راهاندازی «میز دانشگاه-دولت» در ۱۰ دانشگاه کشور
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از دانشگاه علامه طباطبایی، محمدصادق خیاطیان، رئیس مرکز بررسیهای استراتژیک ریاست جمهوری در دیدار با عبدالله معتمدی، رئیس دانشگاه علامه طباطبائی، الگوسازی برای تسهیل، سازماندهی و تحکیم رابطه دولت و نهاد دانشگاه را از جمله ماموریتهای مرکز بررسیهای استراتژیک خواند و خاطرنشان کرد: ارتباط میان دولت و دانشگاهها باید نهادینه شود. درحال حاضر زمان آن رسیده است که دانشگاهها بهصورت جدی در تصمیمگیریها و تصمیمسازیها نقش فعال داشته باشند. باید تلاش کنیم از ظرفیت علمی و نخبگان در دانشگاهها برای ارتقای حکمرانی استفاده کنیم و دولت در تصمیمسازی و تصمیمگیری از دانشگاهیان کمک گیرد.
خیاطیان با تاکید بر اهمیت نقش دانشگاهیان در پیشبرد برنامههای کلان کشور، گفت: هرگونه تحولآفرینی نیازمند اقناع جامعه است. اقناعسازی نیازمند گفتمانسازی و تبیین دقیق و علمی مسائل برای مردم و جامعه است. دانشگاهها میتوانند در این زمینه تاثیرگذار باشند. تصمیماتی که با مشارکت دانشگاهیان گرفته میشود اقناع آن در جامعه سریعتر اتفاق میافتد و جامعه از تحولاتی که در کشور رخ میدهد، پشتیبانی و با تصمیمات مهمی که در کشور گرفته میشود همراهی خواهد کرد.
وی در ادامه با تاکید بر ضرورت الگوسازی مناسب در زمینه ارتباط دولت و دانشگاه، اظهار کرد: ما با جدیت در مرکز بررسیهای استراتژیک بهدنبال دستیابی به یک الگوی مناسب در این زمینه هستیم اما لازم است دانشگاهها نیز با مشارکت در این مسئله به ما کمک کنند.
رئیس مرکز بررسیهای استراتژیک ریاست جمهوری در پایان سخنان خود گفت: علوم انسانی در کشور نتوانسته بهعنوان یک علم مادر، اثرگذاری لازم و نقشآفرینی جدی در بخشهای مختلف داشته باشد. این علوم با مردم عجین نشده، کاربست اجتماعی پیدا نکرده است و مردم آن را حس نکردهاند. در جامعه بینالمللی با وجود همه پشتیبانهای علمی، دینی و اسلامی نتوانستهایم حرف جدیدی در حوزه علوم انسانی برای گفتن داشته باشیم. همچنین در جامعه نتوانستهایم کاربست علوم انسانی را بهدرستی نشان دهیم. باید در دولت زمینههایی ایجاد شود و دانشگاهیان نیز با نگاه کاربردی به علوم انسانی نگاه کنند تا جامعه به ظرفیت این علم در حل مسائل کشور پی ببرد.
در ادامه جلسه معتمدی، ضمن استقبال از همکاری این دانشگاه با مرکز بررسیهای استراتژیک ریاست جمهوری، عنوان کرد: رهبر معظم انقلاب امسال را بهنام سال «تولید، دانش بنیان و اشتغالآفرین» نامگذاری کردند. دانشبنیان بودن فقط ایجاد اشتغال نیست بلکه تمام عرصههای حکمرانی را شامل میشود و توسعه پایداری که مبتنیبر دانش باشد، اثرگذار است.
وی با اشاره به ظرفیتهای دانشگاه علامه طباطبائی اظهار کرد: این دانشگاه با ۵۵۰ عضو هیئت علمی، ۱۱ دانشکده و چند مرکز پژوهشی از توانایی ویژهای برای کمک به دولت برخوردار است.
رئیس دانشگاه علامه طباطبائی در ادامه با تاکید بر اینکه ارتباط دولت و دانشگاهها باید تقویت شود، گفت: یکی از نقاط ضعف دولت این است که ارتباط جدی با دانشگاهها ندارد. استادان و اعضای هیئت علمی دانشگاهها سرمایههای انسانی بالا و ظرفیت بزرگی برای حل مسائل هستند. همچنین نسل جوان و با استعدادی را در مقطع تحصیلات تکمیلی، کارشناسی ارشد و دکتری داریم که بسیار توانمند و علاقهمند به مشارکت در حل مسائل هستند.
وی در ادامه با اشاره به برنامه راهبردی دانشگاه تا سال ۱۴۰۵ اظهار کرد: برای اینکه بتوانیم از این ظرفیت استفاده کنیم، راهی جز پیوند آنان به بدنه دولت و بهرهمندی از نقطه نظرات آنها نداریم. این مسئله باعث میشود که احساس کنند تحصیلشان معنادار و اثربخش است. امیدوارم این جلسه زمینههای مشترک تحقق این مسئله را فراهم کند. یکی از مباحث برنامه این است که هر دانشکده یک شبکه ایجاد کند تا با متخصصان حوزه خود به تعامل بپردازد. بنابراین مرکز بررسیهای استراتژیک ریاست جمهوری هم میتواند به تسهیل این امر کمک کند. چراکه از درون همین برنامهها، دانشکده مدیریت و حسابداری دانشگاه علامه طباطبائی توانسته است مدرسه حکمرانی را راهاندازی کند.
ضرورت بهرهگیری از ظرفیت دانشگاهها در حوزه تحقیقات علوم انسانی، توسعه زیستبوم فناوری با اتکا به شبکه دانشگاهیان کشور، تقویت مرکز بررسیهای استراتژیک ریاست جمهوری بهعنوان اتاق فکر دولت، توجه به مسئله آیندهپژوهی در مرکز بررسیهای استراتژیک، توجه هرچه بیشتر دولتها به حوزه علوم انسانی، ضرورت بهرهگیری از نظرات اندیشکدهها و مراکز پژوهشی در نظام حکمرانی کشور، اهمیت حضور مسئولان در دانشگاهها و ضرورت برنامهریزی دولت برای بهرهمندی از ظرفیت بزرگ ایرانیان خارج از کشور از جمله مباحثی بود که در این نشست مطرح شد.
در پایان نشست به راهاندازی «میز دانشگاه-دولت» در ۱۰ دانشگاه کشور بهصورت آزمایشی پرداخته و قرار شد این میز در دانشگاه علامه طباطبائی نیز دائر شود و در صورت کسب نتایج مطلوب، ادامه پیدا کند.
انتهای پیام/۱۰۴/
انتهای پیام/