محو شکاف بین صنعت و دانشگاه با «مشاوران آکادمیک»/ شرکتها و نهادها از وجود انجمنهای علمی باخبرند؟
گروه استانهای خبرگزاری آنا؛ انجمنهای علمی دانشجویی متشکل از دانشجویان فعال، باانگیزه و با ظرفیتهای بالا هستند که موجب تجمیع و متمرکزشدن دانشجویان مشتاق به فعالیتهای پژوهشی و علمی میشوند. بخش عمده این ظرفیتها، ابتدای کار بهصورت بالقوه هستند و اگر دانشگاهها بستر مناسبی را برای فعالیت انجمنها فراهم آورند؛ بالفعلشدن این ظرفیتها دور از دسترس نخواهد بود؛ بنابراین در راستای ترویج روحیه علمی، توانمندسازی و ایجاد انگیزه در دانشجویان، دانشگاه باید انجمنهای علمی دانشجویی را فعال و حمایت کند.
انجمنهای علمی در دانشگاه آزاد اسلامی چند سالی است که زیر نظر باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه در هر واحد دانشگاهی فعالیت میکنند و سالانه فعالیت آنها رتبهبندی و اعلام میشود.
انجمن علمی دانشجویی زبان انگلیسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرقدس در تازهترین رتبهبندی دفتر مرکزی باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی با امتیاز ۵۷۱ و ۱۴۷ فعالیت در گروه +A کشوری (رتبه دوم) قرار گرفت.
بیشتر بخوانید:
آغوش باز انجمن نانوبیوتکنولوژی برای جذب کارآفرینان
تعامل انجمنهای علمی در بررسی و جلوگیری از جرم و جنایت
اعطای امتیازهای ویژه به استادان برای حضور در انجمنهای علمی
تقویت انجمنهای علمی با حمایت مستمر از دانشجویان پژوهشگر
خبرنگار خبرگزاری آنا در شماره ۸۴ از پرونده «توسعه دانشهای نو با انجمنهای علمی» درباره مأموریتها، اهداف، برنامهها، دستورکارها و دستاوردهای انجمن علمی زبان انگلیسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرقدس با مریم جعفری دانشجوی کارشناسی ارشد آموزش زبان انگلیسی و دبیر این انجمن گفتوگو کرده است.
جعفری در گفتوگو با خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا با بیان جایگاه و وظایف انجمنهای علمی در دانشگاهها اظهار کرد: انجمنهای علمی دانشجویی در واحدهای دانشگاهی دارای اعتبار و نیروهای متخصص و مجرب هستند؛ اما نهادهای شهری، شرکتها، ادارات و ارگانها از وجود این انجمنها مطلع نیستند. در صورت تشکیل کارگروه و یا معرفی دبیران انجمنها به این نهادها بهعنوان مشاورهای آکادمیک قطعاً شکاف بین صنعت و دانشگاه از بین خواهد رفت و نهایتاً منجر به استفاده از تخصص و دانش دانشجویان بهصورت کاربردی میشود و در صورت تداوم اینروند، مشکل عدم اشتغال نیروی جوان و متخصص تا حد مطلوبی از بین خواهد رفت.
معرفی انجمنهای فعال و مستعد به نهادهای شهری، سازمانها و ارگانها
وی افزود: با درنظرداشتن تواناییها و ارزیابی عملکردهای انجمنهای علمی دانشجویی واحدهای دانشگاهی میتوان انجمنهای فعال و مستعد را به نهادهای شهری، سازمانها و ارگانها معرفی کرد تا در همکاری با این بخشها، بستری برای دسترسی سریعتر دانشجویان به امکانات آزمایشگاهی، کارگاهی، جامعه آماری، کتابخانهها و ... فراهم شود و انجمنها بازدهی بیشتر و بهتری در راستای تولید علم داشته و بتوانند به رشد و شکوفایی کشور کمک کنند.
دبیر انجمن زبان انگلیسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرقدس عنوان کرد: انجمنهای علمی متشکل از دانشجویان فعال دغدغهمند، باانگیزه، خلاق و مسئولیتپذیر است. با توجه به ظرفیت و توانایی انجمنها و حمایت از آنها قطعاً شاهد رشد و پیشبرد اهداف جامعه دانشگاهی و در نهایت پیشبرد اهداف کشور در راستای تولید دانشبنیان و اشتغالزایی خواهیم بود. با درنظرداشتن توانایی، استعداد و قدرت جوانان در اداره و پیشبرد امور اجتماعی، علمی و فرهنگی اهمیت و جایگاه انجمنهای علمی دانشجویی بیشازپیش مشخص میشود.
جعفری درباره چگونگی تشکیل و زمینههای کاری انجمن علمی زبان انگلیسی در واحد شهرقدس به آنا گفت: ارکان مهم رشد یک مجموعه همبستگی، هماهنگی، همکاری و مسئولیتپذیری اعضای آن است. این انجمن فعالیت خود را با سرپرستی دیانوش صانعی سال ۱۳۹۷ در زمینههای آموزشی، علمی، مستندسازی، تولید محتوا، وبلاگهای آموزشی، برگزاری کارگاهها، سمینارها و همایشهای علمی فقط با ۱۰ عضو آغاز کرد و اکنون تعداد اعضای آن بالغبر ۱۵۰ نفر هستند. این انجمن پاییز ۱۳۹۷ راهاندازی شد و ابتدای کار، فعالیت خود را با برگزاری کلاسهای نمایشنامه خوانی، کارگاههای نقد فیلم، برگزاری دوره free discussion، شعرخوانی و تولید محتواهای آموزشی آغاز کرد.
وی ادامه داد: طبق جدول ارزیابی انجمنهای علمی دانشجویی باشگاه پژوهشگران کشور در سال گذشته ۹ انجمن علمی از دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهر قدس موفق به کسب درجه ایپلاس شدند. این ارزیابی و درجه بیانگر و نشاندهنده همکاری و حمایت زهرا خلج رئیس باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان شهرقدس و سرپرست دانشگاه آزاد واحدهای شهر قدس، ملارد، صفادشت و مرکز مهارتی سما از انجمنهای علمی دانشجویی بوده و قطعاً این کسب رتبه، افتخار و جایگاه به واسطه اعتماد و حمایتهای آنان از دانشجویان بوده است.
فعالیتها، موفقیتها و دستاوردهای انجمن عملی زبان انگلیسی
دبیر انجمن عملی زبان انگلیسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرقدس با تشریح فعالیتهای این انجمن مطرح کرد: تنها راه ارتباطی انسانها با یکدیگر «زبان» بوده و همیشه دستیابی به دانشی نو به واسطه ترجمه صورت گرفته است. از اینرو به واسطه اهمیت و جایگاه زبان انگلیسی در مبحث تولید علم و آموزش، انجمن زبان انگلیسی توانسته با اکثر رشتههای تخصصی دانشگاهی همکاری داشته و بهعنوان نمونه اکنون این انجمن در حال تألیف کتابچه راهنمای نرمافزار ۳D MAX در مبحث معماری بوده تا با ترجمه لغات، منوها و زیر منوها به دانشجویان معماری و علاقهمندان این برنامه کمک کند.
بیشتر بخوانید:
وقتی انجمنهای علمی انگیزه تحصیلی دانشجویان را افزایش میدهند
از کسب رتبه در استارتآپها تا تولید محصول فناورانه
کارنامه پربار دانشجویان هنر و معماری
جعفری اضافه کرد: انجمن زبان انگلیسی با برگزاری کارگاههای تخصصی در حیطه تربیت مدرس زبان انگلیسی، موفق به همکاری با آموزشگاهها و مراکز شهری برای معرفی دانشآموختگان این دوره و اشتغالزایی برای آنان شده و در برگزاری استارتآپها و مسابقات ایدهآرا نقش بسزایی ایفا کرده که در آخرین رویداد استارتآپ سازمانها و نهادهای هوشمند، دبیر انجمن موفق به کسب مقام سوم و در رویداد ملی ایدهآرای زبان انگلیسی در راستای رویداد ملی گام دوم دانشگاه آزاد(عصر امید)، محیا حسنزاده عضو هیئتمدیره انجمن موفق به کسب مقام دوم شد.
وی توضیح داد: یکی از اعضای انجمن عملی زبان انگلیسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرقدس در دوره پاندمی ویروس کرونا در بخش تربیت سگهای کرونایاب نقش بسزایی داشت و سال ۱۴۰۰ اعضای این انجمن در راستای تسریع فرایند واکسیناسیون نیز بهصورت جهادی و داوطلبانه به مدت سه ماه بهعنوان ثبات در پایگاه واکسیناسیون سوله امام علی(ع) این واحد دانشگاهی مشغول به کار شدند.
انتهای پیام/۴۱۲۱/۴۰۶۲/
انتهای پیام/