دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

تقاضای چین، جنگ اوکراین و سفرهای تابستانی به متغیرهای بازار نفت اضافه شدند

تقاضای چین، جنگ اوکراین و سفرهای تابستانی به متغیرهای بازار نفت اضافه شدند و قیمت نفت را به مرز ۱۱۴ دلار در هر بشکه رساندند.
کد خبر : 660635
قیمت نفت



به گزارش گروه اقتصاد خبرگزاری آنا از شانا، قیمت نفت در بازارهای جهانی بعد از افت ارزش دلار، افزایش تقاضا برای سوخت در آمریکا و اعلام آمادگی شانگهای برای بازگشایی بازارها پس از دو ماه قرنطینه به دلیل شیوع کرونا افزایش یافت.


بر این اساس معاملات روز دوشنبه بازارهای جهانی شاخص نفت آمریکا، وست تگزاس اینترمدیت آمریکا (WTI) با یک دلار و ۲۷ سنت افزایش به ۱۱۱ دلار و ۵۵ سنت در هر بشکه رسید؛ همچنین قیمت نفت خام شاخص برنت دریای شمال نیز با یک دلار و ۴۰ سنت افزایش در مرز ۱۱۴ دلار یعنی ۱۱۳ دلار و ۹۵ سنت برای هر بشکه قرار گرفت.


استفان اینس، تحلیلگر مؤسسه مدیریت دارایی SPI با اشاره به تقویت بهای نفت در بازارهای جهانی گفت: با توجه به نزدیک شدن فصل سفرهای جاده‌ای در آمریکا و افزایش بهای نفت، بازار بنزین آمریکا همچنان با کمبود عرضه مواجه است. پالایشگاه‌ها برای رفع عطش بی‌پایان رانندگان آمریکایی برای سوخت، تحت‌فشار هستند.


از گذشته فصل سفر در آمریکا از تعطیلات روز یادبود پایان ماه «مه» آغاز می‌شود و در روز کارگر در ماه سپتامبر به پایان می‌رسد.


بر اساس اعلام تحلیل‌گران، باوجود نگرانی‌ها از بالا رفتن قیمت سوخت، که به‌طورمعمول منجر به کاهش تقاضا می‌شود، اطلاعات نرم‌افزارهای مسیریابی از جمله «تام‌تام» و «گوگل» حاکی از آن است که در هفته‌های اخیر سفرهای جاده‌ای در مناطقی از جهان همچون ایالات‌متحده، افزایش داشته است.


روز دوشنبه همچنین کاهش ارزش دلار منجر به تقویت بهای نفت در معاملات بازارهای جهانی شد؛ چراکه این اتفاق بهای نفت را برای دارندگان سایر ارزهای جهانی پایین‌تر می‌آورد.


اگرچه شانگهای اعلام کرده که از یکم ماه ژوئن (۱۱ خردادماه) قصد دارد بازارهایش را بازگشایی کند، اما نگرانی‌ها از شکست تلاش شانگهای برای مهار کرونا، منجر به محدود شدن افزایش بهای نفت شد.


قرنطینه در چین به‌عنوان بزرگ‌ترین واردکننده نفت خام، تولید صنعتی و غول ساخت‌وساز منجر به سرکوب خروجی صنعت، ساخت‌وساز، همچنین محرک اقدام‌هایی برای حمایت از اقتصاد شد؛ از جمله آنکه جمعه گذشته نرخ بهره بیشتر از حد انتظار کاهش یافت.


به گفته تحلیلگر ANZ، تأثیر قرنطینه در چین بر تقاضا، زودگذر خواهد بود، چرا که تقاضا در سایر نقاط جهان رو به فزونی است؛ بر همین اساس با اقدام‌های محرکی که برداشته شده است، انتظار افزایش فعالیت‌های صنعتی را داریم.


اگرچه ناتوانی اتحادیه اروپا برای دستیابی به توافقی به‌منظور ممنوعیت واردات نفت روسیه به دلیل تهاجم به اوکراین، منجر به توقف رشد بیشتر بهای نفت تا حد انتظارها شده است.


انتهای پیام/۴۱۲۹/




انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب