بازرسی خطوط فشار قوی برق با پهپاد ایرانساخت
به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانشبنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، یک شرکت فعال در حوزه طراحی، توسعه و تولید پهپاد یا پرندههای بدون سرنشین ، فعالیت اصلی خود را روی خدمترسانی به صنایع مختلف از طریق پهپادها متمرکز کرده است. این شرکت فعالیت خود را از سال 93 با عقد نخستین قرار با شرکت برق منطقهای مازندران و گلستان شروع کرد و در حال حاضر با شرکتهای برق منطقهای گیلان، هرمزگان، شیراز، همدان و مازندران همکاری میکند.
مهرناز خلردی، معاون هماهنگی و نماینده مدیریت، این شرکت در گفتگو با خبرنگار آنا با اشاره به این که محصولات شرکت شامل کوادروتور، هگزاروتور و هواپیمای بدون سرنشین میشود، بیان کرد: شرکتهای برق منطقهای از جمله مشتریان ما هستند که از پهپادها استفاده میکنند. بدین ترتیب بدون نیاز به خاموشی برجهای فشار قوی، عملیات بازدید از آنها به وسیله نصب دوربین روی پهپادها انجام میشود. تاکنون شرکتهای برق منطقهای مازندران، تهران، گلستان، هرمزگان، شیراز، خراسان، اصفهان، مرکزی، یزد، خوزستان، گیلان و همدان از این روش برای بازدید از برجهای فشار قوی خود استفاده کردهاند.
وی افزود: از کوادروتور و هگزاروتور برای انجام عملیات بازدید هوایی برجها (بازرسی اتصالات برج، مقرهها، هادیها...) استفاده میشود. از هگزاروتور و هواپیمای بدون سرنشین برای انجام عملیات نقشهبرداری هوایی، استخراج پلان و پروفیل خطوط فشار قوی نیز استفاده میشود. پس از انجام عملیات بازدید توسط پهپاد، تصاویر توسط کارشناسان شرکت استخراج شده و درصورت مشاهده مشکل، گزارش عیوب برج به کارفرما (برق منطقهای) ارسال میشود.
معاون هماهنگی و نماینده مدیریت در خصوص پروژههای فعلی این شرکت گفت: درحال حاضر روی پروژه پهپاد هوشمند کار میکنیم. این پهپاد هوشمند به مدیران برق منطقهای اجازه میدهد که فرمان پرواز و بازرسی برجهای فشار قوی را از راه دور صادر کنند، مسیر دلخواهی را برای بازرسی انتخاب کنند و به صورت آنلاین تصاویر را مشاهده کنند. همچنین در حال توسعه هوش مصنوعی برای ساخت نرمافزار جدیدی هستیم که بتواند عیوب را از روی تصاویر شناسایی کند تا نیازی به بازبینی توسط انسان وجود نداشته باشد.
خلردی بیان کرد: این امر باعث افزایش دقت و کاهش هزینه میشود. معمولاً در حین بازرسی بین 100 تا 400 عکس از یک برج برداشته میشود که کارشناسان موظف به بازبینی آنها و تشخیص عیوب هستند. گسترش خدماتدهی به استانهای دیگر کشور و تکمیل پروژههای جدید از برنامههای آینده شرکت است تا بتوانیم برای انجام بازرسی خطوط فشار قوی با سرعت و دقت بالاتر به هر شرکت برق منطقهای یک پهپاد هوشمند ارائه بدهیم.
وی در خصوص مشکلات و چالشهای این شرکت در روند گسترش مطرح کرد: در ابتدا برخی از مسئولین حاضر به پذیرش تکنولوژی جدید نبودند اما در نهایت با ارائه خدمات، مقایسه آمار کاهش خاموشیها،کاهش هزینه و تلفات جانی، قابلیت ذخیره مستتدات مربوط به برجها توسط کارفرما و سرعت بالای بازدید هوایی در مقایسه با بازدید زمینی نظر مسئولین و شرکتها تغییر کرد، به طوری که شرکت توانیز بازدید هوایی را از الزامات بازرسی خطوط فشار قوی برق منطقه قرار داد.
انتهای پیام/4021/
انتهای پیام/