حضور ۸۴ کشور خارجی و ۲ هزار اثر متقاضی در دوازدهمین جشنواره پویانمایی تهران
به گزارش گروه فرهنگ خبرگزاری آنا، نشست خبری دوازدهمین جشنواره بینالمللی پویانمایی تهران پیش از ظهر امروز(یکشنبه اول خرداد) در کانون پرورشی فکری کودکان و نوجوانان و با حضور مهدی علیاکبرزاده مدیر عامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و محمدرضا کریمی صارمی دبیر این رویداد برگزار شد.
در ابتدای این نشست علیاکبرزاده با اشاره به این مسئله که این دوره از جشنواره از هشتم تا دوازدهم خرداد برگزار میشود، اعلام کرد: جشنواره دوسالانه تهران با توجه به ارائه تولیدات شاخص در عرصه پویانمایی جهان یکی جشنوارههای مهم به حساب میآید و به همین دلیل فرصت مناسبی انیمیشنسازهای ایرانی است که از این رویداد استفاده کنند.
وی افزود: جشنواره پویانمایی امسال نیز همچون دورههای قبل با هدف ایجاد ارتباط درست با مخاطب و فرصتی برای تبادل تجربه و ارائه آخرین محصولات کار میکند. با وجود فضای موجود در آثار پویانمایی، اما این هنر برای بزرگترها نیز اهمیت بالایی دارد و در حقیقت حس کودک درون بزرگترها است که این ارتباط را با پویانمایی برای آنان برقرار میکند. باتوجه به همین مسئله در دنیای کنونی روی تولیدات انیمیشن حساب و برنامهریزی ویژهای میشود.
مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در رابطه با ویژگیهای دوازدهمین جشنواره پویانمایی تهران گفت: امسال از ۸۴ کشور جهان شرکتکننده داریم که آثار آنها در کنار آثار ایرانی به نمایش درمیآید. در مجموع برای این دوره دو هزار اثر ارسال شد که ۱۲۰۰ اثر مربوط به کشورهای خارجی بود و ۸۰۰ اثر از تولیدات هنرمندان ایرانی. از این میزان آثار هم ۱۷۰۰ اثر پذیرفته شدند که ۱۱۰۰ محصول خارجی و ۶۰۰ اثر ایرانی مورد پذیرش قرار گرفتند. از بین کشورهای شرکت کننده آثار هنرمندان فرانسوی بیشترین سهم را به خود اختصاص داد.
وی درباره نحوه داوری این جشنواره و بخشهای مختلف آن نیز اظهار کرد: در جشنواره دوازدهم هفت گروه داوری داریم که شامل بخشهای دینی، ارزشهای انقلاب، مسابقه داخلی، مسابقه بینالملل، مسابقه دانشجویی، بررسیهای پایاننامهها و سیفژ (انجمن فیلمسازان جهان) هستند.
علیاکبرزاده در خصوص نحوه به نمایش درآمدن آثار در جشنواره پویانمایی و برنامههای جنبی هم گفت: ۲۱۰ اثر در ایام برگزاری اکران میشود که فیلمها در چهار سالن تخصصی کانون به نمایش درمیآید و برای متخصصین نیز نمایش اختصاصی در موزه کانون خواهیم داشت که برای این منظور باید درخواست ارائه دهند. همچنین در حاشیه جشنواره ۲۱ نشست داریم که شامل چهار نشست نقد، چهار نشست تخصصی پایان نامه، جلسات ورکشاپ صداگذاری و جلسات تخصصی آنلاین خواهد بود و در نهایت ۵ جلسه تخصصی برای مربیان کانون برگزار خواهد شد.
مدیرعامل کانون اظهار کرد: در جشنواره امسال فرصت بارگذاری فیلم در سایت کانون برای فیلمسازان متقاضی فراهم شده است. اتفاق خوب دیگر امسال نیز این است که در ۱۰۰۰ مرکز کانون در کشور در روز ۱۲ خرداد از ساعت ۹ تا ۱۱ یک سانس نمایش پویانمایی از برگزیدگان بیست سال این جشنواره داریم. نکته ویژه دیگر دوازدهمین جشنواره پویانمایی رونمایی از ۱۳۰ کاراکتر نمدی است، شخصیتهایی که همگی از آثار تولید شده در کانون هستند و تولیدکنندههای نوشتافزار میتوانند از این کاراکترها برای ساخت الگو، بهرهبرداری کنند. این شخصیتهای نمدی در بخش جانبی نمایشگاه کانون از ۸ خرداد نمایش داده میشود. به جز این موارد، جلسات حرفهای و ملاقات تجاری هنرمندان و سرمایهگذاران حوزه پویانمایی نیز در حاشیه جشنواره اجرا خواهد شد.
مدیرعامل کانون پرورشی فکری کودکان و نوجوانان در رابطه با بازار فیلمی که همزمان با این جشنواره برگزار میشود گفت: این هفتمین بازار فیلم جشنواره پویانمایی است که با حضور شرکتهای دانش بنیان و نهادهای دولتی و خصوصی به صورت غرفهای انجام خواهد شد. در کنار این امسال از سه پایاننامه برتر جشنواره یازدهم پویانمایی که به کتاب تبدیل شده است هم رونمایی خواهد شد. همچنین ۱۶ جلد کتاب «یلدا» که قبلتر رونمایی شده است به صورت سوژه برای تولید کنندهها ارائه خواهد شد.
با توجه به اینکه از ابتدا قرار بود دوازدهمین جشنواره پویانمایی تهران اسفند سال گذشته برگزار شود، مهدی علیاکبرزاده در پایان صحبتهایش ابراز امیدواری کرد که طبق برنامهریزیهای صورت گرفته، دوره بعدی جشنواره پویانمایی تهران، اسفند سال ۱۴۰۲ برگزار شود تا همه چیز به روال قبلی برگردد.
انتهای پیام/۴۱۷۳/
انتهای پیام/