دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
01 تير 1401 - 15:36
مدیر کل دفتر ارتباط با صنعت وزارت علوم مطرح کرد؛

مأموریت ملی دانشگاه‌ها در راستای بهبود وضعیت اقتصادی و اجتماعی

سیف گفت: طبق برنامه ششم برخی دانشگاه‌های بزرگ با توجه به توانایی‌هایشان، مأموریت ملی خواهند داشت و به بقیه دانشگاه‌ها هم مأموریت منطقه‌ای محول خواهد شد.
کد خبر : 665799
محمدسعید سیف

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از وزارت علوم، محمدسعید سیف در بیست‌وچهارمین نشست مدیران ارتباط با جامعه و صنعت دانشگاه‌ها، پژوهشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی کشور اظهار کرد: طبیعتا با توجه به نام‌گذاری سال ۱۴۰۱ توسط مقام معظم رهبری، دانشگاه‌ها، پژوهشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی کشور باید نیازها و ظرفیت‌ها را شناسایی کرده و بر اساس آن‌ها ماموریت‌هایی را تعریف کنند. دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌های کشور باید در سال جدید و در راستای تحقق شعار سال فعالیت‌های انجام گرفته را اطلاع‌رسانی و مستندسازی کنند.


سیف افزود: پس از شناسایی مشکلات دانشگاه‌ها از قبیل مالیات، تسویه حساب اساتید و ... به این نتیجه رسیدیم که مانند سایر قوانین از جمله قانون رفع موانع تولید قانونی در زمینه طرح‌های پژوهشی با نام لایحه رفع موانع و تسهیل پژوهش داشته باشیم. در همین راستا ۱۸ موضوع شناسایی و راه‌حل‌های آن در ۳ سطح وزارتخانه، دولت و مجلس شورای اسلامی تعریف شده است.


مدیر کل دفتر ارتباط با جامعه و صنعت وزارت علوم اضافه کرد: یکی از اهداف مهم وزارت علوم موضوع هم‌راستا کردن فعالیت‌های پژوهشی مقطع تحصیلات تکمیلی در دانشگاه‌ها با نیازهای کشور است. وزارت علوم از تمامی‌ ظرفیت‌ها و ابزارهای خود برای بهبود این موضوع استفاده خواهد کرد و تا حد امکان پیشنهاداتی را نیز در اختیار دانشگاه‌ها قرار خواهد داد. رایزنی‌ها و اقداماتی نیز با دیگر وزارتخانه‌ها و سازمان‌ها انجام شده است و تفاهم‌نامه‌هایی تهیه شده است که ان‌شاءالله بتوان با استفاده از آن‌ها درصد بیشتری از رساله‌ها و پایان‌نامه‌ها را به سمت نیازهای جامعه و صنعت سوق داد و به بهبود محصولات صنایع و تولیدات داخلی کمک کرد.


وی در مورد ماموریت‌محوری هم اضافه کرد: ماموریت‌گرایی دانشگاه‌های کشور مسئله بسیار مهمی است که مورد تاکید مقام معظم رهبری نیز است که در این خصوص فرموده‌اند؛ دوستان، آقایان وزیران محترم که گزارش دادند، راجع به مأموریّت‌محورکردن دانشگاه‌ها بحث کردند؛ این بسیار فکر خوبی است؛ این را من تأکید می‌کنم که حتماً این کار انجام گیرد.


سیف گفت: در خصوص ماموریت‌گرایی دغدغه‌هایی وجود دارد که از جمله آن‌ها می‌توان به ارتباط فعالیت‌های علمی با نیازهای جاری کشور، استفاده از امکانات دانشگاه‌ها در بهبود شرایط کشور، ترویج و تشویق موثرتر فعالیت‌های پژوهشی تقاضامحور، کسب مهارت‌های شغلی در دوره‌های کارآموزی و کارورزی و مسائل و مشکلات متنوع و متفاوت تخصصی، استانی و منطقه‌ای اشاره کرد.


مدیر کل دفتر ارتباط با جامعه و صنعت وزارت علوم عنوان کرد: باید سعی شود توانمندی دانشگاه‌ها در یک موضوع خاص متمرکز شود تا بتوان به بهبود وضعیت اقتصادی و اجتماعی کشور کمک کرد. طبق برنامه ششم توسعه برخی دانشگاه‌های بزرگ با توجه به توانایی‌هایی که دارند مأموریت ملی خواهند داشت و به بقیه دانشگاه‌ها هم مأموریت منطقه‌ای محول خواهد شد.


وی ادامه داد: همچنین باید تلاش شود تمرکز بر چالش‌های هر استان اعم از مشکلات و یا فرصت‌ها، در اولویت کاری دانشگاه‌های همان استان باشد. این چالش‌ها معمولا در اسناد مختلفی از جمله مطالعات استانی و نیز اسناد آمایشی آمده است و غالبا دانشگاه‌های هر استان توجه خاص به مسایل بومی و منطقه ای در استان دارند. این نزدیکی فیزیکی و درک بهتر از مشکلات و این سابقه فعالیت کمک می‌کند تا بهتر بتوان ماموریت ملی در این رابطه به آن دانشگاه‌ها واگذار نمود.


سیف در پایان عنوان کرد: خوشبختانه وزارت علوم همکاری‌های خوبی در این زمینه با وزارت کشور داشته است و ارتباط مستمری بین وزارت علوم و وزارت کشور در این زمینه وجود دارد تا بتوان با استفاده از ظرفیت‌های همکاری مشترک به یک هم‌افزایی میان دانشگاه‌ها و استانداری‌های سراسر کشور دست پیدا کرد.


انتهای پیام/۱۰۴/

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب