دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
29 ارديبهشت 1401 - 12:10
در گفت‌وگو با آنا:

جهان آبادی: حوزه سیاست خارجی نقطه قوت دولت رئیسی است/ضرورت فعال کردن بخش خصوصی جهت تعاملات اقتصادی با دنیا

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: تا زمانی که بخش خصوصی را فعال نکنیم، نمی‌توانیم پیشرفت‌های قابل توجهی در حوزه مراودات اقتصادی با دیگر کشورها به شکل مطلوب داشته باشیم.
کد خبر : 659540
رئیسی سفر خارجی



جلیل رحیمی‌جهان‌آبادی عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه سیاست خبرگزاری آنا درباره اقدام وزارت خارجه در تغییر سفرا اظهار کرد: سفرایی که اعزام می‌شوند معمولاً دوره‌های سه ساله دارند، اما در برخی مواقع بنا به درخواست وزیر امور خارجه و موافقت رئیس‌جمهور ممکن است تا یک سال مأموریت‌شان تمدید شود، حتی در موارد بسیار نادری برخی از سفرا ۵ سال در سمت خود ایفای نقش کرده‌اند.


وی ادامه داد:‌ اینکه می‌گوییم تعدادی از سفرا در جال جابه‌جایی هستند، به این دلیل است که مدت مأموریت‌شان به اتمام رسیده است. طبیعتاً‌ نگرش جدیدی که در دولت آقای رئیسی وجود دارد، حرکت سیاست خارجی به سمت تعاملات اقتصادی است که براساس این نگرش، سفرای جدید انتخاب می‌شوند و واقعاً به غیر از نگاه تخصصی شما هیچ نگاه دیگری در وزارت خارجه نمی‌بینید.


جهان‌آبادی تأکید کرد: معتقدم نقطه قوت دولت آقای رئیسی حوزه سیاست خارجی است، ‌با وجود اینکه پرونده پیچیده امنیتی برجام زمین‌گیر شده است، اما وقتی که آمار صادرات و واردات به تاجیکستان بعد از سفر آقای رئیسی را بررسی می‌کنیم، متوجه می‌شویم که افزایش چشمگیری داشته و سطح روابط و تعاملات بهبود پیدا کرده است. همچنین در خصوص تنش‌زدایی با کشورهای عربی از جمله عربستان دولت آقای رئیسی خوب عمل می‌کند.


عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه تنش بین ایران و آذربایجان به خوبی در دولت سیزدهم مدیریت شد، گفت:‌ معتقدم سطح روابط بین ایران و بسیاری از کشورهای همسایه علی‌رغم مدت زمان کمی که آقای امیرعبداللهیان عهده‌دار وزارت خارجه است رو به بهبودی قرار دارد.


وی با اشاره به اینکه احیای معاونت اقتصادی و انتصاب معاون جدید در این سمت کار ارزشمندی است، ‌اظهار کرد: ما در حدود سه، چهار رایزن اقتصادی در تمام کشورهای دنیا داریم که ضعف بسیاری بزرگی است، زیرا شایسته نیست‌ کشوری به عظمت ایران با سطح فعالیت‌های اقتصادی گسترده‌ای که دارد فقط سه، چهار رایزن اقتصادی داشته باشد.


جهان‌آبادی عنوان کرد: دولت نیت دارد که تعداد رایزن‌های اقتصادی را افزایش و نگاه اقتصادی بر سفارتخانه‌ها حاکم کند. درمجموع معتقدم در بخش سیاست خارجی اقدامات ارزشمندی تاکنون صورت گرفته و هم‌اکنون در حال انجام است.


عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی درباره برنامه‌های کمیسیون متبوعش پیرامون معاونت اقتصادی وزارت خارجه اظهار کرد:‌ ما در کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در حال پیگیری دو موضوع هستیم، ‌اولا با هماهنگی وزارت امور خارجه تعدادی از کشورها را انتخاب کردیم تا اعضای کمیسیون امنیت برای بررسی مشکلات در حوزه تعاملات اقتصادی به آن کشورها سفر کنند، این کشورها عمدتاً کشورهای پیرامونی ما، مانند کشورهای آسیای میانه و کشورهای جنوبی ایران هستند.


وی در تشریح دومین برنامه کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی گفت: در کمیته دیپلماسی اقتصادی بررسی‌های خودمان را شروع کرده‌ایم تا چگونگی کمک به معاونت اقتصادی وزارت خارجه را جمع‌بندی کنیم، باور ما این است که تا زمانی که بخش خصوص را فعال و بسترهای لازم را برای فعالیت آن‌ها ایجاد نکنیم، دیپلمات‌های ما نمی‌توانند فعالیت اقتصادی انجام دهند، دیپلمات‌ها در تمام دنیا کارشان فقط حمایت از بخش خصوصی برای فعالیت‌های اقتصادی است.


عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: روابط ما با کشور تاجیکستان علی‌رغم همه پیشینه‌های فرهنگی و تاریخی سرد بود، اما با ترتیبی که سفیر ایران در تاجیکستان برای سفر رئیس‌جمهور به این کشور فراهم کرد و به دنبال آن حمایت خوبی که از بخش خصوصی برای گسترش مراودات داشت، اکنون شاهد سطح خوبی از روابط اقتصادی با این کشورهستیم که این مسئله باید الگویی برای سایر کشورها باشد.


جهان‌آبادی در پایان خاطرنشان کرد: ‌معتقدم تا زمانی که بخش خصوصی و اتاق‌های بازگانی را فعال نکنیم، نمی‌توانیم پیشرفت‌های قابل توجهی در حوزه مراودات اقتصادی با دیگر کشورها به شکل مطلوب داشته باشیم.


انتهای پیام/۴۰۱۳/



انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب