دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
رویداد عصر امید/ ۴۱۰

«خانه هوشمند» به کمک خانواده می‌آید/ وقتی کرونا مقهور پژوهشگر خردسال می‌شود

آسانی کار پرستاران با «پرستار هوشمند»پژوهشگر خردسال سما و شرکت‌کننده در نمایشگاه عصر امید از طرح‌های هوشمندی سخن می‌گوید که به مرحله تولید رسیده و می‌تواند مورد توجه سرمایه‌گذاران قرار گیرد.
کد خبر : 663654
باران موسوی

باران موسوی با حضور در غرفه خبرگزاری آنا در نمایشگاه «عصر امید» دانشگاه آزاد اسلامی که در مصلای تهران برگزار شد در گفت‌وگو با خبرنگار این رسانه دانشگاهی در حوزه علم و فناوری اظهار کرد: طرح‌هایم «خانه هوشمند» و «پرستار هوشمند» است که خانه هوشمند به مرحله تولید رسیده و مانند بدن انسان طراحی شده است.


وی در تشریح طرح «خانه هوشمند» بیان کرد: خانه هوشمند، مغزی به نام میکروکنترل داشته که به همه سنسورها دسترسی دارد و کارهایی که در خانه انجام می‌دهیم را به صورت اتوماتیک انجام می‌دهد.


دانش‌آموز پایه پنجم مدرسه سمای دانشگاه آزاد اسلامی واحد یاسوج ادامه داد: وقتی که خورشید در آسمان ظاهر و هوا روشن می‌شود، سنسور نور دستور می‌دهد و همه لامپ‌های داخل منزل خاموش می‌شوند یا میزان نور کم می‌شود و برعکس وقتی که هوا تاریک می‌شود، لامپ‌ها اتوماتیک روشن می‌شوند.


این دانش‌آموز محقق افزود: به دلیل اینکه سالانه افراد زیادی در اثر نشتی گاز جان خودشان را از دست می‌دهند، یک سنسور گاز هم به کار بردیم که اگر گاز نشتی داشته باشد با آژیرزدن به ما اطلاع می‌دهد. اگر بخواهیم از خانه خارج شویم، سنسور دزدگیر را فعال می‌کنیم که اگر کسی وارد خانه ما شد، آژیر فعال شود و به ما اطلاع دهد و تا وقتی که دوباره رمز را وارد نکنیم، آژیر سنسور غیرفعال نمی‌شود.




بیشتر بخوانید:


ساخت عروسک با ضایعات پارچه و چرم


تولیدکننده‌ای که با یک دست چند هندوانه برمی‌دارد!/ از اشتغالزایی تا تولید محصولات ساختمانی


طراحی و ساخت خودرو عنکبوتی/ عبور از مناطق صعب‌العبور و ناهموار




این پژوهشگر خردسال اضافه کرد: به جای کلید، در را با یک رمز باز می‌کنیم، به این صورت که رمز را می‌زنیم،‌ در باز می‌شود و بعد از پنج ثانیه به‌صورت اتوماتیک بسته می‌شود، مضاف بر اینکه ساعت، تقویم و دمای دقیق را هم همیشه می‌توانیم روی LCD مشاهده کنیم.


موسوی بیان کرد: خانه‌های هوشمند در حال پیشرفت هستند و خیلی از جاها آنها را دیده‌ام؛ اما فرقی که خانه هوشمند مورد بحث با سایر خانه‌های هوشمند دارد، این است که بدون اینکه ما به آن دستوری بدهیم کار می‌کند؛ زیرا همه آنها با استفاده از یک گوشی هوشمند یا وسیله دیگری دستور می‌گیرند.


وی درباره طرح دومی که با آن در نمایشگاه عصر امید حضور داشت، اظهار کرد: طرح دوم «پرستار هوشمند» است، مادرم پرستار است و در شیوع کرونا واقعاً سختی شرایطی که پرستاران در آن به سر می‌بردند را لمس و آن را از نزدیک حس کردم؛ بنابراین این ایده به ذهن من رسید.


دانش‌آموز پایه پنجم مدرسه سمای دانشگاه آزاد اسلامی واحد یاسوج ادامه داد: پرستار هوشمند کارهایی که پرستاران شاید به سختی انجام می‌دهند را به‌راحتی در عرض چند دقیقه انجام می‌دهد، مثلاً شخصی که دچار یک بیماری شدید و در اتاقی بستری بوده و مرخص می‌شود، اتاق او باید کاملاً ضدعفونی شود تا برای بیمار بعدی که در آن اتاق بستری می‌شود، مشکلی پیش نیاید، به همین دلیل پرستاران مجبورند به آن اتاق بروند، اشعه را بگذارند و بعد بیرون بروند؛ بنابراین ممکن است خود پرستار بیمار شود، پرستار هوشمند خودش داخل اتاق می‌رود و هرچقدر هم که اشعه زیاد باشد آن را کاملاً ضدعفونی می‌کند و هیچ خطری برای پرستاران پیش نمی‌آید.


موسوی گفت: پرستار هوشمند کیسی دارد که داروها و تجهیزات مورد نیاز پرستاران را حمل و نقل می‌کند، از زمان شیوع کرونا سنجش اکسیژن خون بیماران اهمیت بسیاری پیدا کرده است و در بخش‌هایی که شلوغ است، پرستاران وقت نمی‌کنند که اکسیژن خون همه بیماران را به دقت بگیرند، به همین دلیل یک دستگاه سنجش اکسیژن خون در پرستار هوشمند به کار بردیم که بیمار انگشت خود را روی آن دستگاه می‌گذارد و اکسیژن خون را می‌سنجد و روی LCD و سایت‌ها به نمایش درمی‌آورد، همین‌طور یک سنسور دارد که بدون اینکه ما دست خود را به جسمی بزنیم، دست ما را به صورت اتوماتیک ضدعفونی می‌کند.


وی بیان کرد: اگر شما مسیری را برای پرستار هوشمند مشخص کنید تا آن را طی کند، اگر مانعی در آن مسیر جلویش باشد، آژیر می‌زند و حرکت نمی‌کند و اگر تا چند ثانیه آن مانع از سر راهش برداشته شود به راهش ادامه می‌دهد و اگر برداشته نشود، خاموش می‌شود تا انرژی بیشتری هدر نرود تا زمانی که مانع از جلویش برداشته شود، این پرستار هوشمند در مرحله تولید است.


به گزارش آنا، رویداد ملی گام دوم دانشگاه آزاد اسلامی با عنوان «عصر امید» به‌منظور معرفی تجهیزات، محصولات، دستاوردها و فعالیت‌های حوزه فناوری و نوآوری دانشگاه با هدف ارائه بستری برای ایجاد کسب‌وکارهای نوپا و دانش‌بنیانی و فرصتی برای اشتغال دانشجویان در چهلمین سالگرد راه‌اندازی این دانشگاه با شعار ۱۰۰۰ گروه پژوهشی و زیرساخت، ۱۰۰۰ ایده و استارت‌آپ و ۱۰۰۰ شرکت فناور و خلاق از هشتم تا ۱۱ خرداد ۱۴۰۱ در مصلای تهران برگزار شد.


گفتگو: داود دهقانی محمودآباد


انتهای پیام/۴۱۱۷/۴۰۶۲/

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب