دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
17 خرداد 1401 - 00:14
رویداد عصر امید/ ۳۷۰

«گانوفارم» محصولی برای درمان انواع سرطان و بیماری‌های قلبی و گوارشی

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی عنوان کرد: عصاره های بدست امده توسط هسته فناور «گانوفارم» در درمان انواع بیماری MS، سرطان‌های سینه، گوارش، بیماری‌های روده از مری گرفته تا روده بزرگ و دیابت مؤثر است.
کد خبر : 662204
نوزاده نمین

کریم نوزاد نمین در حاشیه رویداد ملی گام دوم دانشگاه آزاد اسلامی «عصر امید» در مصلای تهران که با محصول عصاره «گانوفارم» در این نمایشگاه حضور پیدا کرده بود در گفت‌وگو با خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا اظهار کرد: «گانوفارم» هسته فناوری است که با همکاری مسئولان مرکز رشد در دانشگاه آزاد اسلامی واحد دلیجان به ثبت رسیده و یک سال است که فعالیت می‌کند و از ۶ ماه پیش در مرکز رشد مستقر شد.


وی اضافه کرد: با کمک مسئولان مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی نراق و دلیجان امور خود را پیش بردیم و توانستیم عصاره‌های مورد نیاز خود را برای نخستین‌بار در کشور به کمک آزمایشگاه دانشگاه آزاد اسلامی دلیجان استحصال کنیم.


مدیر تیم «گانوفارم» عنوان کرد: وقتی کلمه عصاره را برای این محصول به کار می‌بریم، یک عنوان کلی بوده و یک محصول پایه از برخی از قارچ‌های دارویی و به‌نوعی درمانگر است.


عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی نراق و دلیجان بیان کرد: قارچ‌ها انواع بسیار متنوعی دارند؛ از جمله قارچ‌های خوراکی، دارویی و سمی که معمولا عموم مردم به‌طور دقیق آنها را نمی شناسند. بخشی از این قارچ‌های خوراکی و دارویی، خواص فراوان دارویی و سلامت‌محور دارند و به‌عنوان مکمل منبعی از املاح هستند و مواد مؤثره دارویی بالایی دارند که این موضوع تقریباً در کشور ما ناشناخته است.




بیشتر بخوانید:


راحتی، آسودگی خاطر و بهره‌وری انرژی با فناوری خانه هوشمند


۲ دستگاه اکسیژن‌ساز دانش‌بنیانی وارد بازار شدند


دستگاه «برق همراه» جایگزینی برای روشنایی‌های اضطراری




نمین متذکر شد: قارچ‌های خوراکی مصرف محدودی دارند و عموم مردم در ایران از آن استفاده می‌کنند و در کشور به وفور تولید می‌شود و از نظر تغذیه‌ای بسیار مهم است و امروزه جایگزین بخشی از پروتئین‌ها محسوب می‌شود، علاوه بر اینکه دارای فسفر بالایی است بر سلامت انسان‌ها تأثیر می‌گذارد.


وی تأکید کرد: با طی یک پروسه زمانی ۹ ساله به کمک تعدادی از فارغ‌التحصیلان و دانشجویان دکتری تیم گانوفارم، کار روی قارچ‌های دارویی را آغاز کردیم و رفته رفته متوجه شدیم که تأثیر این قارچ‌ها بسیار بیشتر از آن چیزی است که فکر می‌کردیم.


مدیر و بنیانگذار «گانوفارم» تبیین کرد: منابع علمی زیادی را برای تکثیر این قارچ‌ها در کشور انجام دادیم؛ چرا که منبع خارجی از آمریکای جنوبی، آمریکای مرکزی و آسیای شرقی دارند و اقسام گونه‌های قارچی وجود دارد که روی چند گونه کار کردیم.


عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی نراق و دلیجان توضیح داد: ترویج توسعه کشت داخلی این قارچ موجب شده در جای جای کشور این قارچ در کمپوست‌های ساخت داخل کاملاً تکثیر و استفاده شود؛ البته با یک خلأ مواجه شدیم و آن اینکه ماده مؤثره قارچ‌های داخلی که روی کمپوست تولید می‌شوند از حالت طبیعی دور و به شدت کاهش پیدا می‌کنند.


 نمین با بیان اینکه چند سال پیش نمونه قارچ دارویی تولید برخی از  کارگاههای داخل کشور را به خارج از کشور ارسال کردیم، ادامه داد: این ماده به مراکز تحقیقاتی ارسال شد و از نظر دارویی به ‌نوعی رد شد؛ چراکه کیفیت‌شان پایین بود. تیم ما با علم به این موضوعات چند سال کار پایه‌ای انجام داد و دنبال این بودیم قارچ‌هایی داشته باشیم که ماده مؤثره دارویی بالاتر و ارزش اقتصادی و توجیهی دارویی برای استحصال داشته باشند.


مدیر «گانوفارم» تأکید کرد: از این رو همکاران سخت کوش گانوفارم تحقیقات میدانی وسیعی انجام دادند و «آقای مهندس ستونه» که اکنون دانشجوی دکتری ژنتیک پزشکی در خارج از کشور است در بخش‌هایی از کشور توانست قارچ مدنظر را برای نخستین‌بار در جنگل‌های داخلی پیدا کند و تأییدیه بگیرد تا مشخص شود این قارچ همان قارچ مورد نظر است.


عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی نراق و دلیجان متذکر شد: آنالیزهای اولیه‌ روی این قارچ‌ها نشان داد که ماده مؤثره نوع داخلی بسیار بیشتر از نوع پرورشی و حتی انواع وارداتی است و مصمم شدیم این قارچ‌ها را توسعه دهیم.


نوزادنمین اضافه کرد: آزمایش‌های ابتدایی روی قارچ‌ها انجام شد و نتایج خیلی خوبی گرفتیم؛ البته این نتایج غیررسمی بوده و مطالعات علمی براساس منابع نشان داد که ده‌ها و صدها ترایال کلینیکال روی مواد مؤثره این قارچ‌ها روی بیماری‌های مختلف وجود دارد و مصمم شدیم عصاره‌های این قارچ‌ها را استحصال کنیم؛ چراکه ارزش افزوده ده‌ها برابری ایجاد می‌کند.


 محصول «گانوفارم» نمونه داخلی ندارد


مدیر «گانوفارم» متذکر شد: آنچه که داخل کشور استفاده می‌شود، به صورت پودر قارچ میباشد، به اینصورت که قارچ‌ها را خشک و پودر و به صورت جوشانده و دم‌ کرده استفاده می‌کنند. ما روش‌های دیگری را براساس استاندارد جهانی تعریف کردیم تا بتوانیم از عصاره‌ برای محصولات بعدی استفاده کنیم.


عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی نراق و دلیجان درباره اینکه محصول «گانوفارم» نمونه داخلی دارد؟ گفت: خیر. این محصول نمونه داخلی ندارد و محصول عصاره «گانوفارم» را برای نخستین‌بار در آزمایشگاه دانشگاه آزاد اسلامی واحد دلیجان استحصال کردیم.


نوزاد نمین با بیان اینکه محصول «گانوفارم» یک گام به جلو است، توضیح داد: امیدوارم در مراحل بعدی با توسعه تجهیزات آزمایشگاهی عصاره‌ها را تفکیک و برای کاربردهای مختلف اختصاصی‌تر کنیم که البته راهکارهای آن را در اختیار داریم و منتظریم سرمایه‌گذار مناسبی وارد عمل شود تا به طور مشارکتی در شرکتی که یک سال پیش با عنوان «حکیم داروی طبرستان» ثبت کردیم، کار را پیش ببریم.


وی تأکید کرد: پیش‌بینی می‌کردیم روند رو به جلویی خواهیم داشت و شرکت را زودتر و همزمان با کارمان ثبت کردیم و مقرر شده با مشارکت سرمایه‌گذار که به حوزه سلامت علاقه‌مند باشد این کار را توسعه دهیم.


مدیر «گانوفارم» با بیان اینکه در شرف انجام ثبت پتنت هستیم، عنوان کرد: به محض اینکه سرمایه‌گذار ورود کند و قراردادهایی منعقد شود کار بصورت رسمی و جدی تر جلو خواهد رفت و به سرعت می‌توانیم مراحل دانش‌بنیان شدن را با اطمینان کامل پیش ببریم.


نمین تبیین کرد: البته مسئولان سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی و افرادی که ارتباط کاری با ما  داشتند در جریان این دستاوردها قرار دارند. بخاطر مسائل اقتصادی و حفظ حقوق اعضای تیم گانوفارم خبرهای دستاورد رسانه ای نشده بود. حتماً باید سرمایه‌گذار وارد شود و به محض اینکه وارد فاز تولید و مجوزهای سلامت شده و مجوزهای غذا و دارو را بگیریم، محصول نهایی را رونمایی خواهیم کرد.


محصول «گانوفارم» سلامت‌محور است


وی با بیان اینکه مخالف خام‌فروشی عصاره‌ها و پودرهای عصاره‌ای هستیم که مسلماً بسیاری از کشورهای پیشرفته دارویی، طالب این عصاره خواهند بود، ادامه داد: این عصاره‌ مجموعه‌ای از ترکیبات شیمیایی است؛ چراکه کاربردهایی در حوزه افزایش ایمنی انسان‌ها و  کنترل بسیاری از بیماری‌ها دارد.


عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی نراق و دلیجان بیان کرد: مقالات علمی بسیار زیادی از منابع معتبر رسمی درباره بیماری MS، سرطان‌های گوارش، سینه و دیابت وجود دارد. محصولات «گانوفارم» سلامت‌محور بوده و قبل از بیماری ایمنی بدن را افزایش می‌دهد.


مدیر «گانوفارم» افزود: در منابع اعلام شده که مصرف قارچها طول عمر را زیاد می‌کند؛ چراکه سلامت‌محور هستند و قارچهای دارویی مدنظر ما یک قدمت ۳ هزار ساله دارد که منابع علمی و تاریخی در این زمینه در حد اطلاعات اولیه وجود دارد.


نوزاد نمین گفت: قارچ های دارویی مدنظر ما تا چند سال پیش در ایران مصرف نمی‌شدند اما با کارهای ترویجی صورت گرفته، بصورت مصرف ابتدایی وارد چرخه مصرف شده اند.


عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی نراق و دلیجان توضیح داد: عصاره قارچ دارویی مفید است، منتهی ترکیبات و دُز مصرفی در اهداف درمانی بسیار مهم است. بدین منظور تولید شربت‌، دمنوش‌ها و سایر اشکال  مختلف دارویی را در برنامه پنج‌ساله تعریف کردیم تا به صورت موثرتر و درمانی مصرف شوند.


وی افزود: اکنون در داخل کشور قارچ دارویی مدنظر تولید شده و به فروش می‌رسد و شرکت‌های گلخانه‌ای آن را پودر کرده و می‌فروشند و عملاً ۱۰ تا ۱۵ درصد عصاره مورد نظر از این طریق مورد بدن انسان می‌شود.


بنیانگذار«گانوفارم» عنوان کرد: وقتی وارد عصاره می‌شویم، ترکیبات بسیار پیچیده می‌شود و خلوص بالا می‌رود؛ بنابراین مصرف‌ آن به صورت خیلی عادی نیست ونیازمند دستورات مصرف مشخصی خواهد بود.


نمین تشریح کرد: در فضای مجازی تبلیغات عجیبی روی این قارچها انجام شده که ما این کار (مصرف معمولی‌) را تأیید نمی‌کنیم و این تبلیغات جنبه فروش و بازار دارد و توسط بعضی از شرکت‌های زنجیره‌ای برای فروش پودر قارچ انجام می‌دهند که شدیداً مخالف هستیم؛ چراکه این قارچ به شدت به طبع، جنسیت، سن و ژنتیک انسان‌ها وابسته است.


وی گفت: مصرف‌ بی رویه پودر و بدون توجه به عوامل دخیل در اثرات آن با  دُزهای نامطمئن بسیار خطرناک است و آن را توصیه نمی‌کنیم؛ چراکه منابع علمی بسیار کاملی وجود دارد، کمااینکه افرادی هستند که قهوه‌های غنی شده با پودر معمولی این قارچ (که پودر آن وارداتی است و بعضی از شرکت‌ها بدون هیچ آنالیزی تولید می‌کنند) مصرف کردند و دچار حوادث و خطرات جانی هم شدند. لذا مصرف بدون شناخت آن بسیار خطرناک است.


عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی نراق و دلیجان تبیین کرد: با علم به این موضوعات هسته فناور ایجاد کردیم تا به صورت علمی، حساب شده و طبق اصول دارویی، محصولات خوراکی «گانوفارم» را تولید کنیم.


به گزارش آنا، رویداد ملی گام دوم دانشگاه آزاد اسلامی با عنوان «عصر امید» به‌منظور معرفی تجهیزات، محصولات، دستاوردها و فعالیت‌های حوزه فناوری و نوآوری دانشگاه با هدف ارائه بستری برای ایجاد کسب‌وکارهای نوپا و دانش‌بنیانی و فرصتی برای اشتغال دانشجویان در چهلمین سالگرد راه‌اندازی این دانشگاه با شعار ۱۰۰۰ گروه پژوهشی و زیرساخت، ۱۰۰۰ ایده و استارت‌آپ و ۱۰۰۰ شرکت فناور و خلاق از هشتم تا ۱۱ خرداد ۱۴۰۱ در مصلای تهران برگزار شد.


انتهای پیام/۴۰۷۸/۴۰۶۲/

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب