کاهش آلودگی هوا با «فیلتراسیون پسماند گازی»
هادی رضا پکوک در حاشیه برگزاری نمایشگاه گام دوم دانشگاه آزاد اسلامی با عنوان «عصر امید» در مصلای تهران که با دستگاههای «سامانه تأخیر و فیلتراسیون پسماند گازی ناشی از کارخانجات ایزوگام»، «ساخت رآکتور»، «ساخت آسیاب مواد شیمیایی» و «ساخت یک آزمایشگاه مجهز تجهیزات فناوری نانو» در این رویداد حضور یافته بود، اظهار کرد: امسال در چهار زیرساخت به رویداد «عصر امید» آمدم که شامل «سامانه تأخیر و فیلتراسیون پسماند گازی ناشی از کارخانجات ایزوگام»،«ساخت رآکتور»،«ساخت آسیاب مواد شیمیایی» و «ساخت یک آزمایشگاه مجهز تجهیزات فناوری نانو» است.
وی اضافه کرد: نخستین دستگاهی که بهرهبرداری کرده و به عرصه نمایش گذاشتیم، «سامانه تقطیر و فیلتراسیون پسماند گازی ناشی از گاز خروجی کارخانجات ایزوگام» است که با توجه به نیازسنجی منطقهای در خوشه صنعت ایزوگام بوده و میتوان در راستای کاهش آلودگی هوا و بازیافت ترکیبات عالی نسبتاً مفیدی که میشود از آن گاز استخراج کرد و این دستگاه بر این اساس طراحی و ساخته شد.
کارشناس ارشد مهندسی مکانیک دانشگاه آزاد اسلامی واحد نراق عنوان کرد: دستگاه «تقطیر و فیلتراسیون پسماند گازی ناشی از گاز خروجی کارخانجات ایزوگام» شامل دو ستون برج تقطیر بوده که گازهای خروجی از دیگهای بُنزا را تقطیر و مواد ترکیبات عالی مفید را استخراج میکند.
بیشتر بخوانید:
«گانوفارم» محصولی برای درمان انواع سرطان و بیماریهای قلبی و گوارشی
طراحی و تولید تابلوهای معرق و منبت کاری چوبی
پیام واقعی رویداد «عصر امید» به مسئولان چه بود؟
استقبال وزارت نیرو از دستگاه تصفیه آب دانشجوی دانشگاه آزاد
این مخترع دستگاه «تقطیر و فیلتراسیون پسماند گازی ناشی از گاز خروجی کارخانجات ایزوگام» بیان کرد: سپس از طریق یک ستون تصفیه هوا و استفاده از برخی جاذبهای گیاهی مانند زئولیت و نئونوزئولیتها منجر به کاهش آلودگی بهویژه کاهش آلودگی CO (مونوکسید کربن) میشود.
دستگاه «رآکتور شیمیایی» چه کاربردهایی دارد؟
پکوک یادآور شد: دستگاه دوم اختراعی «رآکتور شیمیایی» است و این دستگاه را با توجه به نیازسنجی مواد شیمیایی مورد نیاز صنعت طراحی و ساختیم که قابلیت «آپتونایز» دارد و میتوان به حالتهای مختلف در ابعاد و اندازههای مختلف و برای مواد شیمیایی مختلف آن را طراحی کرد و ساخت.
مخترع «رآکتور شیمیایی» یادآور شد: اصلیترین فعالیتی که آغاز کردیم، تولید کلسیم استئارات بود و به راکتوری نیاز داشتیم تا ابتدا استئارات را ذوب کنیم و آن را به درصدی از آهک که از طریق فرایندی آن را به دست میآوریم و فراوری میکنیم، محلول کنیم و ماده کلسیم استئارات را برحسب نسبتها، درصدها و تحت فشار خاص تولید کنیم که تا حد زیادی در تولید راکتور موفق بودیم.
این پژوهشگر دانشگاه آزاد اسلامی واحد نراق اعلام کرد که البته دستگاه «رآکتور شیمیایی» نمونههای مختلفی دارد و در داخل نمونهای را برای طراحی و ساخت کلسیم استئارات ندیدهام.
کارشناس ارشد مهندسی مکانیک دانشگاه آزاد اسلامی واحد نراق تأکید کرد: به دلیل تولید پودر کلسیم باید استئارات را به پودر تبدیل میکردیم و برای تبدیل پودر با توجه به نیاز، ساخت یک عدد دستگاه آسیاب مواد شیمیایی را آغاز کردیم.
وی تشریح کرد: با تولید آسیاب مواد شیمیایی، مادهای از کلسیم استئارات بعد از خروج از راکتور در یک دستگاه مشخص خشکسازی شد و پودرسازی فرآیندی تبدیل را آغاز کردیم، به همین دلیل نیاز دانشگاه به ساخت یک آسیاب مواد شیمیایی بود که خوشبختانه طراحی و ساخت آن توسط دانشگاه آزاد اسلامی انجام شد.
پکوک توضیح داد: این دستگاهها را در عرصه زیرساخت در دانشگاه آزاد اسلامی واحد نراق ساختیم و یکی از فعالیتهایی که به واسطه آن در رویداد «عصر امید» حضور پیدا کردیم «آزمایشگاه مجهز تجهیزات فناوری نانو» بود که این آزمایشگاه بیشتر در زمینههای علمی و تحقیقاتی طراحی شده است.
وی اضافه کرد: «آزمایشگاه مجهز تجهیزات فناوری نانو» شامل میکروسکوپ نیروی اتمی AFN است که تصاویری با درصد تقریباً نزدیک به ۱۰۰ نانومتر را تحت زوایای مختلف اندازهگیری میکند و قابلیت شناسایی خلل و فرج روی سطوح را دارد و ابعاد، اندازهها و زاویهها را بهطور دقیق مشخص میکند.
کارشناس ارشد مهندسی مکانیک دانشگاه آزاد اسلامی واحد نراق افزود: یکی دیگر از دستگاههایی که در آزمایشگاه فناوری نانو بوده، دستگاه BT و TPR است که اصطلاحاً به آن تحلیل برنامههای زیردمایی میگویند.
پکوک عنوان کرد: این دستگاه قابلیت اندازهگیری تعیین سطح ویژه را دارد و عمق سطح و مقدار اندازههای روی سطوح مواد را تا ۲۰ میلیگرم اندازهگیری میکند و مقدار سطح ویژه دقیق و اندازه خلل و فرج را به ما ارائه میدهد.
«سامانه تأخیر و فیلتراسیون پسماند گازی» نمونه داخلی ندارد
وی بیان کرد: موارد ذکرشده مجموعه دستاوردهایی بود که دانشگاه آزاد اسلامی واحد نراق در رویداد عصر امید به نمایش گذاشت.
ایدهپرداز «سامانه تأخیر و فیلتراسیون پسماند گازی ناشی از کارخانجات ایزوگام» درباره این دستگاه به آنا گفت: این سامانه با توجه به نیازسنجی منطقهای و طراحی در حوزه شهرستان دلیجان خوشه صنعتی ایزوگام کشور محسوب میشود.
پکوک درباره اینکه دستگاه «سامانه تأخیر و فیلتراسیون پسماند گازی ناشی از کارخانجات ایزوگام» نمونه داخلی و خارجی دارد؟ تبیین کرد: این دستگاه نمونه داخلی یا خارجی ندارد؛ چراکه اصلاً در این زمینه مطالعاتسنجی انجام نشده و یک کار جدید است و در ابتدای فعالیت قرار داریم. امیدواریم بتوانیم دستگاه را مدام بهتر و بهینهسازی و ریفاینری کنیم تا در آینده کیفیت و راندمان کار را در این عرصه بالاتر ببریم.
کارشناس ارشد مهندسی مکانیک دانشگاه آزاد اسلامی واحد نراق با بیان اینکه این دانشگاه در عرصه فناوری سرمایهگذاری علمی و تحقیقاتی خوبی انجام داد، ادامه داد: هزینههای انجام شده با توجه به شرایط قیمتها از نظر بازار مقرون به صرفه بود و میشد روی آن حساب کرد که قابلیت تولید و عرضه به شرکتهای صنعتی را دارد.
این پژوهشگر علمی و تحقیقاتی بیان کرد: دانشگاه آزاد اسلامی واحد نراق برای یک کار علمی وارد شده بود و برای دانشگاه معیار هزینه زیاد نبود؛ بلکه بیشتر معیار راندمان و تولید کار به عنوان یک کار تحقیقاتی مهم بود، منتها در عرصه تحقیقات وقتی به بهرهبرداری رسید در مقایسه با نمونههای مشابه در بازار بهمراتب مقرون به صرفهتر بود.
پکوک در پاسخ به این سؤال که پشتیبان شما برای تولید محصولات دانشبنیان فقط دانشگاه آزاد اسلامی واحد نراق بود؟ گفت: البته با چند شرکت صحبت داشتیم که مایل به ورود در این عرصه و سرمایهگذاری هستند.
به گزارش آنا، رویداد ملی گام دوم دانشگاه آزاد اسلامی با عنوان «عصر امید» بهمنظور معرفی تجهیزات، محصولات، دستاوردها و فعالیتهای حوزه فناوری و نوآوری دانشگاه با هدف ارائه بستری برای ایجاد کسبوکارهای نوپا و دانشبنیانی و فرصتی برای اشتغال دانشجویان در چهلمین سالگرد راهاندازی این دانشگاه با شعار ۱۰۰۰ گروه پژوهشی و زیرساخت، ۱۰۰۰ ایده و استارتآپ و ۱۰۰۰ شرکت فناور و خلاق از هشتم تا ۱۱ خرداد ۱۴۰۱ در مصلای تهران برگزار شد.
انتهای پیام/۴۰۷۸/۴۰۶۲/
انتهای پیام/