درمان عفونت ریشه دندان با استفاده از نانوروبات فراهم شد
به گزارش گروه فناوری خبرگزاری آنا، یک مطالعه جدید توسط دانشمندان موسسه علوم هند (IISc) و شرکت تراناتیلوس (Theranautilus) انجام شده، نشان میدهد که روباتهایی در ابعاد نانو که با میدان مغناطیسی کار میکنند میتوانند به تخریب باکتریها در عمق توبولهای عاجی و افزایش کارایی روشهای درمان کانال ریشه کمک کنند.
میلیونها نفر در سراسر جهان، تحت درمان ریشه برای رفع عفونت دندان قرار میگیرند. بافت نرم آسیبدیده داخل دندان که پالپ نامیده میشود، برداشته میشود و دندان با آنتیبیوتیکها یا مواد شیمیایی شسته میشود تا میکروبهایی که باعث عفونت میشوند از بین بروند.
با این حال، درمان اغلب در از بین بردن تمام باکتریها، به ویژه باکتریهای مقاوم به آنتی بیوتیک، مانند انتروکوکوس فکالیس، که در داخل کانالهای میکروسکوپی در دندان به نام توبول های عاجی پنهان میماند، ناکام میماند در واقع لولههای عاجی بسیار کوچک هستند و باکتریها در اعماق بافت قرار میگیرند. روشهای کنونی به اندازه کافی کارآمد نیستند که تا انتها داخل کانال رفته و باکتریها را از بین ببرند.
محققان این پروژه نانوروباتهای مارپیچی ساخته شده از دی اکسید سیلیکون با پوشش آهن را طراحی کردند که میتواند با استفاده از دستگاهی که میدان مغناطیسی با شدت کم تولید میکند، کار کند. این نانوروباتها به نمونههای دندان برداشته شده وارد شدند و با میکروسکوپ بررسی شدند. دانشمندان توانستند با تنظیم فرکانس میدان مغناطیسی، نانوروباتها را به میل خود حرکت داده و در داخل لولههای عاجی گسترش دهند.
نکته مهم این است که محققان توانستند میدان مغناطیسی را طوری تنظیم کنند که باعث شود سطوح نانوروباتها گرم شود، که این موضوع میتواند میکروبهای اطراف را از بین ببرد. در حال حاضر هیچ فناوری دیگری در بازار نمیتواند این کار را انجام دهد.
برای افزایش اثربخشی درمان ریشه، محققان قبلا از پالسهای اولتراسونیک یا لیزر برای القای امواج شوک در مایع مورد استفاده برای شستشوی میکروبها و بقایای بافتی استفاده کردهاند. با این حال، این پالسها تنها می توانند تا ۸۰۰ میکرومتر نفوذ کنند و انرژی خود را به سرعت از دست بدهند. نانوروباتها ممکن است به طور قابلتوجهی عمیقتر تا ۲۰۰۰ میکرومتر بروند. محققان ادعا میکنند که کشتن باکتریها با گرما، گزینه ایمنتری نسبت به مواد شیمیایی یا آنتیبیوتیکها است.
نانورباتهای دندانی در مدلهای موش آزمایش شدند و ایمن و موثر بودن آنها ثابت شد. محققان همچنین در حال کار بر روی نوع جدیدی از ابزار پزشکی هستند که به دندانپزشک اجازه میدهد نانورباتهای داخل دندان را در طول درمان ریشه دندان کاشت و کار کند و در حال حاضر به استقرار این فناوری در یک محیط بالینی بسیار نزدیک شدهاند.
انتهای پیام/۴۱۲۹/
انتهای پیام/