انقلابیماندن با مسئولیتپذیری نمایندگان میسر میشود/ تکثر قوانین در حوزه فرهنگ، یعنی توقف رشد هنرهای ایرانی اسلامی
به گزارش خبرنگار حوزه رسانه گروه فرهنگ خبرگزاری آنا، نمایندگان مجلس یازدهم پس از برگزاری انتخابات هیئت رئیسه در اجلاسیه سوم، به دیدار مقام معظم رهبری رفتند. رهبر معظم انقلاب در دیدار رئیس و نمایندگان مجلس شورای اسلامی، نکات مختلفی را مطرح کردند. یکی از مواردی که دربیانات ایشان قابل تأمل است تأکید بر اهمیت انقلابی ماندن است.
حضرت آیتالله خامنهای، انقلابی ماندن را مهمتر از انقلابی بودن خواندند و خاطرنشان کردند: بعضی افراد در سالهای اول انقلاب بسیار پر شور و حرارت و به تعبیری سوپرانقلابی بودند اما استقامت و طاقت ماندن در این راه را نداشتند و نتوانستند در مسیر بمانند بنابراین مشکلتر از انقلابی بودن، انقلابی ماندن فردی و جمعیِ مجلس است. به همین بهانه، با سجاد محمدیارزاده، رئیس دانشگاه هنرهای اسلامی ایرانی استاد محمود فرشچیان به به گفتوگوی کوتاهی پرداختهایم که در ادامه از نظر میگذرانید.
انقلابی ماندن با مسئولیتپذیری نمایندگان میسر میشود
یارزاده درباره انقلابی ماندن و تداوم ارزشهای انقلاب در حوزه فرهنگی، بیان کرد: توصیههای مقام معظم رهبری به نمایندگان مجلس یازدهم میتواند دستورکار مشخصی برای دولت باشد، دو شاخصه مهمی که ایشان بهعنوان نقطه شاخص برای یک نماینده انقلابی مطرح کردهاند؛ مسئولیتپذیری و مردمی بودن است. در جامعه امروزی با وجود همه تحریمها، سیاستهای غلط آمریکا و فرآیندهای مختلف تنها نکتهای که میتواند انقلاب اسلامی را از خطر غرق شدن نجات دهد این است که نمایندگان مسئولیتپذیری را سرلوحه کار خود قرار دهند.
این استاد دانشگاه گفت: همه آثار هنری دارای امضا هستند، این امضای هنرمندان پای آثارشان هویت، مسئولیت و امنیت ایجاد میکند. برای یک نماینده لازم است که با شهامت کارهای خود را بپذیرد، این مورد میتواند هویت انقلاب را برای مجلس احیا کند. دولت، نمایندههای مجلس و قانونگذاران مردمی باید پاسخگوی جامعه باشند. مردم نمایندهای میخواهند که از جنس خودشان باشد و اشرافگرایی را نمیپذیرند، نماینده بایستی گوش شنوا داشته باشد اما متأسفانه برخی از نمایندگان گوشی برای شنیدن حرفهای مردم ندارند.
برچیده شدن قوانینی که در کار مجلس اختلال ایجاد میکنند
وی در ادامه اظهار کرد: یکی از مهمترین وظایف کمیسیونهای مجلس این است که باید اتحادیهها، انجمنها و مؤسسات تخصصی تصمیمهایی را اخذ کرده، با جمعآوری اطلاعات به تصویب لایحه و قانون گذاری برسند. بیتوجهی به دادهها و اطلاعات درست، باعث تصویب قانونهایی میشود که قابلیت اجرایی ندارند. در حوزه فرهنگ نیز به همین صورت است. مهمترین مقولهای که مقام معظم رهبری تاکید داشتند، برنامه هفتم توسعه کشور است.
رئیس دانشگاه استاد محمود فرشچیان عنوان کرد: مجلس در توسعه برنامه هفتم باید هنر و فرهنگ ایرانی است. توسعه کشور از حیث سختافزاری به تنهعایی کافی نیست و موانع زیادی وجود دارد که مشکلساز هستند. ایران ظرفیتهای عظیمی در حوزه فرهنگی بهویژه هنرهای اسلامی دارد که میتواند مسیر توسعه کشور را پایدار کند. ما در تاریخ چندین هزارساله هنرهای سنتی و اسلامی حرفهای بسیاری برای گفتن داریم؛ مقاممعظم رهبری در توصیههای خود اشاره کردند که مجلس از انباشت قوانین پرهیز کند، باید انواع قوانین و تبصرههایی که در کار مجلس اختلال ایجاد کردند برچیده شوند. باید در یک قانون جامع قوانین را سرلوحه کار دستگاهها و دولت قرار داد. تکثر قوانین در حوزه فرهنگ، رشد هنرهای ایرانی اسلامی را دچار اختلال میکند.
انتهای پیام/۱۱۰/
انتهای پیام/