دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
26 ارديبهشت 1401 - 09:23
صارمی:

استادان در راستای اهداف دانشگاه‌های نسل سوم و چهارم گام بردارند

بی‌هدفی بزرگ‌ترین درد آموزش و پرورش استرئیس دانشگاه آزاد اسلامی نظرآباد تأکید کرد: استادان و دانشجویان باید در راستای اهداف دانشگاه‌های نسل سوم و چهارم حرکت کنند.
کد خبر : 659157
واحد نظرآباد



به گزارش خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا، همزمان با هفته معلم استادان برتر علمی، آموزشی و فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی نظرآباد مورد تجلیل قرار گرفتند.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی نظرآباد در این مراسم به نقش و جایگاه استادان در فرآیند آموزش دانشجویان و روند جدید آموزش در دانشگاه آزاد اسلامی پرداخت و گفت: دانشگاه آزاد اسلامی امکانات سخت‌افزاری و نرم‌افزاری لازم را برای ایفای نقش به‌عنوان دانشگاه نسل سوم و چهارم مهیا کرده و در راستای کارآفرینی به عنوان دانشگاه نسل سوم و حل مسائل صنعت و جامعه به‌عنوان نسل چهارم در حال حرکت است.


سیدعباس صارمی اضافه کرد: دانشجویان از طریق راه‌اندازی سامانه پویش شرکت‌های صنعتی تخصص‌های مورد نیاز خود را اعلام می‌کنند و دانشجویانِ در حال تحصیل با توجه به رشته تخصصی و نیاز صنعت وارد محیط‌های صنعتی می‌شوند و تجربه کاری کسب می‌کنند.


وی با بیان اینکه برخی دانشجویان در حال کسب تجربه در شرکت‌های طرف قرارداد با دانشگاه هستند، متذکر شد: زیرساخت‌هایی مانند مراکز رشد، سرای نوآوری، مراکز پژوهشی، راه‌اندازی و ارتقای کارگاه‌ها و آزمایشگاه‌ها و سامانه اینترنتی مربوط به آنها (سامانه ساها)، حمایت و پشتیبانی از هسته‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیان در راستای کارآفرینی و حل مسائل کشور ایجاد شده است.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی نظرآباد یادآور شد: دانشگاه آزاد اسلامی از استادان و دانشجویان انتظار دارد که در راستای اهداف دانشگاه‌های نسل سوم و چهارم حرکت کرده و صرفاً به آموزش و پژوهش اکتفا نکنند، بلکه آموزش و پژوهش را در راستای کارآفرینی و حل مسائل کشور به کار بگیرند.


استادان در راستای اهداف دانشگاه‌های نسل سوم و چهارم گام بردارند


صارمی تبیین کرد: دانشجو نباید صرفاً به انباشته‌ای از حفظیات درباره یک رشته اکتفا کند؛ بلکه باید به صورت عمیق و مفهومی آموزش ببیند و بتواند در کارآفرینی و حل مسائل جامعه ایفای نقش کند.


وی عنوان کرد: سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی به‌عنوان هدایت‌کننده واحدهای خود تلاش می‌کند با صدور بخشنامه‌های تشویقی و ایجاد بسترهای مناسب، استادان و دانشجویان خود را بیش از پیش برای ورود به حیطه صنعت، فناوری و شرکت‌های دانش‌بنیان تشویق و ترغیب کند.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی نظرآباد بیان کرد: نمایشگاه گام دوم دانشگاه آزاد هفته دوم خرداد ۱۴۰۱ در مصلای بزرگ تهران برگزار می‌شود. این رویداد برای پیوند صنایع و صاحبان سرمایه با صاحبان ایده و طرح در دانشگاه یعنی هسته‌های فناور، شرکت‌های فناور و شرکت‌های دانش‌بنیان طراحی و برنامه‌ریزی شده است.


بی‌هدفی؛ مهم‌ترین درد امروز آموزش و پرورش


مدیر آموزش و پرورش شهرستان نظرآباد هم با بیان حدیثی از امام علی علیه‌السلام که فرمود: «هرکس به من کلمه‌ای بیاموزد مرا بنده خود ساخته است»، گفت: علم و معلم جایگاه رفیعی دارند و همانگونه که از احادیث دینی برداشت می‌کنیم دین اسلام علم‌آموزی را بدون محدودیت به زمان، مکان، سن و جنسیت توصیه کرده است، یعنی در هرجایی که علم در آنجا رواج دارد (مطابق حدیث پیامبر ولو در چین) بر ما واجب شده که برویم و آن را بیاموزیم.


مسعود مهران‌نیا توضیح داد: نهادینه‌سازی علم و علم‌آموزی جزء ارکان اصلی بوده و همانگونه که پیامبر اسلام صلی‌الله علیه و آله و سلم شرط آزادی اسرای جنگی را یاددهی علم به مسلمین قرار داده بودند در پی نهادینه کردن آن در ذهن و روح جامعه بود.


وی تبیین کرد: امروز باید دبیرخانه دائمی تجلیل از معلمان و استادان تشکیل و از آنان قدردانی شود.


مدیر آموزش و پرورش شهرستان نظرآباد افزود: اگر قرار باشد جامعه‌ای به سمت دانایی برود، باید دارای مسیر مشخص باشد و در گام نخست به‌سمت آموزش برود؛ چراکه دنیای آینده دنیای خودآموزی و مهارت است.


استادان در راستای اهداف دانشگاه‌های نسل سوم و چهارم گام بردارند


مهران‌نیا با بیان اینکه دنیای آینده دنیای مفهوم و معنی خواهد بود، تبیین کرد: بی‌هدفی بزرگ‌ترین درد آموزش و پرورش است و در دنیا باید انتخاب درست مسیر داشته باشیم و حوزه آموزش را هدفمند کنیم.


وی به مفهوم دانش‌بنیان پرداخت و گفت: باید پیوند محکمی بین جامعه، دانشگاه و افراد در جامعه دانش‌بنیان شکل بگیرد و آموزش و پرورش و دانشگاه پیشرو در زمینه دانش‌بنیان هستند.


مدیر آموزش و پرورش شهرستان نظرآباد تشریح کرد: وقتی می‌گوییم حوزه‌ای دانش‌بنیان شده، یعنی از صفر تا صد کار را انجام دهیم، به‌عنوان مثال تحولات حوزه‌های بانکی و پزشکی در این باره مورد توجه بوده و نقش دانش‌بنیان‌ها در آن پررنگ است.


مهران‌نیا توضیح داد: شناسایی ظرفیت‌ها، توانمندی‌های جدید و استفاده از آنها نتیجه ورود به حوزه دانش‌بنیان است که در این زمینه باید هدف‌گذاری‌ها انجام و یادگیری‌های این حوزه منتج به مهارت‌آموزی و درآمدزایی شود.


در ادامه این مراسم علاوه بر اجرای قطعات موسیقی سنتی به صورت زنده با اهدای لوح سپاس از استادان و دانشجویان آموزشی و فرهنگی تجلیل شد.


انتهای پیام/۴۰۷۸/۴۰۶۲/



انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب