دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
05 خرداد 1401 - 00:02
در گزارش آنا بخوانید؛

اعتراف فرمانده سابق سنتکام به فنّاوری برتر پهپادهای ایرانی/ قابلیت رقابت با تولیدات کشورهای غربی

همین‌که فرمانده یکی از مهم‌ترین مراکز عملیاتی آمریکا دست‌کم دو بار به ناتوانی ارتش ایالات‌متحده در مقابل قدرت پهپادی ایران اعتراف کند کافی است که به سطح بالای فنی پهپادهای ساخت کشورمان پی ببریم.
کد خبر : 660957
پهپاد ایرانی

گروه جهان خبرگزاری آنا- محمد جعفری؛ ژنرال "کنث مکنزی" فرمانده سابق نیروهای آمریکا (سنتکام) در منطقه خاورمیانه و شرق آفریقا هم در اردیبهشت‌ماه و هم در دی‌ماه سال گذشته اعتراف کرد که کشورش برتری هوایی در خاورمیانه را به دلیل برخورداری ایران از پهپادهای مدرن از دست داده و همین امتیاز ایران آن را شکست‌ناپذیر کرده است.


ژنرال مکنزی در جلسه استماع کنگره سخنانی به زبان آورد که برای بسیاری از ناظران تازگی داشت. وی با اشاره به تهدیدهای روزانه ایران علیه آمریکا در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه آیا آمریکا برتری هوایی خود را در خاورمیانه از دست داده است، گفت: استفاده گسترده ایران از پهپادهای کوچک و متوسط برای عملیات شناسایی و هجومی بدین معناست که برای اولین بار از زمان جنگ شبه‌جزیره کره [اوایل دهه ۱۹۵۰ میلادی] بدون برتری کامل هوایی، عملیات انجام می‌دهیم.


ناتوانی پدافند هوایی رژیم صهیونیستی در برابر پهپادهای ایرانی
انبوه پهپادهای تولید ایران


هراس غرب و هم‌پیمانانش در منطقه از توسعه فنّاورانه پهپادهای ایرانی


در همین راستا مشاوران امنیت ملی آمریکا و اسرائیل در جریان مذاکرات مشترک خود در اردیبهشت‌ماه سال گذشته در واشنگتن توافق کردند یک کارگروه مشترک به‌منظور تمرکز بر تهدید رو به رشد هواپیماهای بدون سرنشین و موشک‌های هدایت‌شونده ایران ایجاد کنند.


نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران اولین تجربیات استفاده از پهپادها را در دوره جنگ تحمیلی به دست آوردند که بدون هیچ‌گونه کمکی از خارج شروع به توسعه پرنده‌های ابتدایی برای شناسایی مواضع نیروی‌های بعثی می‌کردند.


صنایع نظامی کشور در دهه اول قرن بیستم موفق شدند برای نخستین بار دست به ساخت پهپادهای تهاجمی با برد یک هزار کیلومتر بزنند که در ابتدا در امور مرزبانی به کار گرفته می‌شدند اما اندکی بعد به دلیل کاربرد خیلی خوب میدانی توانستند در عملیات نظامی هم خیلی موفق عمل کنند.



سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با دستیابی به چندین پهپاد پیشرفته غربی که در ایران ساقط‌ شده بودند و مهندسی معکوس آن‌ها توانست گام‌های بسیار بلندی در توسعه صنعت تولید پهپاد بردارد



یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های دشمنان ایران انتقال فناوری ساخت پهپاد به دیگر کشورهای هم‌پیمان کشورمان ازجمله یمن، لبنان، سوریه، عراق و غزه است. همین هراس از توان پهپادی ایران حتی باعث شد که ظاهراً عربستان سعودی و رژیم صهیونیستی تلاش کنند تا این مسئله در جریان گفت‌وگوهای هسته‌ای در وین برای بازگشت به برجام مطرح شود.


بسیاری از کارشناسان نظامی و امنیتی معتقدند که جنگ‌های آینده از موشک‌های بالستیک به سمت استفاده از پهپاد خواهد رفت و بدون شک خاورمیانه نیز از این تحول مستثنی نخواهد بود.


به دلیل اهمیت موضوع بوده است که چندین رسانه خارجی در گزارش‌هایی مبسوط به توان پهپادی ایران و فنّاوری استفاده‌شده در ساخت هواپیماهای بدون سرنشین کشورمان پرداخته‌اند.


به‌عنوان‌مثال وب‌سایت خبری – تحلیلی "واشنگتن انستیتو" در مقاله‌ای به موضوع پهپادها پرداخته و می‌نویسد: پس از دهه‌ها تلاش و توسعه خستگی‌ناپذیر، تهران اکنون از پهپادهایش برای تکمیل برتری موشکی خود در خاورمیانه استفاده می‌کند.


این وب‌سایت آمریکایی ادامه می‌دهد: استفاده روزافزون از هواپیماهای بدون سرنشین توسط تهران و نیروهای هم‌پیمان آن، فرماندهی مرکزی ایالات‌متحده و مقامات نظامی منطقه‌ای را به‌طور قابل‌توجهی نگران کرده است و آن‌ها را برای یافتن اقدامات متقابل فعال و غیرفعال شامل اکولایزرهای بدون سرنشین مانند پهپادهای هانتر اس-۲ و گروه اماراتی ‌ای.دی. جی.ای به تکاپو انداخته است.




بیشتر بخوانید:


دبیر شورای امنیت ملی روسیه: پهپاد آمریکایی ساقط‌شده در حریم هوایی ایران پرواز می‌کرد


بازتاب جهانی اقتدار نظامی ایران در سرنگونی پهپاد جاسوسی آمریکا


ایران ۳ پهپاد شناسایی به کمیته‌های مردمی عراق تحویل داد


ناتوانی پدافند هوایی رژیم صهیونیستی در برابر پهپادهای ایرانی




این وب‌سایت آمریکایی ادامه می‌دهد: برنامه تولید پهپاد در ایران در سال‌های بعد از جنگ نسبتاً سریع پیشرفت کرد. این امر تا حدی به دلیل توان تحقیقاتی و حمایت آکادمیک مستمر از سوی دانشکده‌های صنعتی مانند دانشگاه صنعتی شریف (تحت تحریم‌های ایالات‌متحده از سال ۲۰۱۹ به دلیل دخالت در برنامه‌های هسته‌ای و موشکی) بود. بعلاوه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با دستیابی به چندین پهپاد پیشرفته غربی که در ایران ساقط‌ شده بودند و مهندسی معکوس آن‌ها توانست گام‌های بسیار بلندی در توسعه صنعت تولید پهپاد بردارد.


واشنگتن انستیتو می‌نویسد: در داخل کشور، در سال‌های اخیر، استارت‌آپ‌های ایرانی با فناوری پیشرفته با روابط نزدیک با سپاه و صنایع دفاعی، درحال‌توسعه پهپادها به اشکال مختلف، ازجمله پهپادهای که با انرژی خورشیدی کار می‌کنند و برای ایجاد رله‌های ارتباطی پایدار با پراکسی‌های خارج از کشور ایده‌آل هستند، بوده‌اند.



اقدام ایران برای افتتاح کارخانه تولید پهپاد در تاجیکستان این واقعیت را نشان می‌دهد که فناوری هواپیماهای بدون سرنشین ایران به نقطه‌ای رسیده است که اکنون می‌تواند دانش خود را به سایر کشورها منتقل کند



این وب‌سایت ادامه می‌دهد: در مجتمع صنایع هوایی شاهد، سپاه پاسداران پهپادهای انتحاری و همچنین پهپادهای شاهد-۱۴۱ تا ۱۹۱ را تولید می‌کند که از پهپاد آمریکایی آر. کیو ۱۷۰ سنتینل که در دسامبر ۲۰۱۱ در ایران سقوط کرد، الگوبرداری شده است.


دیگر وب‌سایت خبری – تحلیلی که درزمینهٔ توسعه صنعت تولید پهپاد در ایران قلم زده "شورای آتلانتیک" است.


این وب‌سایت در مقاله‌ای در این زمینه نوشته است: در سال ۱۹۸۶، قاسم سلیمانی، رهبر آینده [نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی]، افراد خود را از طریق کانال‌های پرورش ماهی که ایران را به بصره عراق متصل می‌کردند، هدایت کرد. جنگجویان جدید قاسم سلیمانی پهپادهای شناسایی ایرانی بودند. ۹۴۰ مأموریت انجام شد و ۵۴ هزار عکس گرفته شد.


شورای آتلانتیک ادامه می‌دهد: ایران پس از جنگ دست به نوآوری زد. در دهه ۱۹۸۰، ایران پهپاد "قدس مهاجر" را ساخت که برای اولین بار در سال ۱۹۸۵ پرواز کرد. درنهایت صدها هواپیمای کوچک که می‌توانستند توسط دو نفر حمل شوند ساخته شد. هسا ابابیل اولیه در سال ۱۹۸۶ با حدود ۴۰۰ فروند ساخته شد. هسا، شرکت سازنده آن، درواقع در یک کارخانه‌ای بود که بالگردهای بل را قبل از انقلاب ساخته بود. ابابیل یک پهپاد کاملاً بمب‌گذاری‌شده بود که بیشتر شبیه موشک کروز بود و از یک منجنیق روی یک کامیون پرتاب می‌شد. ابابیل-۲ در دهه ۱۹۹۰ و نسخه ابابیل-تی دو دم در دهه ۲۰۰۰ ساخته‌شده و به تولید انبوه رسیدند.


اعتراف فرمانده سابق سنتکام به فنّاوری برتر پهپادهای ایرانی/ قابلیت رقابت با تولیدات کشورهای غربی


پیشرفت صنعت پهپادی ایران تحت تحریم ارزش افزوده‌ای که در هیچ جای دنیا یافت نمی‌شود


این وب‌سایت تحلیلی خبری می‌نویسد: ایران در تبدیل ابابیل و مهاجر خود به پهپادهای پیشرفته موفق بود.


در آوریل ۲۰۲۰، ایران از مجموعه وسیعی از پهپادهای ابابیل-۳ جدید برای نیروی هوایی و ارتش رونمایی کرد و اعلام کرد که آن‌ها دارای قابلیت حمل بمب‌های هدایت‌شونده جدید هستند. همچنین یک پهپاد جدید کرار شبیه موشک کروز را به نمایش گذاشت. تهران ادعا کرد که این پهپاد می‌تواند یک هزار و ۵۰۰ کیلومتر با سرعت ۹۰۰ کیلومتر در ساعت پرواز کند و پهپادهایش اکنون به ارتفاع ۴۵ هزار پایی رسیده‌اند. ایران موشک اسرائیلی اسپایک را شبیه‌سازی کرد و سپس آن را به ابابیل-۳ متصل کرد تا به‌عنوان سلاح ضدتانک استفاده شود.


خبرگزاری تی.آر. تی ترکیه هم در گزارش به تأسیس خط تولید پهپادهای ایرانی در تاجیکستان پرداخت.


این رسانه ترکیه نوشت: سردار سرلشکر محمدحسین باقری، رئیس ستاد ‌کل نیروهای مسلح ایران در مراسم رسمی افتتاح کارخانه تولید پهپاد در تاجیکستان حضور داشت.


تی.آر. تی از قول "اولاس پهلوان" تحلیلگر امنیتی و افسر سابق ارتش ترکیه نوشت: انگیزه‌های سیاسی دیگری را در همکاری نظامی دو کشور همسایه می‌بیند. تحریم‌های پایدار آمریکا، ایران را مجبور می‌کند تا حوزه نفوذ خود را در منطقه گسترش دهد.


این خبرگزاری ترکیه ادامه می‌دهد: اقدام ایران برای افتتاح کارخانه تولید پهپاد در تاجیکستان این واقعیت را نشان می‌دهد که فناوری هواپیماهای بدون سرنشین ایران به نقطه‌ای رسیده است که اکنون می‌تواند دانش خود را به سایر کشورها منتقل کند.


انتهای پیام/۴۱۵۵/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب