دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
29 ارديبهشت 1401 - 22:42

صالح‌آبادی: دولت به‌جای طلب بانک‌ها اموال در اختیارشان قرار دهد

رئیس کل بانک مرکزی گفت: دولت اگر به‌جای طلب بانک‌ها اموال در اختیار بانک‌ها قرار دهد، تا حدود زیادی مشکلات آن‌ها حل خواهد شد.
کد خبر : 659975
علی صالح‌آبادی رئیس کل بانک مرکزی



به گزارش گروه اقتصاد خبرگزاری آنا، علی صالح‌آبادی، رئیس کل بانک مرکزی گفت: راه‌حل ما برای بحث نقدینگی، هدایت آن به سمت فعالیت‌های مولد است.


صالح‌آبادی در جلسه‌ شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی آذربایجان شرقی، با بیان اینکه آذربایجان شرقی به‌عنوان یک استان صنعتی با داشتن شرکت‌های صادرات محور ظرفیت بسیار خوبی دارد، اظهار کرد: با توجه به اینکه اکنون نیاز به سرمایه در گردش بیشتر شده و سرمایه در گردش قبلی دیگر پاسخگو نیست، در جلسه‌ی سران قوا مصوب شد علاوه‌بر آنچه که در قانون پیش‌بینی‌شده، دولت اسناد خزانه‌ی خود را بابت بدهی به بانک کشاورزی در اختیار این بانک قرار دهد و منابع حاصل از فروش آن که حدود ۱۵ هزار میلیارد تومان است، در راستای تامین سرمایه در گردش هزینه شود.


وی ادامه داد: بانک‌ها از دولت طلبکار هستند و بانک مرکزی نیز از دولت طلبکار است اما اولویت با پرداخت بدهی‌های بانک‌ها است و دولت به‌جای دادن ریال به بانک‌ها و یا صدور اوراق باید سهام نقد شونده‌ی بورسی را به بانک‌ها بدهد و با توجه به اینکه تجربه نشان داده دولت‌ها سهام فروش خوبی نیستند، اگر به‌جای طلب بانک‌ها اموال در اختیار بانک‌ها قرار داده شود، تا حدود زیادی مشکلات آن‌ها حل خواهد شد.


صالح‌آبادی همچنین تاکید کرد: ما همه به‌دنبال کمک بانک‌ها هستیم تا بانک‌ها نیز به سرمایه در گردش واحدهای تولیدی کمک کنند البته در مورد بانک‌های خصوصی گله‌مندی‌های بجایی وحود دارد و شورای هماهنگی بانک‌های استان باید جلسات را به‌صورت مستمر برگزار و مشکلات بانک‌ها را منعکس کند.


رئیس کل بانک مرکزی در خصوص اعطای تسهیلات خرد نیز گفت: مردم گلایه می‌کنند که چرا بعضی اشخاص برای دریافت تسهیلات چند هزار میلیاردی هیچ مشکلی ندارند اما موقع دریافت وام‌ها و تسهیلات خرد با انواع و اقسام مشکلات مواجه می‌شوند؛ ما به بانک‌ها توصیه می‌کنیم اگر فردی خوش حساب است نیاز به اخذ ضامن و وثیقه نیست و قرارداد لازم‌الاجرای مشروط بر اعتبارسنجی کافی است و اگر کسی خوش حساب باشد تسهیلات را به او بدهیم؛ کاری که در بانک‌های قرض‌الحسنه انجام‌شده و نتایج خوبی نیز دارد.


وی در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: راه‌حل ما برای بحث نقدینگی، هدایت آن به سمت فعالیت‌های مولد است و ما باید امکانی را برای بانک‌ها فراهم کنیم تا نظارت لازم بر روند صحیح افزایش استفاده از تسهیلات را داشته باشند و این کار در اکثر کشورهای پیشرفته دنیا نیز انجام می‌شود و به‌جای سخنرانی و خواهش و تمنا مالیات بخش غیرمولد را افزایش و مالیات بخش مولد را کاهش می‌دهند.


صالح‌آبادی در ارتباط با بحث تمرکز منابع بانکی شرکت‌ها در داخل استان‌ها تاکید کرد: ما در ارتباط با مجموعه‌ی مس سونگون به‌صورت ویژه موضوع را دنبال خواهیم کرد و با توجه به اینکه آذربایجان شرقی جزو استان‌های صنعتی است و شرکت‌های بخش خصوصی در این استان زیاد و صادرات نیز با ظرفیت بالا انجام می‌شود نگاه ویژه‌ای به این استان خواهیم داشت.


انتهای پیام/۴۱۲۹/



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب