«برساو» دستیار هوشمند طراحی اقلیمی
به گزارش خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا، امروزه تلفنهای همراه هوشمند و تبلتها، بیشترین وسایلی هستند که کاربران از آن استفاده میکنند. افزایش تعداد کاربران تلفنهای همراه، برنامهنویسی موبایل و طراحی اپلیکیشنهای کاربردی هم اکنون جزء مهمترین تخصصها در بازار تکنولوژی به شمار میرود.
اکنون برنامهنویسی موبایل شامل اندروید و برنامه نویسی روشهای نوین برای حرکت در مسیر پیشرفت تکنولوژی است. پیرو همین مهم و با توجه به نیاز معماران و مهندسان مرتبط به منظور طراحی پروژههای ساختمانی و صنعتی با رویکرد معماری سبز و پایدار و در کل صرفهجویی و کاهش اتلاف انرژی در راستای برآورد میزان و جهت تابش و زوایای بازشوها و جذب انرژی خورشیدی و عایقبندی حرارتی به اطلاعات اقلیمی از قبیل جهت و زاویه تابش نور خورشید و میزان سایههای ایجادشده و موارد مرتبط دیگر قبل از شروع طراحی نیاز است.
برای استخراج اطلاعات نیاز به پژوهش و مطالعات اقلیمی گسترده و اختصاصی برای هر مکان وجود دارد. همین امر باعث طولانی شدن و در برخی موارد انصراف دادن از روند مطالعات و منجر به رعایت استانداردها و ضوابط طراحی و خارج شدن از مسیر و نوع طراحی اصلی میشود.
محققان و استادان پژوهشگر مرکز تحقیقات انرژی و معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد کاشان با حضور در رویداد ملی عصر امید در مصلای تهران، ایده ساخت اپلیکیشن «برساو» را ارائه کردند.
ایده ساخت اپلیکیشن «برساو» با ماهیت علمی و تحقیقی پژوهشی که دارد، رابط کاربری مناسب برای کارکرد و سهولت استفاده توسط مهندسان و محققان بوده و ابزاری هوشمند است که بتواند تمام موارد را یکجا در اختیار کاربران قرار دهد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد کاشان در مورد نوآورانه بودن این ایده و وجود نمونه خارجی در این سطح به خبرنگار خبرگزاری آنا گفت: میتوان به قطعیت گفت که این ایده با وسعت دادهها و خروجیها در زمینه معماری، اقلیم و جغرافیا که منجر به نتیجه کاربردی برای کاربر شود، وجود ندارد. ضمن اینکه این نرمافزار قابلیت وب اپلیکیشن را نیز دارد که همزمان هم از موبایل و هم از مرورگر در هر سیستم عاملی امکان استفاده و تحلیل و طراحی را دارد و میتواند تمام تحلیلها و گزارشها را به اشتراک بگذارد. این قابلیت در کمترین نرمافزار مهندسی به صورت همزمان امکان دارد.
میثم عربزاده ادامه داد: مهمترین علت برای استفاده از این اپلیکیشن با توجه به کاربردی و تخصصی بودن، دارای محیط کاربری بسیار راحت و در عین حال کامل و بینیاز به نرم افزار جانبی و دانش یا آموزش خاصی نیز هست. ضمنا قابل استفاده برای تمام رشتهها از قبیل معماری، عمران، مکانیک، برق، تأسیسات، جغرافیا و حتی عکاسی نیز هست و اینکه امکان ایجاد لینک خروجی نتایج و تحلیلهای به دست آمده برای استفاده در محیط نرمافزارهای دیگر را نیز داراست.
وی تشریح کرد که در مجموع؛ همگام بودن با تکنولوژی، افزایش راههای ارتباطی با کاربران، افزایش جامعه بازار هدف، دردسترس بودن همیشگی، هدفمند کردن سطوح دسترسی کاربران به خدمات و محصولات، ارائه سرویس به شیوهای متفاوت و ایجاد تنوع در نحوه معرفی از ویژگیهای اپلیکیشن «برساو» است.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد کاشان اظهار کرد: در زمینههای مدیریت مصرف انرژی و استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر که یکی از مباحث مورد نظر در طرح این ایده است در حال پژوهش و تحقیق هستیم و کنار فعالیتهای پژوهشی، طراحی و اجرای خانههای همساز با اقلیم و استفاده از تکنولوژیهای نوین در زمینه نانوانرژی و نانوتکنولوژی جزء فعالیتهای انجام شده است.
وی گفت: موارد دیگری از قبیل طراحی و اجرای سیستم مدیریت ذخیره انرژی در شرکتهای تولیدی را هم میتوان نام برد. ایده ساخت اپلیکیشن «برساو» در مرکز تحقیقات انرژی و معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد کاشان که سکاندار ترویج علم و دانش صرفه جویی و مدیریت بهینه انرژی در معماری بوده در حال انجام است تا به نتیجه مطلوب برسد.
به گزارش آنا، رویداد ملی گام دوم دانشگاه آزاد اسلامی با عنوان «عصر امید» بهمنظور معرفی تجهیزات، محصولات، دستاوردها و فعالیتهای حوزه فناوری و نوآوری دانشگاه با هدف ارائه بستری برای ایجاد کسبوکارهای نوپا و دانشبنیانی و فرصتی برای اشتغال دانشجویان در چهلمین سالگرد راهاندازی این دانشگاه با شعار ۱۰۰۰ گروه پژوهشی و زیرساخت، ۱۰۰۰ ایده و استارتآپ و ۱۰۰۰ شرکت فناور و خلاق از هشتم تا ۱۱ خرداد ۱۴۰۱ در مصلای تهران برگزار شد.
انتهای پیام/۴۰۶۲/
انتهای پیام/