تأکید رهبری برای توسعه صنایع خلاق عامل کاهش مهاجرت نخبگان است
به گزارش خبرنگار حوزه هنرهای تجسمی گروه فرهنگ خبرگزاری آنا، روز گذشته خبری منتشر شد که بر مبنای آن سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری رئیسجمهور به رهبر انقلاب اسلامی نامهای نوشت و برای همسو شدن سه قوه و نهادهای حاکمیت برای «توسعه صنایع و شرکتهای خلاق» در جهت تحقق شعار سال ۱۴۰۱ «سال تولید؛ دانشبنیان، اشتغالآفرین»، درخواست کرد.
در متن نامه ستاری به این مورد اشاره شده که «علیرغم ظرفیتهای فراوان و مناسب کشور نظیر تمدن کهن ایرانی و اسلامی، قومیتهای متعدد با آداب و رسوم متفاوت، جاذبههای بسیار متنوع اقلیمی و جغرافیایی، جایگاه استراتژیک ایران نزد کشورهای اسلامی و آسیایی، جمعیت قابل توجه قشر تحصیل کرده در صنایع خلاق و فرهنگی (مانند: گردشگری، صنایع سرگرمی (بازی، اسباب بازی و بازیهای ویدئویی)، صنایع دیداری و شنیداری فیلم، سریال، انیمیشن صنایع دستی و رسانههای دیجیتال، طراحی و معماری، چاپ، نشر، بستهبندی، هنرهای تجسمی و نمایشی، فناوریهای نوین آموزش و یادگیری، نوآوری و مهندسی اجتماعی، ورزش، تندرستی....) و با آنکه در اسناد بالادستی از جمله در سند ملی فناوریهای فرهنگی و نرم، بر «تلاش برای پیشرو بودن کشورمان در تولید محصولات فرهنگی و صنایع خلاق در منطقه جنوب غرب آسیا و به عنوان یکی از ۱۰ قطب برتر محصولات فرهنگی جهان، دارای نشان تجاری محبوب در منطقه و کشورهای اسلامی» و همچنین «تولید محصولات فرهنگی بر پایه نظام سامان یافته نوآوری مبتنی بر شبکه به هم پیوسته تمامی نهادهای مرتبط تولید، توزیع، مصرف» اشاره شده است، اما تاکنون توجهی در خور به این بخش تأثیرگذار صنایع خلاق نشده است. مقام معظم رهبری نیز در جواب این نامه مرقوم فرمودند: «به مسئولان ذیربط در این باره تأکید شود».
در همین راستا با مسعود جلالی قاضیانی، مدیر هسته فناور دوربین ایرانیان به گفتوگو پرداختهایم که در ادامه از نظر میگذرانید.
ارائه تجهیزات عکاسی در بازار دست دوم
جلالی درباره خدماتی که هسته فناور دوربین ایرانیان ارائه میدهد، گفت: این هسته در مرکز رشد رشت مستقر است. در حوزه تجهیزات تصویربرداری و عکاسی و خدماتی همچون پشتیبانی، تعمیرات و تغییر در تجهیزات، خرید، فروش و... فعالیت داریم. این تجهیزات و خدمات کاملاً وارداتی هستند و در ایران تولید نمیشوند. ما با توجه به نیاز بازار در حوزه تامین این تجهیزات خدمات ارائه میدهیم. بازار کارهای دسته دوم و کارکرده نسبت به بازار نو در ایران خیلی رواج دارد، هسته فناور دوربین ایرانیان برای اولینبار خدماتی در حوزه دوربینهای دستدوم ایجاد کرده و پلتفرمی در این زمینه ساخته است، این پلتفرم بهصورت آنلاین خدمات و امکاناتی را در اختیار علاقهمندان و افرادی که میخواهند دوربین دستدوم بخرند یا بفروشند قرار میدهد. در این پلتفرم دوربینهای کارکرده با گارانتی، امکان بیمه شدن و با خدماتی که به دوربین نو تعلق میگیرد، ارائه میشود. همچنین به کسانی که در حوزه خرید و فروش دوربین کار میکنند اطلاعات فنی میدهیم، حتی این افراد میتوانند به کمک ما محصولات خود را آگهی کنند، ما آنها را بررسی کرده و با گارانتی، برگه تأیید فنی و امکان بیمه در اختیار مخاطبان قرار میدهیم. در کنار این قضیه تعمیرگاه آنلاین، مشاوره فنی و آموزش آنلاین هم داریم.
روند اخذ مجوز و اعتبارات تسهیل شود
وی درباره پاسخ رهبر به درخواست معاون علمی و فناوری رئیسجمهور مبنی برای همسو شدن سه قوه و نهادهای حاکمیت برای «توسعه صنایع و شرکتهای خلاق» در جهت تحقق شعار سال ۱۴۰۱ «سال تولید؛ دانشبنیان، اشتغالآفرین»، اظهار کرد: اگر از صنایع و شرکتها حمایت شود به خصوص در زمینه اخذ مجوز و اعتبارات که سریع و بدون روال پیچیده اداری انجام شود بسیاری از مشکلات و چالشها رفع خواهند شد و تمرکز بیشتری برای توسعه کسب و کار و مسئولیتهایمان خواهیم گذاشت. ما بهصورت مستقل کار میکنیم و هدفمان ارائه خدمات بهنام ایران است. وقتی درگیر کارهای اداری شویم، توانایی افزایش سرمایه را نداریم در این صورت کار با وقفه روبهرو میشود. نیاز است که سازمانها، صندوقهای پژوهشی و مراکز رشد روال اداری را آسان کنند تا ما بر روی کار خود تمرکز کرده و به آنها گزارش کار تحویل دهیم.
بیشتر بخوانید:
- پیام دبیر ستاد فرهنگسازی اقتصاد دانشبنیان و توسعه صنایع نرم و خلاق به مناسبت درگذشت خالق «دیرین دیرین»
- محتوای نامه ستاری به رهبر انقلاب چه بود؟
- پاسخ رهبر معظم انقلاب به درخواست معاون علمی و فناوری رئیسجمهور
حمایت از صنایع خلاق مهاجرت را کاهش میدهد
مدیر هسته فناور دوربین ایرانیان با اشاره به تأکید رهبری برای توسعه صنایع خلاق که عامل کاهش مهاجرت نخبگان است، خاطرنشان کرد: استعدادها و ظرفیتهای بسیاری در دانشگاهها وجود دارد. حتی کسانی هستند که وارد حوزه دانشگاهی نشدهاند ولی ایدهها و طرحهای خوبی برای خدمت به کشور دارند. اگر شرکتهای خلاق، دانش بنیان، مراکز رشد، واحدهای فناور و غیره بستری را برای دانشجویان و علاقهمندان فراهم کنند این دسته از افراد به کشور خود خدمت میکنند. تاکید رهبر معظم انقلاب برای حمایت از صنایع خلاق فرهنگی به این جهت است که نخبگان و افراد دارای ایده و طرح از کشور خود مهاجرت نکنند و برای مملکت خویش مفید باشند.
وی افزود: ضمن اینکه ذهنیتی رواج پیدا کرده که در ایران نمیشود کار کرد، یا هر کسب و کاری با شکست مواجه میشود و... که اگر حمایت لازم از طرحها و ایدهها بشود این افکار نادرست از بین میروند. وقتی حمایت و پشتیبانی انجام شود، خدمتها پررنگ شده و امید و انگیزه در میان اطرافیان و مشاغل دیگر هم به وجود میآید و درنهایت کشور رشد و پیشرفت قابل توجهی خواهد داشت. امیدوارم کسانی که مسئول هستند، دغدغههای شرکتها، هستهها و کسب و کارها را درک کنند تا این صنایع به دلیل نکات کوچک که به آسانی قابل رفع هستند، ناامید نشوند.
انتهای پیام/۱۱۰/
انتهای پیام/