ایجاد فساد به واسطه تفاوت ۷برابری قیمت ارز ترجیحی با ارز آزاد
جعفر راستی عضو کمیسیون کشاورزی در مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار کشاورزی،صنعت تعاون گروه اقتصاد خبرگزاری آنا درباره مشکلاتی که ارز ترجیحی برای کشور ایجاد کرده بود، اظهار کرد: ارز ترجیحی سمی مهلک برای کشور و اقتصاد بود، که متاسفانه در دولت سابق بدون در نظر گرفتن معایب آن سه سال بر کشور تحمیل شد و خسارات جبران ناپذیری به مردم و اقتصاد وارد کرد. در شرایط کنونی حذف این ارز قطعا هزینه هایی به همراه دارد اما دولت سیزدهم با توجه به این مساله با شجاعت و جسارت آن را به نفع مردم و کشور حذف کرد.
وی افزود: فاصله زیاد قیمتی بین ارز ترجیحی با نرخ آزاد که گاهی تا ۷ برابر هم می رسید، سبب ایجاد رانت و فسادی کلی به خصوص در محصولاتی مانند نهاده های دامی،کشاورزی شده بود. از سوی دیگر کسانی که در واردات دخیل بودند قطعا نه در گذشته و نه در حال تمایلی به حذف این ارز نداشته و ندارند اما حذف آن باید برای نجات کشور اتفاق می افتاد.
راستی در خصوص مزایای حذف ارز ترجیحی هم متذکر شد: هدف از حذف این ارز و پرداخت یارانه حاصل از آن، انتقال از وارد کننده به مصرف کننده ، یعنی از اول زنجیره عرضه و تقاضا به انتهای آن است. باید افرادی که صاحب تریبون و قلم هستند، این موضوع را برای مردم تبیین کنند که حذف رانت ۴۲۰۰ تومانی به خیر و صلاح کشور و مردم است.
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس اظهار کرد: دلیل ضرب الاجلی اجرا شدن این طرح مشکلاتی بود که کشورهای همسایه و به طور کلی دنیا در تامین امنیت غذایی با مشکل مواجه شدند،قبل از حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی چیزی حدود ۱۵ میلیون نفر که در همسایگی ما هستند از یارانه کشور ما که در اصل متعلق به مردم بود در نتیجه قاچاق معکوس کالا، بهره مند می شدند و این موضوع قطعا ظلم بزرگی به مردم بود،یک عده از افراد سرمایه دار و به اصطلاح صادر کننده با اخذ ارز ترجیحی کالا را خریداری می کردند و سپس به کشور های همجوار صادر می کردند و این مساله سبب افزایش قیمت در کالاهای اساسی شده بود در حالی که قرار بود این ارز سبب کاهش قیمت ها شود اما نشد.
راستی در خصوص راهی به عنوان جایگزین ارز ۴۲۰۰ تومانی بیان کرد: در نظر گرفتن کارت اعتباری برای تامین کالاهای اساسی از برنامه های دولت است که این کار سبب آرامش روانی خانواده ها می شود، زیرا آنها می دانند که ماهانه با استفاده از این کارت های اعتباری می توانند، اقلام اساسی خود را با قیمت مناسب تهیه کنند و از طرفی این روند سبب کنترل قیمت ها به طور اتوماتیک در بازار می شود.
انتهای پیام/
انتهای پیام/