دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
رمزگشایی از رمزارزها؛

فعالیت مناسب در بازار رمزارزها نیازمند مطالعه سفیدنامه ارزهای دیجیتال

هر توکن یا کوینی که بخواهد در بازار کریپتو کارنسی و رمزارزها خودش را به مردم یا جامعه معرفی کند، نیاز به یک وایت پیپر (White paper) یا سفیدنامه دارد.
کد خبر : 662651
وایت پیپر (White paper) یا سفیدنامه

به گزارش خبرنگار حوزه بورس، بانک و بیمه گروه اقتصاد خبرگزاری آنا، هر توکن یا کوینی که بخواهد در بازار کریپتو کارنسی و رمزارزها خودش را به مردم یا جامعه معرفی کند، نیاز به یک وایت پیپر (White paper) یا سفیدنامه دارد. وایت پیپر نوشته‌ای است که روی سایت آن کوین یا توکن منتشر می‌شود و در دسترس همه قرار دارد و فعالان این بازار می‌توانند آن را بررسی کنند، در این سفیدنامه کوین مورد نظر تشریح کرده است که می‌خواهیم چه کاری انجام دهیم، از چه پروتکلی استفاده می‌کنیم، روی چه بلاک‌چینی هستیم و قرار است چه کمکی به دنیا بکنیم و فلسفه پیدایش آن ارز را توضیح می‌دهد و ماهیت آن را تشریح می‌کند و اینکه قرار است در آینده به چه جایی برسد و اصلاً برای چه به وجود آمده است.




بیشتر بخوانید:


اصطلاحات مهم بازار رمزارزها؛ از کریپتوکارنسی تا توکن‌سوآپ




برای اینکه فرد بتواند تحلیل فاندامنتالی یا بنیادینی در بازار ارزهای دیجیتال داشته باشد، باید مطالعه کردن وایت‌پیپر را شروع کند و چه‌قدر خوب است که نخستین وایت‌پیپری که می‌خواند، وایت‌پیپر یا سفیدنامه بیت‌کوین باشد که در سال ۲۰۰۹ منتشر شد و همه دنیا توانستند به آن دسترسی داشته باشند و ببینند که این بیت‌کوینی که به وجود آمده است قرار است در دنیا چه کاری انجام دهد.


مارکِت‌کپ چیست؟


دو اصطلاح مهم در بازار کریپتو کارنسی داریم که در همه صرافی‌ها و بازارهای مهمی که وجود دارد، با آن برخورد می‌کنیم. نخست واژه مارکِت‌کپ (MarketCap) است که ارزش کل بازار است، مارکت کپ تعدادی که از آن کوین وجود دارد ضرب‌در قیمت روز آن کوین است که ارزش کل بازار آن کوین یا مارکت کپ آن کوین می‌شود.


لیوکوئیدیتی (Liquidity) یا حجم نقدینگی یعنی چه؟


واژه دیگر مارکت، مفهوم لیوکوئیدیتی (Liquidity) یا حجم نقدینگی در آن بازار است، حجم نقدینگی همیشه از مارکت کپ پایین‌تر است به علت اینکه همه آن پول یا وارد بازار نشده یا در کیف پول‌ها است یا بالاخره در بازار به صورت نقد نیست. حجم نقدینگی حجم پولی است که در بازار اکنون جاری است و وجود دارد.


واژه بعدی واژه ارز فیات (فیات کارنسی Fiat Currency) است، که به معنی پول‌های دولتی یا پول‌های رایج کشورها مانند ریال، دلار و یورو و ... است که همه فیات هستند.


صرافی‌هایی که اعلام می‌کنند ما پِیر فیات را هم می‌بندیم، یعنی اینکه ما به شما پِیر فیات یا پول نقد هم می‌دهیم، یکسری صرافی‌ها هستند که پِیر لیر یا دلار یا یورو یا دلار می‌بندند، اینها صرافی‌هایی هستند که با فیات هم می‌توان در آنها خرید و فروش کرد. بنابراین هرجایی نام فیات را شنیدیم به معنای پول رایج کشورها مانند ریال و دلار و ... است.


دستکاری بازار


همچنین چند واژه از نام‌های حیوانات وجود دارد که در بازار رمزارزها بسیار زیاد از آنها می‌شنویم، نخست واژه وال‌ها یا نهنگ‌ها (Whale) کسانی هستند که پول‌های زیادی در دسترس دارند و با توجه به اینکه حجم نقدینگی بالایی در دست آنها است و مقدار ارزهای دیجیتال زیادی در کیف پول خودشان را دارند می‌توانند بازار را تکان دهند یا به نوعی بازار را دستکاری (دستکاری بازار) (Market manipulation) کنند، دستکاری بازار در بازارهای مالی دنیا و بورس‌های جهانی و ایران کاری غیرقانونی است و جرم‌های بسیار سنگینی دارد؛ اما در بازار ارزهای دیجیتال با توجه به اینکه مقداری شناسایی آنها سخت است، هنوز اتفاق می‌افتد و هنوز دستکاری‌ها در بازار ارزهای دیجیتال با توجه با نابالغ بودن و کوچک بودن آن و حجم سرمایه کمی که در مقایسه با سایر بازارهای مالی است، در آنجا اتفاق می‌افتد و نهنگ‌ها می‌توانند بازار را دستکاری کنند.


اسمارت مانی یا پول هوشمند


ولی نباید زیاد نگران آنها بود و من و شما به عنوان تحلیلگران و فعالان این بازار باید حرکت بعدی این نهنگ‌ها را پیش‌بینی کنیم و بو بکشیم که این اسمارت مانی (Smart Money) و این پول هوشمند و پول بزرگ قرار است اکنون از کجا به کجا حرکت کند و این حرکت چه تأثیری در بازار ارزهای دیجیتال می‌گذارد.


بازار خرسی و گاوی


بازار بولیش (Bullish Market) یا بازار گاوی هم بازاری است که در آن شاخص بازار روند صعودی خودش را شروع کرده است و دارایی‌ها و کریپتوهایی که در بازار هستند، در حال افزایش قیمت هستند و ممکن است که شما بشنوید که بازار خرسی (Bear Market) شده است، یعنی بازاری که حالت نزولی به خودش گرفته است و دارایی‌های آن بازار و قیمت دارایی‌های آن بازار دارد ریزش می‌کند، اینکه می‌گویند بازار گاوی یا خرسی است به خاطر نوع جنگ این حیوانها است، یعنی گاو از پایین به بالا شاخ می‌زند و بازار را به صعودی می‌کند و خرس نوع جنگی که دارد به این شکل است که با چنگ زدن و از بالا به پایین حرکت می‌کند، به این معنی است که دارد بازار را ریزشی می‌کند.


انتهای پیام/۴۱۰۳/

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب