رکن اصلی کنترل بازار در شیوه جدید بازتوزیع یارانهها
سجاد پادام در گفتوگو با خبرنگار گروه اقتصاد خبرگزاری آنا، در ارزیابی خود از حذف ارز ترجیحی و شکل جدید توزیع یارانهها اظهار کرد: هر اقدامی توسط دولت اجرا میشود، نمیتوان گفت بهطور مطلق خوب یا نامناسب است، هیچ چیزی مطلقاً خوب نیست و هیچ چیزی هم مطلقاً بد نیست. شرط و شروطش آن این است که پس از اینکه ارز ترجیحی حذف شد، توان کنترل بازار وجود دارد یا خیر.(بیشتر بخوانید)
وی گفت: کنترل بازار فقط عرضه و تقاضا نیست، نظارت هم باید باشد؛ همه چیز عرضه و تقاضا نیست.
کارشناس اقتصادی تأکید کرد: بهنظرم باید برنامههای سازمان حمایت از مصرفکننده و تعزیرات حکومتی درباره نظارت بر بازار هم تشریح شود. به هر حال کنترل بازار فقط عرضه و تقاضا نیست، نظارت هم باید باشد.
وی ادامه داد: بنابراین قوه قضائیه هم باید برنامههای خود را در بخش نظارتی و کنترل بازار تشریح و برای مردم تبیین کند و آنها را به خوبی اجرا کند.
کارشناس اقتصادی با اشاره به افزایش نقدینگی و مشکلات آن توضیح داد: باید بتوانیم نقدینگی را کنترل و مدیریت کنیم که این موضوع به وزارت اقتصاد و بانک مرکزی بازمیگردد.
وی با اشاره به موضوع کارتهای الکترونیکی و تأثیر آن بر افزایش یا کاهش نقدینگی، عنوان کرد: این حوزه هنوز آنچنان تأثیر زیادی بر نقدینگی ندارد، نقدینگی که در حال حاضر در کشور تولید میشود، غیر از اینهاست. نقدینگی توسط بانکهای خصوصی و مؤسسات مالی و اعتباری ایجاد میشود. بانکها نقدینگیهایی را به جامعه و اقتصاد تحمیل میکنند، که فقط کنترل و مدیریت بانک مرکزی را لازم دارد.
پادام تبیین کرد: ۳۰۰ هزار میلیارد تومان نقدینگی که در قالب یارانه پرداخت می شود، حاصل تبدیل ارزی بود که قرار بود به واردکننده بدهید و اکنون به مصرفکننده داده می شود اما در برابر نقدینگی که بانکها ایجاد میکنند، چیزی نیست.
انتهای پیام/۴۱۰۳/
انتهای پیام/