دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
24 ارديبهشت 1401 - 14:03
آنا گزارش می‌دهد؛

آقای رئیس، فرار دختران تاریخ‌ساز کافی نبود؟/ حضور مدیر بازنشسته در کِشتی به گل نشسته وزنه‌برداری

در حالی که تیم دو نفره وزنه‌برداری به مسابقات جوانان جهان اعزام شده بود اما عدم همراهی یکتا جمالی و پناهندگی او به آلمان ضعف و ناکارآمدی این فدراسیون را بیشتر از گذشته نشان داد.
کد خبر : 658756
یکتا جمالی



به گزارش خبرنگار گروه ورزش خبرگزاری آنا، اگرچه تیم ناقص وزنه‌برداری در مسابقات قهرمانی جهان کارنامه درخشانی کسب کرد اما حواشی که در این رقابت‌ها رقم خورد شیرینی کسب مدال را تلخ کرد. یکتا جمالی ملی‌پوش وزنه‌برداری ایران که در این مسابقات موفق به کسب مدال شده بود از بازگشت به وطن به همراه تیم ملی امتناع کرد و با درخواست پناهندگی به کشور آلمان، برای همیشه ترک وطن کرد.


شوک بزرگ بانوان به وزنه‌برداری ایران


آغاز فعالیت بانوان در وزنه‌برداری قدمت زیادی ندارد و قطعاً درخشش در مسابقات جهانی یک اتفاق تاریخی محسوب می‌شود که این امر مهم توسط یکتا جمالی اتفاق افتاد. او در مسابقات جهانی ۲۰۲۱ جوانان صاحب مدال برنز حرکت یک ضرب شده بود و در رقابت‌های امسال که به میزبانی یونان، او موفق شد رنگ مدال خود را ارتقا دهد و به مدال نقره دست پیدا کند. پیش از این در المپیک توکیو هم پریسا جهانفکریان موفق به کسب سهمیه المپیک شد، هر چند که سهل‌ انگاری فدراسیون باعث شد تا این وزنه‌بردار به دلیل جراحی که انجام داده بود شانس حضور در مسابقات المپیک را از دست بدهد.


بدون شک در چند روز اخیر اخبار پیرامون این دو بانوی وزنه‌برداری صدر اخبار است؛ جمالی به تازگی اعلام پناهندگی کرده و کشور آلمان هم درخواست او را قبول کرده است. او به همراه تیم به مسابقات جهانی جوانان به میزبانی یونان رفت اما پس از پایان این رقابت‌ها تصمیم گرفت راه دیگری انتخاب کند و به همراه تیم به ایران بازنگشت. درست چند ساعت پس از خبر پناهندگی جمالی در آلمان، پریسا جهانفکریان هم با انتشار پستی خداحافظی‌اش از ایران و حضور در کشور آلمان را اعلام کرد. او در پستی که در فضای مجازی منتشر کرد از وضعیت فدراسیون وزنه‌برداری و بی‌توجهی‌هایی که به او شده بود گلایه کرد و تصمیم گرفت برای ادامه فعالیت‌های ورزشی‌اش کشور دیگری را انتخاب کند. به این ترتیب در فاصله چند روز دو سرمایه وزنه‌برداری ایران در بخش بانوان راهشان را از فدراسیون وزنه‌برداری ایران جدا کردند!


آقای رئیس، فرار دختران تاریخ‌ساز کافی نبود؟/ حضور مدیر بازنشسته در کِشتی به گل نشسته وزنه‌برداری


مقصر رفتن ورزشکاران چه کسی است؟!


وزنه‌برداری یکی از رشته‌های مدال‌آور در تمامی اداوار مسابقات است؛ هر چند که در المپیک توکیو این رشته دیگر درخشش سال‌های گذشته را نداشت و تنها به یک مدال نقره بسنده کرد اما سال‌هاست وزنه‌برداران ایران در تمامی مسابقات اعم از آسیایی، جهانی و المپیک سردمدار مدال‌آوران است. این فدراسیون پرافتخار از سال گذشته با اتفاقات عجیب و غریبی روبه‌رو شد؛ البته مدت‌هاست که عملکرد علی مرادی رئیس فدراسیون زیر تیغ نگاه منتقدان است و به شدت از عملکرد او ناراضی هستند، اما از سال گذشته که بحث بازنشستگی علی مردای بر سر زبان‌ها افتاد نابسامانی و آشفتگی بیشتر از قبل گریبان‌گیر این رشته ورزشی شد.اوایل دی‌ماه سال گذشته نامه بازنشستگی علی مرادی به او ابلاغ شد؛ مرادی ابتدا پس از انکار این موضوع، نامه خداحافظی نوشت و از فدراسیون وزنه‌برداری رفت. در مدت زمان غیبت او در حالی که انتظار می‌رفت وزارت ورزش و جوانان هر چه سریع‌تر به بلاتکلیف‌ها پایان دهد و یک سرپرست انتخاب کند اما این اتفاق رخ نداد و در نهایت فدراسیون وزنه‌برداری در بلاتکلیفی محض به سر می‌برد. البته ناگفته نماند در این دوران یاران رئیس بازنشسته، سودای مدیریت در سر داشته‌اند. در نهایت پس از کش و قوس فراوان اواخر بهمن‌ماه سال گذشته در بهت همگان علی مرادی به فدراسیون وزنه‌برداری بازگشت و موضوع بازنشستگی را انکار کرد!


مدیریت ضعیف و ناکارآمد در وزنه‌برداری


اگرچه در دوران بلاتکلیفی فدراسیون تمامی کارهای اجرایی پیش می‌رفت اما وضعیت آشفته و نابه سامانی این فدراسیون به همه جا سرایت کرد و نتیجه آن هم در مسابقات یونان به اوج خود رسید. آن‌جا که در یک تیم دو نفره، یک نفر از آن‌ها به راحتی در محل برگزاری مسابقات ناپدید می‌شود و پروسه پناهندگی را هم به خوبی اجرا می‌کند. وزنه‌برداری ایران در این سال‌ها نشان داده از نفس افتاده و مسئولان ورزش هنوز در خواب مدال‌های رنگارنگ این رشته ورزشی هستند؛ در حالی که فاصله وزنه‌برداران ایران با سایر کشورها بسیار عمیق شده و این رشته در چند سال اخیر تنها ب درخشش تک ستاره‌های نوظهور دلخوش کرده و عملا به گفته کارشناسان حتی پشتوانه‌سازی در این رشته به درستی صورت نگرفته است. اما به راستی چرا وزنه‌برداری به این روز افتاده است؟ مقصر این ناکامی‌ها چه کسی یا کسانی است؟! مگر نه اینکه در تمامی مسابقات وزنه‌برداران رتبه تیمی کاروان ورزش ایران را ارتقا می‌دادند، حالا چه اتفاقی افتاده که این رشته روز به روز در حال افول است و تنها باید به تک ستاره‌ها دلخوش باشیم آن هم به این شرط که آن‌ها در این رشته بمانند و برای پرچم ایران افتخارآفرینی کنند! به گفته کارشناسان مقصر این نابه‌سامانی، مدیریت ضعیف فدراسیون وزنه‌برداری است. مسئولان فدراسیون تنها به تک ستاره‌هایی دلخوش کرده‌اند که حتی در موفقیت‌های آن‌ها هم شریک نبودند. این فدراسیون مدت‌هاست نشان داده در مدال‌آوری همین تک‌ستاره‌ها نقشی ندارد، همانطور که وزنه‌برداران در بی‌امکاناتی و کمبود بودجه دست و پنجه نرم می‌کنند اما حتی فدراسیون توان رایزنی برای کسب بودجه بیشتر را هم ندارد!


آقای رئیس، فرار دختران تاریخ‌ساز کافی نبود؟/ حضور مدیر بازنشسته در کِشتی به گل نشسته وزنه‌برداری




بیشتر بخوانید؛


دختر وزنه‌بردار ایران پناهنده شد؟/ غیبت جمالی در بازگشت به ایران


وقتی شعار "ورزش پاک" آب می‌رود/ حذف از المپیک؛ بیخ گوش وزنه‌برداری ایران!


دوپینگ کار دست وزنه‌برداری داد/ محرومیت ۳ ساله برای یک وزنه‌بردار


براری: آقایان با عدم پشتوانه‌سازی به وزنه‌برداری خیانت کرده‌اند/ با اعزام ناقص تیم جوانان یک نسل را سوزاندند




کوتاهی رئیس بازنشسته در مدیریت نخبگان ورزشی


بدون شک تاریخ فراموش نمی‌کند در دوره ریاست علی مرادی دو سرمایه وزنه‌برداری از بین رفت و آن‌ها کشور دیگری را برای ادامه فعالیت ورزشی خود انتخاب کرده‌اند. حضور علی مرادی در فدراسیون وزنه‌برداری از هر نظر که بنگریم غیرقانونی است؛ اما او همچنان اصرار به فعالیت دارد! علی مرادی در تیرماه ۹۸ در انتخابات ریاست فدراسیون وزنه‌برداری به عنوان فرد پیروز معرفی شد، هر چند که در انتخاب او با توجه به تعداد حضور اعضای مجمع حرف و حدیث زیاد مطرح بود اما بالاخره مسند ریاست را در دست گرفت و ادعا کرد برای خدمت به خانواده وزنه‌برداری آمده، موضوعی که در این سال‌ها کمتر شاهد این خدمت‌رسانی بودیم چرا که حداقل او باید به وعده‌های خود در زمان انتخابات عمل می‌کرد اما گویا حافظه‌اش همه آن‌ها را به فراموشی سپرده است! مرادی در زمان انتخابات مدعی شد برای هر استانی خانه وزنه‌برداری می‌سازد تا وزنه‌برداران در شهرهای خودشان به راحتی تمرینات را پیگیری کنند اما این وعده هیچ وقت محقق نشد و حتی اردونشینان غذا هم نداشته‌اند! در نهایت او با به‌عنوان رئیس فعالیت خود را در این فدراسیون آغاز کرد رقبایش این موضوع را نپذیرفتند و به همین خاطر به خاطر تعداد اعضای مجمع به دیوان عدالت اداری شکایت کرده‌اند؛ بالاخره پس از مدت‌ها کش و قوس از سوی دیوان عدالت اداری رأی به ابطال انتخابات فدراسیون وزنه‌برداری و ریاست علی مرادی داده‌اند؛ اما او مثل نامه بازنشستگی‌اش به این موضوع هم بی‌توجهی کرد و همچنان در فدراسیون فعالیت می‌کند.


مدیریت ضعیف مرادی در مسابقات یونان به اوج خود رسید؛ آن‌جا که نتوانست یک تیم دو نفره را مدیریت کند و در نهایت یکی از آن‌ها به راحتی پناهنده شد. برای حضور در مسابقات جهانی یونان تنها دو وزنه‌بردار( علی یوسفی و یکتا جمالی) اعزام شده‌اند و معلوم نیست اگر تیم به صورت کامل اعزام می‌شد چند نفر در لیست پناهندگان وجود داشت! به نظر می‌رسد آقایانی که همراه این تیم ناقص در یونان بودند بیشتر از اینکه حواسشان به وزنه‌بردار ۱۷ ساله این تیم باشد به فکر ویزای شینگن و مزایای آن بودند!


وزارت ورزش ورود کند


از سال گذشته که بحث بازنشستگی علی مرادی و همچنان رأی ابطال انتخابات فدراسیون وزنه‌برداری از سوی دیوان عدالت اداری مطرح شده خانواده وزنه‌برداری منتظر انتخاب سرپرست از سوی وزارت ورزش و جوانان هستند اما مشخص نیست دلیل این تعلل چیست؟! به هر حال مهاجرت و پناهندگی دو نخبه ورزشی در دوره مدیریت علی مرادی موضوع کوچکی نیست که آن را بتوان نادیده گرفت اما وزارت ورزش و جوانان هنوز به این موضوع واکنش نشان نداده است. شاید وقت آن رسیده که این وزارت‌خانه کمتر مماشات به خرج دهد و پرونده مدیران بازنشسته و ناکارآمد که حتی توانایی اداره کردن یک تیم دو نفره را هم ندارند، ببندد شاید آن زمان حال و روز وزنه‌برداری بهتر شود.


انتهای پیام/۴۰۵۷/



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب