حقیقت تلخ کاهش نرخ باروری در ایران/ کاهش جمعیت در کشور چه مشکلاتی به بار میآورد؟
به گزارش خبرنگار حوزه خانواده گروه جامعه خبرگزاری آنا، حجت الاسلام والمسلمین سید مرتضی موسوی نویسنده و پژوهشگر حوزه جمعیت در یادداشتی اختصاصی به خبرگزاری آنا، در زمینه جهاد تبیین در جمعیت نوشت: کاهش نرخ باروری در ایران، حقیقت تلخی است که حتی مورد اذعان سازمانهای بین المللی نیز قرار گرفته است. تلخی این مسأله زمانی بیشتر میشود که بدانیم اعتقادات و توکل عمیق مردم نسبت به فرزندآوری و فرزندپروری، سست شده و مثل سابق نیست.
برای نجات آینده جمعیتی ایران و اقبال مردم به فرزندآوری نیازمند توجه و ارادهای همگانی و فراگیر هستیم. باید به تمام ابعاد دخیل در افزایش جمعیت توجه و موانع فکری و عملی که به صورت مستقیم و غیرمستقیم بر این مسأله تأثیر گذار است را برطرف کرد. هشدار، آگاه سازی و اقناع مردم و مسئولین نسبت به ضرورت افزایش جمعیت و پاسخ به شبهات و گشودن گرههای فکری، اولین و در عین حال دشوارترین قدمی است که باید در سنگلاخ ناملایمتی ها، محکم برداشته شود.
اشتغالات علمی زمانی سودمند خواهند بود که نهایتا به نفع اسلام و مسلمین ختم شود. از این رو هدایت بخشی از پژوهشها و فعالیتهای تبلیغی به سمت مباحث جمعیتی، به ضرورتی جدی مطرح تبدیل میشود. یقینا فعالیت در این عرصه جهادی با دشواریها و مقاومتهای زیادی مواجه خواهد شد. اما بایستی این مطالبه را مستدل، قابل دفاع، دلسوزانه، علمی، شجاعانه و بدون ترس از هرگونه ناملایمتی به فرهنگ و مطالبه ای همگانی تبدیل کرد. رهبر معظم انقلاب با شجاعت، دلسوزی و بر اساس انجام وظیفه، خطر کاهش جمعیت را بارها مطرح کرده و پس از گذشت چندین سال همواره بر ضرورت افزایش جمعیت تأکید می کنند و هنوز هم یکه تاز اصلی این میدان هستند.
همانگونه که مدافعان حرم در عرصه جبهه و جهاد نظامی همچون مالک اشتری برای علی زمان خود بودند، حضور در عرصه فرهنگی جنگ جمعیتی و لبیک به ندای «هل من ناصر» رهبری، یکی از خطوط مقدمی است که به تبیینکنندگانی ولایت پذیر، شجاع و زمان شناس از جنس عمار نیاز دارد.
انتهای پیام/۴۱۷۲/
انتهای پیام/