دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
29 ارديبهشت 1401 - 12:07
دلایل مهاجرت وزنه‌برداران از زبان یک کارشناس؛

انوشیروانی: وقتی ورزشکار از حداقل‌ها محروم است بی‌انگیزه می‌شود/ وزنه‌برداری به خاطر مدیریت ضعیف نابود شد

کارشناس وزنه‌برداری کشورمان معتقد است ورزشکاران نیاز به انگیزه دارند و وقتی در اردوی تیم‌های ملی این انگیزه از بین می‌رود باید هر اتفاقی را پیش‌بینی کرد.
کد خبر : 659740
انوشیروانی



به گزارش خبرنگار گروه ورزش خبرگزاری آنا، پول، احترام، آزادی ...؟ چه عواملی باعث می‌شود ورزشکاران ایرانی هلاوت کسب مدال با پرچم کشو ر خود را به قرار گرفتن زیر پرچم کشوری دیگر ترجیح دهند؟!البته موضوع مهاجرت از دیرباز بوده و سال‌هاست شاهد مهاجرت نخبگان ایرانی به کشورهای مختلف بودیم و از گدشته تا به امروز از آن با تعبیر فراز مغزها یاد می‌کردند. اما موضوع مهاجرت یا پناهنده شدن ورزشکاران ایرانی موضوع پیچیده‌ای است که نمی‌توان به راحتی از آن گذشت و همیشه مورد توجه عموم مردم ایران بوده و هست و گاهاً سر و صداهای زیادی هم به پا کرده است. برای ورزشکارانی که اقدام به پناهندگی یا مهاجرت می‌کنند هزینه‌های زیادی صرف شده تا به این سطح برسند و پس از موفقیت در چند مسابقه راهی کشور دیگری می‌شوند تا آینده ورزشی خود را زیر پرچم کشور دیگر ادامه بدهند؛ البته برخی از آن‌ها هم با وجود موفقیت‌های اندک ترک وطن می‌کنند و پس از پناهندگی هم نمی‌توانند جایگاهی قابل قبولی در ورزش کشور مقصد به دست بیاورند و در نهایت با یک تصمیم اشتباه عمر ورزشی خود را می‌سوزانند.


اخیراً مهاجرت و پناهندگی دو دختر وزنه‌بردار ایران در صدر اخبار قرار گرفته است. یکتا جمالی پس از کسب مدال نقره در مسابقات قهرمانی جهان جوانان از تیم ملی جدا شد و به کشور آلمان درخواست پناهندگی داد. پریسا جهانفکریان هم دیگر دختر وزنه‌بردار ایران که جواز حضور در المپیک توکیو را هم به دست آورده بود؛ اما به خاطر سهل‌انگاری فدراسیون و عمل جراحی که انجام داد فرصت حضور در المپیک را از دست داد. حالا این دو ورزشکار این روزها راهی کشور دیگری شده‌اند تا برای پرچمی غیر از ایران افتخارآفرینی کنند.


سجاد انوشیروانی یکی از کارشناسان وزنه‌برداری در مورد وضعیت این رشته و مهاجرت دو بانوی وزنه‌بردار گفت: وزنه‌برداری نابود شده و من به‌عنوان کسی که سال‌ها در این رشته فعالیت می‌کنم دلم برای این رشته می‌سوزد. اتفاقاتی که برای وزنه‌برداری ایران رقم خورده اصلاً در شأن این رشته ورزشی نیست. در بخش بانوان ظرفیت خوبی به وجود آمده بود و افراد زیادی پای کار این ورزشکاران مانده‌اند تا شرایط آن‌ها به خوبی پیش برود. با رفتن این دو نفر که من اصلا کار آن‌ها را نمی‌پسندم، شرایط خوبی برای وزنه‌برداری بانوان به وجود نیامد. ورزشکار باید به پرچم کشورش تعصب داشته باشد و با افتخار برای این پرچم، نظام و کشور به میدان برود. من بعید می‌دانم افرادی که پناهنده شده‌اند در آینده اگر مدالی هم کسب کنند بتوانند به آن افتخار کنند.




بیشتر بخوانید؛


پولادگر: ورزشکارانی که ترک وطن می‌کنند به مردم ظلم کردند


آقای رئیس، فرار دختران تاریخ‌ساز کافی نبود؟/ حضور مدیر بازنشسته در کِشتی به گل نشسته وزنه‌برداری


خورشیدی‌فر: جهانفکریان برای زندگی‌اش تصمیم شخصی گرفت/ مهاجرت او ارتباطی به فدراسیون ندارد




وی گفت: با ظرفیتی که وزنه‌برداری در ایران دارد ما می‌توانستیم شرایط بهتری داشته باشیم. اما متأسفانه الان وزنه‌برداری ایران خیلی افت کرده است. متأسفانه شبکه‌های معاند هم از پناهندگی این دو بانوی وزنه‌بردار کشورمان نهایت استفاده را کردند و مصاحبه‌هایی از آن‌ها گرفته شده که در شأن ورزش ما نیست. امیدوارم حداقل از این بعد هر ورزشکار دیگری از ایران می‌رود و این راه را برای خودش انتخاب می‌کند؛ حداقل با این شبکه‌های معاند گفت‌وگو نکند. آن‌ها تمام تلاششان این است که علیه کشور ما تبلیغات منفی داشته باشند. این اتفاقات در ورزش ما بسیار تلخ است و امیدوارم حداقل مسئولان از ظرفیت بالای وزنه‌برداری در کشور استفاده کنند و این دو ورزشکار را بازگردانند.


کارشناس وزنه‌برداری کشورمان دلیل مهاجرت وزنه‌برداران را مدیریت ضعیف فدراسیون دانست و گفت: در هر مجموعه بزرگ ایراداتی وجود دارد که نمی‌توان آن‌ها را نادیده گرفت. ورزش کشور هم اشکالات خاص خودش را دارد اما زیرمجموعه ورزش کشور فدراسیون‌های ورزش است که به دست مدیران لایق و کارآمد سپرده شود تا شاهد چنین اتفاقاتی نباشیم. وقتی یک فدراسیون در بحث مدیریت خوب عمل نکند قطعاً اتفاقات این شکلی به وجود می‌آید. ورزشکار وقتی حقوق نداشته باشد وقتی امکانات در اختیار نداشته باشد خیلی زود دلسرد می‌شود. فدراسیون‌های ورزشی نباید تنها عملکرد خود را در برگزاری اردو خلاصه کنند؛ به هر حال یک ورزشکار در اردو نیاز به امکانات و تسهیلات دارد. من در مصاحبه برخی وزنه‌برداران می‌بینم که از شرایط اردوها ناراضی بودند، به طوری که حتی آب و غذا در اختیار نداشته‌اند. این مسائل را نباید ساده از آن گذشت و مسئولان ورزش باید از مدیریت مجموعه علت این اتفاقات را جویا شود.


انوشیروانی عنوان کرد: وقتی یک وزنه‌بردار زیر بار فشار تمرینات است، حداقل‌ترین خواسته‌اش در اختیار داشتن تسهیلات و امکانات است. چرا باید محروم از آن باشد؟! بانوان ما در هر رشته ورزشی نشان داده‌اند اگر امکانات در اختیار آن‌ها قرار بگیرد بهترین عملکرد را خواهند داشت. مطالبه این افراد به حق است و باید مدیران مجموعه به حرف دل آن‌ها اهمیت می‌داد تا الان شاهد کوچ و مهاجرت آن‌ها نباشیم. امیدوارم وزارت ورزش و جوانان با توجه به شرایطی که برای وزنه‌برداری به وجود آمده فکری برای این رشته کند. الان دیوان عدالت اداری رای بدوی به ابطال انتخابات فدراسیون داده و دادگاه تجدید نظر آن هم برگزار شده و فکر می‌کنم تا چند روز آینده تکلیف آن مشخص شود. از آن طرف بحث بازنشستگی رئیس فدراسیون به وجود آمده و جامعه وزنه‌برداری انتظار دارند وزارت ورزش و جوانان به‌عنوان متولی بهترین تصمیم را در خصوص این رشته گرفته شود.


انتهای پیام/۴۰۵۷/



انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب