اصلاح نهال پسته مناسب برای مناطق کمآب
فرشته کامیاب با حضور در غرفه خبرگزاری آنا در رویداد «عصر امید» دانشگاه آزاد اسلامی در مصلای تهران در گفتوگو با خبرنگار این خبرگزاری درباره «اصلاح و ریزازدیادی نهال پسته» اظهار کرد: تولید نهال اصلاح شده پسته از طریق کشتبافت در دنیا انجام نشده و مناسب نقاط کم آب جنوبی کشور است. به دلیل اینکه اصلاح درختان میوه ۶ تا ۷ سال زمان میبرد تا بتوانیم تجاری کنیم؛ بنابراین باید جواب نمونه آزمایشگاهی در باغ دیده شود و بعد محصول تجاریسازی شود.
وی افزود: از اواخر سال ۹۸ سرای نوآوری کشتبافت در دانشگاه آزاد اسلامی واحد رفسنجان تأسیس شد و بهعنوان سرپرست سرا انتخاب شدم. امکانات این سرا بسیار خوب و قابل توجه بوده و با کمک دانشجویان یکسری تحقیقات بهمنظور تولید نهالهای ریزازدیادی شده از طریق کشتبافت آغاز کردیم. به دلیل اینکه رفسنجان قطب پسته است، اولویت نخست تولید نهال برتر پسته بود. شناسایی ژنوتیپهای برتر برای هر منطقه ایران و بررسی سازگاری آنها انجام و اکنون سه محصول دانشبنیان (نوع ۱) از نوع نهال پسته برتر تولیدشده که یک نمونه آن به تولید انبوه و تجاریسازی رسیده است.
مدیرعامل شرکت دانشبنیان نهال کویر دانشگاه آزاد اسلامی واحد رفسنجان اضافه کرد: این ژنوتیپ که از آمریکا وارد شد، پایه پررشدی است که مناسب کاشت در مناطق مرکزی شمالی و غرب ایران بوده و در کنار آن روی پایههای بومی کار خود را کامل کردیم. در کنار ریزازدیاد پسته روی گیاهان زینتی نیز کارهای گستردهای انجام دادیم و یکسری گیاهان زینتی که از خارج از کشور وارد میشوند و تعداد آنها محدود است را در سطح وسیع بهطور انبوه تولید و ماهانه تعداد زیادی از آنها را به فروش میرسانیم.
به گزارش آنا، رویداد ملی گام دوم دانشگاه آزاد اسلامی با عنوان «عصر امید» بهمنظور معرفی تجهیزات، محصولات، دستاوردها و فعالیتهای حوزه فناوری و نوآوری دانشگاه با هدف ارائه بستری برای ایجاد کسبوکارهای نوپا و دانشبنیانی و فرصتی برای اشتغال دانشجویان در چهلمین سالگرد راهاندازی این دانشگاه با شعار ۱۰۰۰ گروه پژوهشی و زیرساخت، ۱۰۰۰ ایده و استارتآپ و ۱۰۰۰ شرکت فناور و خلاق از هشتم تا ۱۱ خرداد ۱۴۰۱ در مصلای تهران برگزار شد.
انتهای پیام/۴۱۲۱/۴۰۶۲/
انتهای پیام/