دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
17 دی 1398 - 16:25
توسط یک شرکت دانش‌بنیان؛

پهپادهای کشاورزی بومی‌سازی شد

یک شرکت دانش‌بنیان ایرانی توانسته به حوزه تولید و طراحی پهپادهای کشاورزی ورود کند و این وسیله کاربردی در صنعت کشاورزی را بومی‌سازی کند.
کد خبر : 464953
thum-bc8695daf1e40790b89-pah_141368.jpg

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، دنیا به سمت فناوری‌های نوین تغییر مسیر داده و مسیری نو را در پیش گرفته است. حرکتی شتابان و رو به جلو که همه کشورها را به تکاپوی افتادن در این مسیر فناورانه و نوین انداخته است. اگر کشوری از این قافله در حال گذار عقب بیفتد دیگر حرفی برای گفتن در اقتصاد دنیا نخواهد داشت.


ایران هم که همیشه در تلاش برای حضور در عرصه‌های بین‌المللی است با ایجاد زیست‌بوم فناوری و نوآوری، قدم به این جاده گذاشته و با کمک جوانان خود به نیمه‌های راه رسیده است. اما برای رسیدن به پایان آن به حمایت‌های دولتی نیاز دارند.


در این میان یکی از شرکت‌های دانش‌بنیانی که با دور هم جمع شدن جمعی از متخصصان داخلی ایجاد شده است، به دنبال بومی‌سازی پهپادهای کاربردی در صنعت کشاورزی است. پهپادهایی که برای خرید مشابه آن‌ها از دیگر کشورها میزان زیادی ارز را از کشور خارج می‌شود.


آن‌طور که محسن سیادت‌نژاد مدیر‌عامل این شرکت دانش‌بنیان می‌گوید: پهپادهای تولیدی این شرکت با کیفیتی جهانی تولید می‌شود و اگر مشکلات و موانع اداری و مالی نداشته باشیم‌، می‌توانیم محصولات خود را به دیگر کشورها هم صادر کنیم.


مدیر عامل این شرکت دانش بنیان، که در حوزه طراحی و تولید پهپادهای کشاورزی فعالیت می‌کند، درباره ضرورت تولید این پهپادهای کاربردی در کشور بیان می‌کند: کاهش هزینه، نیاز به نیروی انسانی کمتر، افزایش سرعت عمل، افزایش دقت، افزایش بازدهی، صرفه‌جویی در هزینه‌ها، افزایش بهره‌وری از اراضی کشاورزی، صرفه‌جویی در مصرف آب، افزایش امنیت غذایی و کاهش تأثیرات زیست‌محیطی همگی از مزیت‌های استفاده از پهپادهای کشاورزی است.


در گستره جهانی تعداد کشاورزانی که از پهپادها در مزارع خود استفاده می‌کنند هر روز در حال رشد است و کشاورزان با امید به تولید محصولات غذایی سالم و با کیفیت و کاهش هزینه‌های تولید به استفاده از این فناوری نوین روی آورده‌اند.


اما خرید این پهپادها از  دیگر کشورها برای ایران هزینه‌های بالایی به دنبال دارد. این در حالی است که شرکت‌های دانش‌بنیانی در داخل وجود دارند که می‌توانند در کنار تامین نیازهای داخلی به صادرات این پرنده‌های مکانیکی هم فکر کنند.


«ولی تولید داخلی، مشکلات و موانعی دارد که به تهیه مواد اولیه و تامین برخی تجهیزات برمی‌گردد. باید در حوزه تامین مواد اولیه تجهیزات به خودکفایی برسیم.»


این فعال دانش‌بنیانی با اشاره به مطلب فوق‌ می‌گوید: به دلیل عدم وجود مواد اولیه و برخی اقلام و تجهیزات ناچار هستیم این موارد را از دیگر کشورها وارد کنیم در حالی‌که خودمان توان ساخت و تامین آن‌ها را داریم. البته در این میان ایجاد بازار داخلی برای تولیدات بومی هم یک ضرورت است که این کار با حمایت‌های دولتی و شناساندن محصولات ایرانی به خریداران میسر می‌شود.


سیادت‌نژاد در ادامه بیان می‌کند: به دلیل بالا بودن قیمت و وجود برخی موانع بانکی برای تامین تجهیزات، هنوز نتوانسته‌ایم به صادرات فکر کنیم؛ اما توان بالایی برای این کار داریم. برخی مذاکرات را هم با تعدادی از کشورهای همسایه آغاز کرده‌ایم اما هنوز به مرحله صادرات نرسیده‌ایم. بیشتر محصولات تولیدی در حال حاضر در کشور به کار گرفته می‌شود.


این پهپادها قابلیت‌های مانند صرفه‌جویی در مصرف آب و هزینه عملیات، دقت بالای سمپاشی در مزارع، سهولت در بکارگیری آن‌ها و تسریع در کار دارند. ورود نکردن کشاورز به زمین‌های زراعی و باغی، عدم له‌شدن و از بین رفتن محصولات بر اثر ورود تراکتور در مزرعه، همپوشانی یکنواخت سم به تمام نقاط مزرعه، عدم ورود نیروی انسانی در همه مراحل سم پاشی از مزایای بهره مندی پهپادها در عرصه کشاورزی هستند.


انتهای پیام/4112/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب