دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی:

توهین «عنکبوت مقدس» به ساحت امام هشتم پوچی و ضلالت بود/ با پاشیدن خاک به خورشید نمی‌توان جلوی نور را گرفت

محمدمهدی اسماعیلی در آیین اختتامیه نخستین سوگواره ملت امام حسین (ع) به محتوای موهن فیلم «عنکبوت مقدس» واکنش نشان داد.
کد خبر : 661923
اسماعیلی

به گزارش خبرنگار حوزه دین و آین گروه فرهنگ خبرگزاری آنا محمدمهدی اسماعیلی در آیین اختتامیه «نخستین سوگواره بین المللی ملت امام حسین؛ پویش تولید محتوای رسانه‌ای و کنش گری عاشورایی در فضای مجازی» که پیش از ظهر امروز در سازمان سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد با تقدیر از برگزارکندگان این رخداد فرهنگی گفت: سوگواره ملت امام حسین (ع) و تلاش و زمینه‌سازی برای فعال‌کردن ظرفیت‌های فضای مجازی در این مسیر اقدام بسیار مبارکی است و از جمله کارهای هم‌افزا در حوزه فرهنگ است.


هدف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تحکیم علاقه جامعه به اهل بیت(ع) است


وی اظهار کرد: ایام دهه نورانی کرامت را پیش رو داریم که با ولادت حضرت فاطمه معصومه سلام‌الله‌علیها آغاز می‌شود و با گرامیداشت امامزاده‌های واجب‌التعظیم مثل امامزاده احمدبن موسی حضرت شاه‌چراغ(ع) و دیگر امامزاده‌ها ادامه پیدا می‌کند تا به نقطه اوج آن یعنی یازدهم ذی‌القعده سالروز تولد حضرت علی ابن موسی‌الرضا (ع) ختم می‌شود ان‌شاءالله جامعه ایمانی و همه عاشقان اهل‌بیت (ع)از برکات این ایام بهره‌مند باشند و مدیران فرهنگی ما هم بتوانند با برنامه‌ریزی دقیق مسئولین فرهنگی متولیان حوزه فرهنگ و هنر زمینه‌های استفاده بیشتر را برای آحاد جامعه از برکات این ایام فراهم کنند.


اسماعیلی افزود: بعد از ماه ذی‌القعده، ماه ذی‌الحجه را داریم که دو عید بزرگ قربان و غدیر و ایام حج در آن قرار دارد. ان‌شاءالله امسال و پس از یک وقفه طولانی، قراراست شاهد اعزام گسترده زوار باشیم. همکاران من در سازمان حج و زیارت در پی آماده‌سازی اعزام هرچه بهتر این زائران عزیز هستند. ان‌شاءالله کسانی که توفیق تشرف پیدا می‌کنند، به یاد همه مشتاقان خواهند بود.


وی اظهار کرد: به‌هرحال مجموعه اقدامات خوب و مبارکی در این ایام در حال انجام است و ادامه هم خواهد داشت. آنچه امروز تحت عنوان سوگواره ملت امام حسین (ع) داریم هم صرفاً پایان فصل اول هست و ان شالله ادوار بعدی هم با کیفیت بالا برگزار می‌شود.


وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی عنوان کرد: جهت‌گیری برنامه‌ریزی‌ ما در حوزه فرهنگ و هنر تحکیم عشق و علاقه مردم به خاندان آل‌الله است. به دنبال این هستیم که با ابزار فرهنگ و هنر، زمینه شکل‌گیری یک زندگی پاک و سالم با هدف سعادت در دنیا و آخرت فراهم شود. حوزه فرهنگ و هنر یک ابزار است. من این را چند روز پیش گفتم و دیدم که برخی شبکه‌های معاند روی این مسئله مانور داده‌اند که وزیر فرهنگ گفته که ما حوزه فرهنگ و هنر را برای تعالی احکام و آیین‌های دینی می‌خواهیم. پاسخ من این است که بله، قطعاً همینطور است! توقع ما ما از حوزه فرهنگ و هنر همین است. افتخار هنرمندان ما این است که با ذوق و درخشش ذهنی و قلبی و عاطفی ارادت خود به اهل بیت (ع) و معنویت را در قالب آثارشان متجلی کنند. استاد محمود فرشچیان و آثار ایشان گواهی بر این مدعاست.


با پاشیدن خاک به خورشید نمی‌توان جلوی نور را گرفت


وی با اشاره تلویحی به حواشی اخیر جشنواره فیلم کن و جسارت یکی از فیلم‌های حاضر در این جشنواره به ساحت حضرت علی بن موسی الرضا(ع) نیز گفت: اتفاقی که در این چند روز قبل رخ داد جز پوچی و ذلیل بودن اسم دیگری ندارد. مگر با این خاک‌پاشی‌ها می‌توان جلوی تابش خورشید را گرفت؟اتفاقاً تابش خورشید بیشتر می‌شود. این خاصیت محبت اهل‌بیت (ع) است.تمام افتخار ما این است که با محبت اهل بیت (ع) زندگی می‌کنیم و تلاشمان این است که با ابزار فرهنگ و هنر، قلب و روح و عاطفه مردم را با این محبت بیشتر گره بزنیم. ما هیچ مأموریت و مسئولیتی برای خودمان جز این مقوله نمی‌شناسیم و اگر غیر از این باشد همه فعالیت‌ها هدررفته محسوب می‌شود.


اسماعیلی گفت:ما نباید در مواجهه با پدیده‌ها منفعل باشیم. در این دوران عرصه‌های مختلفی برای نقش‌آفرینی پدید می‌آید، باید فعالانه وارد شویم و آن عرصه را با تولید محتوای خوب تصرف کنیم. کناره گیری، انفعال و غُر زدن که کاری ندارد. کار را به گردن دیگران انداختن و از خود سلب مسئولیت کردن که افتخاری نیست؛ این نگاه ما در حوزه فرهنگ و هنر است و تا زمانی‌که خداوند متعال و نظام اسلامی این فرصت و قدرت را در اختیار ما قرار داده این روش را ادامه خواهیم داد. ان‌شاءالله بتوانیم ریل‌گذاری‌های نامناسبی که صورت‌گرفته را جابجا کنیم و این ریل را به سمت تعالی فرهنگ و هنر در تراز انقلاب اسلامی تغییر دهیم.


لازم به یاد آوری است در ابتدای آیین اختتامیه سوگواره بین المللی ملت امام حسین» مسعود کاویانی دبیر سوگواره و مدیر رادیو معارف به ایراد سخنرانی پرداخت و گفت: سوگواره ملت امام حسین از محرم سال گذشته آغاز شد و قرار است این اقدام پایدار باشد.


وی با اشاره به محورهای سوگواره ملت امام حسین، اظهار داشت: آئین‌ها و نمادهای هیئت‌های خانگی، محرم و مسئولیت اجتماعی عزاداران حسینی در مواجهه با کرونا، مقاومت و صبر عاشورایی، سردار دل‌ها حاج قاسم سلیمانی، جبهه مقاومت، کمک مومنانه و همدلی حسینی، زیارت به نیابت و غیره از مهمترین محورهای این سوگواره بود.


دبیر اولین سوگواره ملت امام حسین به اهداف برگزاری این سوگواره اشاره و تصریح کرد: هم افزایی و شناخت ظرفیت‌ها و نیازها، استعدادها و تبادل تجارب تلاشگران عرصه عاشورا، ابهام ظرفیت‌ها و جلوگیری از اتلاف بیت المال، شبکه سازی و شناخت شخصیت‌های ملی و بین المللی، ایجاد وحدت در برند سوگواره در کنار فعالیت‌های مستقل هر سوگواره، پرهیز از کارهای تکراری و موازی کاری و تخصصی کردن هر بخش، توسعه حوزه مردمی سوگواره و ایجاد بستر مناسب برای هیئت‌ها از دیگر اهداف برگزاری این سوگواره به شمار می‌رود.


 ارسال 11 هزار اثر به دبیرخانه سوگواره


کاویانی به ارائه گزارش آماری آثار دریافتی اشاره کرد و گفت: در مجموع تعداد ۱۱ هزار و ۸ اثر به دبیرخانه سوگواره در سطح ملی ارسال گردید که شامل ۴ هزار و ۱۲ اثر در بخش مردمی و ۶ هزار و ۹۹۶ اثر در بخش حرفه‌ای می‌شود. در بخش اشراق دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه سه هزار و ۹۹۰ اثر دریافت کرد.


وی افزود: در بخش مهر محرم اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی سمنان، جمعاً ۶ هزار و ۷۴۱ اثر دریافت و در بخش پویشی نیز تولیدات رادیویی و صوتی جمعاً ۱۳۶ اثر است.


انتهای پیام/۴۱۰۴/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب