فعالیت بدنی مانع مرگ زودرس میشود
دانیال تارمست در گفتوگو با خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا در پرند با تشریح نقش ورزش در زندگی انسان اظهار کرد: نتایج مطالعات نشان میدهد در صورتی که بزرگسالان روزانه ۱۰ دقیقه بیشتر پیادهروی داشته باشند در مجموع میتوان از مرگ دهها هزار نفر جلوگیری کرد. حتی مقدار کمی فعالیت بدنی و ورزش بیشتر میتواند مانع مرگ زودرس در سالهای آینده شود.
وی افزود: بزرگسالان باید در طول روز بیشتر تحرکت داشته باشند و کمتر بنشینند. در مجموع هر فعالیتی بهتر از هیچ فعالیتی است. مؤسسه ملی تندرستی آمریکا توصیه میکند که با افزایش سطح فعالیت بدنی و ورزش و رساندن مدت زمان آن به ۳۰ دقیقه ورزش اضافی در روز در مقایسه به تمرین بدنی روز قبل، تقریباً ۱۷ درصد از کل موارد مرگومیر سالانه معمول جلوگیری میکند.
مدیر گروه تربیتبدنی دانشگاه آزاد اسلامی واحد پرند گفت: در مطالعهای که بهصورت متاآنالیز انجام شده نشان داده که حدود ۱۴ سال میزان مرگومیر افراد شرکتکننده ۷.۸ درصد بوده است. در این مطالعه که گروه پزشکی ورزشی در دانشکده علوم ورزشی نروژ آن را انجام داده است، ارتباط بین بیتحرکی و ورزش مورد بررسی قرار گرفت که نتایج آن بیانکننده اهمیت فعالیت بدنی و ورزش برای زنان و مردان داشت و افرادی که با شدت متوسط و بالا تمرین بدنی منظم داشتند، میزان مرگومیر آنان در مقایسه با افراد بیتحرک به مراتب کمتر بود.
تارمست اضافه کرد: فعالیت بدنی به مدت ۳۰ تا ۴۰ دقیقه در روز اختلاف بارزی بین حالت بیتحرکی و میران مرگومیر را نشان داد و بر اساس دستورالعمل فعالیت بدنی و ورزش از دانشکده پزشکی ورزشی آمریکا و سازمان جهانی بهداشت همه افراد بزرگسال باید ۱۵۰ تا ۳۰۰ دقیقه در هفته فعالیت بدنی و ورزش با شدت متوسط داشته باشند.
وی ادامه داد: با توجه به شواهد علمی، پیشنهاد میشود از همین امروز با جدیت به تمرین بدنی و ورزش بپردازید و تا ۱۰ دقیقه دیگر برخیزید، پیادهروی کنید یا بهنوعی فعالیت بدنی و ورزش با شدت متوسط بپردازید. از دوستان، همکاران، و والدین سالخورده خود دعوت کنید که همین کار را انجام دهند. در این زمینه، کمی فعالیت بدنی اضافی میتواند تأثیر زیادی بر میزان سطح تندرستی همه افراد جامعه داشته باشد.
انتهای پیام/۴۱۲۱/۴۰۶۲/
انتهای پیام/