دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
23 خرداد 1401 - 15:58
با حضور مسئولان دانشگاهی انجام شد؛

بررسی و شناخت فرصت‌ها و نیازهای صنایع استان هرمزگان/ از حل مسائل بخش صنعت تا رشد اقتصادی جامعه

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان هرمزگان گفت: بررسی و شناخت فرصت‌ها و نیازهای صنایع آغاز حل مسائل بخش صنعت و رشد اقتصادی جامعه است.
کد خبر : 664148
نظام موضوعات

به گزارش خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا از بندرعباس، محمدحسین رنجبر در نشست بررسی و شناخت فرصت‌ها و نیازهای صنایع در استان هرمزگان که با عنوان نظام موضوعات برگزار شد، اظهار کرد: بررسی و شناخت فرصت‌ها و نیازهای صنایع آغاز حل مسائل بخش صنعت و رشد اقتصادی در جامعه بوده و با توجه به اینکه رویکرد کلی دانشگاه مبنی بر تربیت نیرو برای حل مسئله است.


وی افزود: در مبحث نظام موضوعات فناوری، تلاشمان در مجموعه دانشگاه‌های استان هرمزگان بر این است که با ورود به موضوعات و مسائل صنایع منطقه‌ای استان هرمزگان، نقش واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی را در کنار صنایع بومی، کشاورزی و خلاق با رویکرد درآمدزایی در راستای افزایش رونق اقتصادی و بهبود وضعیت معاش مردم و ارتقای زیرساخت‌های موجود به‌صورت محسوس نمایان‌تر کند. رویداد ملی عصر امید آغازگر عزم ملی و حرکت جهشی در دانشگاه آزاد اسلامی بود که به‌صورت هدفمند، حرکت به سمت آینده را ریل‌گذاری و به نمایش گذارد تا مسیر حرکت دانشگاه بر این اساس شکل بگیرد.


بررسی و شناخت فرصت‌ها و نیازهای صنایع استان هرمزگان/ از حل مسائل بخش صنعت تا رشد اقتصادی جامعه


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان هرمزگان عنوان کرد: امروز حرکت دانشگاه باید در همین بستر ادامه پیدا کند و هیچ حرکتی خارج از این چارچوب مورد قبول و تأیید نیست؛ زیرا عملکرد واحدها و مراکز دانشگاه در این بوته رقم می‌خورد.


لزوم نگاه تخصصی به مبحث پژوهش


رئیس شورای پژوهشی و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی استان هرمزگان نیز خواستار نگاه تخصصی به مبحث پژوهش شد و گفت: رویداد عصر امید، رویداد ملی با نگاه فناورانه و خلاقانه بود و بستر حرکت دانشگاه را در مسیر اصلی خود هدایت کرد تا این فرایند در این راستا استمرار یابد.


علیرضا سایبانی تأکید کرد: همه واحدها و مراکز باید بر اساس برنامه‌های مدون و ابلاغی در حوزه‌های تخصصی اعلام‌شده گام بردارند و گزارش‌های مبسوط خود را مرتب به این حوزه ارسال کنند و در تصمیم‌گیری‌ها و حرکت‌های نوین و فناورانه همگام دانشگاه باشند. داشتن نگاه کارآفرینی، اشتغال‌زایی و مسئله محور می‌تواند بسیاری از مشکلات پیش رو حل کند و دروازه‌ای از تازه‌های علمی، اختراعات، ابداعات و ... را در گسترش شرکت‌های دانش‌بنیان، استارت‌آپ‌ها و ایده‌های نوین و فناورانه به رویی جامعه بگشاید. مشارکت دادن دانشجویان خلاق، نوآور و ایده گرا در کنار استادان مجرب می‌تواند رمز موفقیت و حرکت در بستر تعیین شده باشد که باید با جدیت به آن توجه شود.


امید شاهین زارع مدیر متالوژی طراحی و توسعه محصولات فولاد هرمزگان و رئیس انجمن تحقیق و توسعه استان هرمزگان نیز در مبحث نظام موضوعات تخصصی با بیان صنعت فولاد و زیرساخت‌های موجود در استان هرمزگان به توسعه صنعت فولاد در آینده استان و نیازهای فناورانه صنعت فولاد تأکید کرد و ادامه داد: لزوم گسترش صنایع آب بُر، فقط بر بستر دریا امکان‌پذیر است و هرمزگان می‌تواند بستر مناسبی برای این توسعه به‌واسطه داشتن مرزهای گسترده آبی باشد.


صنایع کشاورزی از مهم‌ترین صنایع بزرگ در عرصه غذاست


حسن داوری رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودان نیز بیان کرد: صنایع کشاورزی یکی از مهم‌ترین صنایع بزرگ در عرصه غذا و مورد نیاز بخش اقتصادی در کشور است. لیموترش به‌عنوان محصول برجسته و با کیفیت در هرمزگان و شهر رودان تولید می‌شود که با چالش‌های بزرگی در حوزه بیماری‌ها نیز روبه‌روست و باید به این عنوان‌ها توجه کامل انجام شود. شناخت بیماری جاروک لیموترش، مبارزه با ناقل بیماری زنجیرک، تولید نهال لیموترش، تولید نهال مقاوم به بیماری‌ها، مدیریت باغ در زمان انتشار بیماری و نوسازی باغات را بر اساس علم نوین کشاورزی و حرکت به سوی مکانیزه کردن تجهیزان و امکانات کشاورزی از مهم‌ترین مباحث در کشاورزی و باغداری جنوب کشور بوده و حل این مسائل به دغدغه باغداران و کشاورزان انجامیده و هزینه‌های زیادی را به کشاورز تحمیل می‌کند.


قاسمعلی ناظمی دانش‌آموخته رشته بیوتکنولوژی کشاورزی از دانشگاه بلونیا کشور ایتالیا نیز بسته‌بندی و اصلاح نژاد نخیلات را از مهم‌ترین خوشه‌های مورد بحث در منطقه حاجی‌آباد هرمزگان دانست و مطرح کرد: اصلاح مصرف خرما، تکثیر و نگهداری، توجه و توسعه صادرات، اصلاح واریته ها، به‌نژادی، تکثیر و تولید انبوه این محصولات امروز باید با جدیت در مراکز تحقیقاتی مورد ارزیابی قرار گیرد.


دیگر محقق دانشگاه آزاد اسلامی که در حوزه شیلات فعالیت‌های چشمگیری داشته با بیان اینکه امنیت غذایی و تولید فراورده‌های دریایی یکی از مهم‌ترین حوزه فعالیت‌های کشورهای توسعه‌یافته به شمار می‌رود، یادآور شد: استفاده از ظرفیت دریا یکی از مهم‌ترین مسائلی بوده که در ایران به آن توجه چندانی نشده و لازم است تا با توسعه رشته‌های دریامحور و حرکت در حوزه تولیدات شیلاتی گام‌های نوین و بزرگ در این حوزه برداریم.


منصور آزاد ادامه داد: پرورش ماهی، میگو و سایر آبزیان به‌عنوان صنعت بزرگ در جهان مورد توجه است. مولدسازی، تکثیر، نرسری لارو و پست لارو، تولید غذای زنده، روش‌های تکثیر متراکم و فوق متراکم، پرورش در قفس، تأمین لارو، تأمین نور از فناوری‌هایی بوده که باید در پرورش ماهی، میگو و سایر آبزیان مورد توجه و اهتمام قرار گیرد.


انتهای پیام/۴۱۲۱/۴۰۶۲/

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب