهش" آموزش داده شوند، تخلفات پژوهشی کمتر خواهند شد.


معاون پژوهش و فناوری دانشگاه تهران خاطرنشان کرد: بررسی‌ها نشان می‌دهد که اکثر تخلفات پژوهشی به دلیل تبیین نشدن قوانین اتفاق افتاده است.


وی خاطرنشان کرد: طرح اخلاق در پژوهش و مبارزه با فروش پایان‌نامه‌ها که در شورای هماهنگی و برنامه‌ریزی معاونان پژوهش و فناوری منطقه یک مورد تاکید معاون پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بود، با اتحاد همه دانشگاه‌ها و سخت‌گیری همگانی در این خصوص، قطعاً باعث به ثمر نشستن این برنامه خواهد شد.


انتهای پیام/۴۱۶۷/

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب