دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
08 خرداد 1401 - 13:24
در نشستی رقم خورد؛

امضای تفاهم‌نامه‌ کمیسیون ملی یونسکو- ایران و دانشگاه تهران

یادداشت تفاهم جایزه فناوری و نوآوری یونسکو با وزارت علوم و دانشگاه تهران منعقد شد.
کد خبر : 661571
یادداشت تفاهم جایزه فناوری و نوآوری یونسکو، فی‌مابین وزارت علوم، تخقیقات، فناوری،کمیسیون ملی یونسکو- ایران و دانشگاه تهران

به گزارش گروه فرهنگ خبرگزاری آنا از روابط عمومی کمیسیون ملی یونسکو- ایران، یادداشت تفاهم جایزه فناوری و نوآوری یونسکو، فی‌مابین وزارت علوم، تحقیقات، فناوری وکمیسیون ملی یونسکو- ایران و دانشگاه تهران منعقد شد.


در این مراسم که صبح روز ۸ خردادماه در سالن کنفرانس کمیسیون ملی یونسکو برگزار شد، حجت‌الله ایوبی دبیر کمیسیون ملی یونسکو، سید محمد مقیمی رئیس دانشگاه تهران، علی خیرالدین، معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم، علی اسدی رئیس پارک علم و فناوری دانشگاه تهران و امیر روشن‌بخش معاون دبیرکل حضور داشتند.


تشویق و ترغیب فعالان حوزه نوآوری یک ضروررت است


علی خیرالدین در ابتدای این مراسم گفت: در سال جدید یکی از مهم‌ترین وظایف ما گسترش گفتمان فناوری در کشور است. طی جلساتی که با آقای ایوبی داشتیم، به این نتیجه رسیدیم تشویق و ترغیب فعالان حوزه نوآوری یک ضروررت است. در ادامه این جلسات ما در وزارت علوم پیشنهاد اهدای یک نشان و جایزه در این حوزه را مطرح کردیم.


معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم با بیان این که این جایزه طی هماهنگی با مقام‌عالی وزارت طراحی شده، گفت: ما در وزارت علوم تنها نقش حمایتی و سیاستگذاری را به عهده داریم و خوشبختانه دانشگاه تهران به عنوان نماد آموزش عالی کشور دبیرخانه این جایزه را به عهده خواهد داشت.


خیرالدین گفت: جدای از شورای سیاست‌گذاری ما یک هیئت امنا، کمیته ارزیابی و کمیته بین‌الملل هم برای این جایزه خواهیم داشت و دبیرخانه آن به‌صورت سالانه در دانشگاه تهران برقرار خواهد بود. ما در پس این جایزه قصد داریم فعالیت‌های تمام اکوسیستم فناوری از جمله فعالیت‌هایی مربوط به آموزش وپرورش تا پارک‌های علم و فناوری و مراکز رشد را پوشش بدهیم.


این تفاهم می‌تواند راه را برای شروع نهضتی جدید بگشاید


مقیمی هم در ادامه این مراسم گفت: فلسفه جوایزی از این دست فقط این نیست که عده‌ای را به عنوان برترین‌ها انتخاب کنیم. بی‌تردید این جایزه زمینه را برای ترویج فناوری و نوآوری فراهم می‌کند. این قدم مثبت تبعات ارزشمندی دارد که ما در کشورمان شاهد آن خواهیم بود. بدون شک این اولین وآخرین همکاری مابین این نهادها نخواهد بود.


رئیس دانشگاه تهران گفت: خوشبختانه همکاری ما با یونسکو مسبوق به سابقه است. ما به تازگی با کمیسیون ملی یونسکو کارهایی که در گذشته صورت گرفته را مرورکردیم و به این نتیجه رسیدیم که تجربیات خوب باید تقویت شود.


مقیمی گفت: یکی از این تجربیات خوب بحث مربوط به افزایش و تقویت کرسی‌ها است که در پس همکاری بین دانشگاه تهران و کمیسیون ملی یونسکو عملکرد خوبی داشته اند. ما با باید مدیریت یکپارچه در بخش کرسی‌ها در کل کشور را تقویت کنیم.


وی اظهار کرد: ما اخیراً تفاهم‌نامه‌ای را با وزارت خارجه ازبکستان منعقد کردیم تا مرمت برخی از آثار این کشور به ویژه در سمرقند و بخارا که میراث فرهنگی ما محسوب می‌شود را صورت بدهیم. خوشبختانه رئیس جمهور ازبکستان هم تمایل دارد که دانشگاه تهران این کار را صورت بدهد البته کمیسیون ملی یونسکو نیز می‌تواند این کار را صورت بدهد.


وی با اشاره به اهدای نشان «دانشگاه تهران» گفت: امیدواریم امسال که رهبر معظم انقلاب نام تولید، دانش‌بنیان و اشتغال‌آفرین را عنوان کرده‌اند این تفاهم بتواند راه را برای شروع نهضتی جدید بگشاید.


رئیس دانشگاه تهران گفت: پیوند یونسکو با ما در انعقاد این تفاهم‌نامه به ما کمک می‌کند که این جایزه را در عرصه بین‌الملل توسعه بدهیم. امیدواریم این جایزه امکانی باشد برای ایجاد اتحادیه دانشگاه‌های فارسی‌زبان. ما باید تلاش کنیم با توجه به سخنان رهبر معظم انقلاب زبان فارسی را به زبان علم تبدیل کنیم. ما باید فعالیت‌های علمی به زبان فارسی را حمایت و جنبه‌های تبلیغی آن را صورت بدهیم.


امضای تفاهم‌نامه‌ کمیسیون ملی یونسکو- ایران و دانشگاه تهران


سهم ما در ارائه جوایز علمی قابل توجه نیست


ایوبی هم در ادامه این مراسم گفت: شعار دیپلماسی علوم که در معاونت امور بین‌الملل وزارت علوم مطرح است به نظر شعار درستی است و دغدغه اهدای این جایزه در حوزه فناوری و نوآوری نشانگر اهمیت این وظیفه در وزارت علوم است. توجه دانشگاه تهران به فرهنگ و میراث منطقه هم خبر بسیار خوبی است که آقای مقیمی در میان کلامش آن را مطرح کرد.


دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو اظهار کرد: این منطقه در حوزه میراث فرهنگی از ما توقع بسیار دارد و ما هم به زعم خود دِینی به کشورهای منطقه داریم. خوشبختانه سهم ما در عرصه‌های مختلف در یونسکو قابل توجه بوده است. خوشبختانه ما امروز حدود ۲۰ کرسی از ۷۵۰ کرسی علمی در جهان را به خودمان اختصاص دادیم و این رقم خوبی است. همه اینها نشان می‌دهد جایگاه ایران جایگاه بلندی است و می‌طلبد که ما اقدامات بیشتری برای حفظ این جایگاه بلند داشته باشیم.


دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو گفت: با همه این اتفاق‌ها اما متاسفانه سهم ما در ارائه جوایز علمی قابل توجه نیست. ما جایزه اخلاق علم را که به نام بوعلی‌سینا است را هر دو سال یک‌بار در شهر پاریس اهدا می‌کنیم. البته نگهداری این جایزه در حال حاضر سخت است و این جایزه به خطر افتاده بود اما با تلاش‌های صورت گرفته معوقات این جایزه در حال پرداخت است و ما می‌توانیم از این برند نهایت استفاده را ببریم.


ایوبی گفت: مهم‌ترین جایزه ما در ایران جایزه نشان عالی «تماشای خورشید» است که تاکنون به ۵ نفر از فرهیختگان کشور اهدا شده است. اما ویژگی این جایزه جدید آن است که به شرکت‌ها و دانشگاه‌ها و گروهای مختلف اهدا می‌شود.


وی تاکید کرد: این جایزه در سال اول در سطح ملی برگزار می‌شود اما ما قصد داریم پس از این آن را در سطح منطقه‌ای برگزار کنیم. تا کنون کشورهای مننطقه در عرصه میراث ‌فرهنگی از فعالیت‌های ما استقبال کردند. ما مطمئنیم که در عرصه علم از ما استقبال بیشتری صورت بگیرد.


سپس این تفاهم‌نامه میان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، کمیسیون ملی یونسکو- ایران و دانشگاه تهران منعقد شد.


امضای تفاهم‌نامه‌ کمیسیون ملی یونسکو- ایران و دانشگاه تهران


انتهای پیام/۱۱۰/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب