دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
20 خرداد 1401 - 00:18
برترین‌های نهمین جشنواره فرهیختگان(۶)/ در گفت‌وگو با آنا بررسی شد؛

نقش داوری در کاهش ورودی پرونده‌ها به دستگاه قضائی

داوری در طلاق به دنبال جلوگیری از فروپاشی خانواده و تحکیم بنیان‌های خانواده استفارغ‌التحصیل دانشگاه آزاد اسلامی گفت: یکی از موضوعاتی که در کاهش میزان طلاق و آسیب‌های اجتماعی مورد توجه بوده و امروزه در نهاد دادرسی خانواده کارکرد خود را از دست داده «نهاد داوری در طلاق» است.
کد خبر : 662863
عارف شریعت کرمانی

گروه استان‌های خبرگزاری آنا؛ نهمین جشنواره علمی، پژوهشی و فناوری فرهیختگان همزمان با اختتامیه نمایشگاه رویداد ملی «عصر امید» با معرفی و تجلیل از برگزیدگان جشنواره با حضور دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی، حجت‌الاسلام والمسلمین مصطفی رستمی رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها، معاونان و مدیران دانشگاه آزاد اسلامی و... به کار خود پایان داد.


پایان‌نامه کارشناسی ارشد عارف شریعت کرمانی، استاد مدعو گروه حقوق دانشگاه آزاد اسلامی واحد بردسیر با عنوان «بررسی نقش داوری در کاهش ورودی پرونده‌ها به دستگاه قضائی با تأکید بر دعاوی خانواده» به عنوان پایان‌نامه برتر کارشناسی ارشد گروه علوم انسانی در نهمین جشنواره علمی، فناوری دانشگاه آزاد اسلامی«فرهیختگان-۱۴۰۱» انتخاب شد. از این استاد پژوهشگر که دانشجوی دکتری تخصصی حقوق خصوصی است، تاکنون چهار مقاله پژوهشی و یک عنوان کتاب منتشر شده است.


پایان‌نامه کارشناسی ارشد عارف شریعت کرمانی با عنوان «بررسی نقش داوری در کاهش ورودی پرونده‌ها به دستگاه قضائی با تأکید بر دعاوی خانواده» با استاد راهنمایی معین صباحی گراغانی در گروه آموزشی علوم انسانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمان انجام شده است.




بیشتر بخوانید:


انجمن‌های علمی در زمره کم‌توجه‌ترین نهادهای دانشجویی هستند


مروری بر نشریه انگلیسی‌زبان گروه شیمی دانشگاه آزاد اسلامی شاهرود


لزوم تقویت ارتباط هیئت‌های اندیشه‌ورز و مدیران سازمانی





شریعت کرمانی در تشریح چکیده پایان‌نامه کارشناسی ارشد خود که نقش داوری در کاهش ورودی پرونده‌ها به دستگاه قضائی با تأکید بر دعاوی خانواده را بررسی کرده است به خبرنگار خبرگزاری آنا گفت: خانواده شالوده جامعه انسانی و کانون رشد و تعالی افراد محسوب می‌شود با این‌حال منند هر نهاد دیگری ممکن است تعارضات و اختلافاتی در آن به وجود آید که در بسیاری از موارد این تنش‌های خانوادگی منجر به شقاق و جدایی زوجین می‌شود.


وی افزود: امروزه راهکار قانونی در راستای جدایی زوجین، مراجعه به دادگاه خانواده است که در نتیجه آن و با توجه به قوانین موضوعه حل اختلاف در دعاوی خانوادگی در بادی(ابتدای) امر بر عهده نهاد داوری است.


به گفته استاد مدعو گروه حقوق دانشگاه آزاد اسلامی واحد بردسیر، قانون حمایت خانواده مصوب ۱۳۹۱ بنا بر دستور شرع مقدس اسلام، ارجاع دعوای طلاق به داوری را الزامی دانسته است. این الزام شرعی و قانونی به‌منظور ایجاد صلح و سازش بین زوجین متنازع و حمایت از کانون خانواده‌هایی است که در شرف ازهم‌گسیختگی هستند.


فارغ‌التحصیل گروه آموزشی علوم انسانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمان یادآور شد که پایان‌نامه حاضر با روش کتابخانه‌ای به بررسی نقش داوری در کاهش ورودی پرونده‌ها به دستگاه قضایی با تاکید بر دعاوی خانواده می‌پردازد. مهم‌ترین نتایج از تحقیق اینکه با توجه به اهمیت جایگاه داوری در حل اختلافات، تشویق افراد جامعه به مراجعه به نهاد داوری ضرورت دارد.


شریعت کرمانی گفت: یکی از مسائلی که امروزه در کاهش میزان طلاق و آسیب‌های اجتماعی ناشی از آن مورد توجه بوده و امروزه در نهاد دادرسی خانواده کارکرد خود را از دست داده است را باید نهاد داوری در طلاق دانست.


وی با بیان اینکه داوری در طلاق به دنبال جلوگیری از فروپاشی خانواده و تحکیم بنیان‌های خانواده است، ادامه داد: اجرای صحیح داوری در دادگاه خانواده بر کاهش میزان طلاق مؤثر است.


استاد گروه حقوق دانشگاه آزاد اسلامی واحد بردسیر اضافه کرد: افزایش یا کاهش میزان طلاق با مقولات اصلی مربوط به موضوع داوری در حوزه فردی (تخصص و مهارت داوران)، حوزه اجتماعی (محیط داوری) و در حوزه حقوقی (تقدم و تأخر داوری) رابطه دارد؛ یعنی نبود تخصص و آگاهی و بصیرت داوران، محیط متشنج داوری در دادگاه و تقدم ثبت دادخواست طلاق بر داوری، موجب شده نتایج مطلوبی از اجرای داوری میان زوجین به‌منظور حل و فصل اختلاف حاصل نشود.


انتهای پیام/۴۰۶۲/

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب